Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-01-29 på alla områden

  1. 1 poäng
    Halebop GO fixat i november 2018 och vanligt Telenor Kontantkort sedan augusti 2017.
  2. 1 poäng
    Som flera verkar vara inne på så är det en hel vetenskap med propellrar och det finns nästan aldrig någon perfekt propeller. Du får fundera på hur du ska/vill använda båten om du mest åker själv eller om den är fulllastad med familj etc och vad som är viktigt, maxfart eller bättre acc etc. Sen finns det rekommendationer och propeller kalkylatorer på nätet men i slutändan så känns det som att man måste prova sig fram iomed att det finns så många variablar utöver propellern. Som i mitt fall så har jag köpt en 4 bladig propp(ej provkörd än) men jag ska också passa på att höja motorn 1-2 steg på akterstammen i vår innan sjösättning. Iomed det så vet jag ju inte om det är höjningen eller propellern som ger de effekter som kan bli. Men det är kul att äga båt, finns alltid något att fundera på.
  3. 1 poäng
    Hej Lasse Säg till om du ser mig vara i min båt när du är nere vid TSS slipen så kan jag försöka hjälpa dig. Jag har kopplat lite på amerikanska Sea Ray tidigare. Det borde även gå att hitta original elschema till din 268 så har du något att utgå ifrån. /Christian PS. Ligger bakom dig på slipen i stora vita tältet.
  4. 1 poäng
    "Aldrig kommer på villovägar" Det måste i så fall va en väldigt speciell nyckel - ett sånt verktyg har jag aldrig ägt.
  5. 1 poäng
    Jag har inte provat själv, men Acapellas impegneringsmedel är ju färgade i olika kulörer för att tyget ska återfå sin färg. Någon här har säkert provat, annars kan google säkert skvallra om ifall det funkar eller ej.
  6. 1 poäng
    Min värmare, Vebasto, skall ALLTID ha spänning för att efterkylningstermostaten behöver det. (Den som kör fläkten efter att elden slocknat i värmaren) Jag tror detta gäller generellt för alla värmare. Jag kopplade in en fjärrstyrning så att den ger signal in på samma ledning som rumstermostaten och i serie med denna. Värmaren startar och kör på kommandot från mitt SMS, efter att tempen kommit upp i termostatens inställda bryter den och värmare stannar.
  7. 1 poäng
    Du kopplar in ett vanligt bilrelä mellan blå kabel och plus på batteriet. Den slutande kontakten på relät kopplas parallellt med "On knappen" på värmaren. Det är säkert olika beroende på värmare. Min Wallas 1800 hade en hembyggd startautomatik så det var enkelt. Berätta vilken värmare så kan säkert någon berätta var den kopplas in. Jag hade fö ett tidrelä som gjorde att värmaren bara gick i två timmar. Bra om man glömmer. Passa på och koppla in en nivåbrytare mellan vit och batteri plus så får du larm om båten håller på att sjunka.
  8. 1 poäng
    Plast på 132 liter. Min är formbyggd och ligger dikt mot skrovet under golvet i ruffen, ljudet borde vandra genom hela skrovet, men jag hör dom inte. Så oavsett om det är plast eller metall så tror jag inte att du kommer höra puckarna. Kollen dom gör tar ca 3s totalt, typ 1s per puck. Så du behöver inte vara orolig.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...