Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-12-26 på alla områden

  1. 3 poäng
    Om man gör lådor på ”gammalmodigt” sätt riskerar man ”byrolådseffekt”, dvs. att lådan fastnar snett, speciellt om lådan är bred och inte så lång. Om man sätter en list i mitten av lådan med ett spår i och en list i skåpet som spåret löper på så styr man lådan så att den inte fastnar.
  2. 2 poäng
    Jajamän, ibland har man mer tur än man förtjänar...😅
  3. 1 poäng
    Jag tycker jag fortfarande får bra svar när jag frågar i marinbutiken. Oftast. Köper hellre sånt som jag kan se vad det är för 10-20% dyrare pris än får en helt oduglig produkt som såg bra ut på bild. Och har jag klämt på något i butiken så har jag aldrig, än så länge, gått hem och beställt på postorder från ett annat företag. Oetiskt att utnyttja butikerna, ja! Men jag är nog en gammal stofil
  4. 1 poäng
    Självklart ska de stanna i inskjutet läge men tveksamt i utdraget läge. Oftast drar man ut lådan med ena handen, tar det man behöver med andra handen. Utdragna lådor kommer man förr eller senare kliv i. Det flesta småolyckor i en båt föregås av uttrycket "ska bara". Sk expansionsbeslag tycker jag går alldeles för lätt. Bra hemma men inte i båten. Det finns lådsidor, bakstycke och skenor i plast, sådana sitter i min nuvarande båt. Säljs troligen fortfarande av de stor beslagsfirmorna. Fungerar ganska hyggligt, framförallt går det väldigt snabbt att göra lådorna. Jag tycker de klassiska lådorna funkar bäst, sidor av 9mm plywood, bakstycke av 13mm ply. Ett fräst spår för en bottenskiva av lackad masonite. Sidorna skruvas mot bakstycket. Efter några år kan man lossa bakstycket och byta botten om den blivit sliten. Ett hack i sidorna gör att lådorna inte åker ut. Glidlister av teak, "smörj" med stearin om det går trögt.
  5. 1 poäng
  6. 1 poäng
    Kul med lite mer funderingar och historier! Vad man vill skaffa och vad man behöver går aldrig ihop i mitt fall. Jag utgår från vad jag behöver från början och slutar på det bästa på marknaden. Sen får man tar ner sig själv på jorden igen och värdera om. Lowrance elite ti 7" med totalscan givare är mer än vad jag behöver men för 6000kr på Olssons fiske så verkar vara en hygglig deal. Då är det bara att ragga ett pirat navionicskort om det går. Annars får man krypa till korset och pröjsa för ett kort.
  7. 1 poäng
    När lådfronterna kom på plats blev ju den horisontella ådringen på gaveln helt rätt. Du trodde alltså att du hade fel men misstog dig :-)
  8. 1 poäng
    Ett problem man slipper om man fraktar med JetCarrier.
  9. 1 poäng
    Ser ut att bli skitfint det där!
  10. 1 poäng
  11. 1 poäng
    Efter ett långt liv nära allehanda maskiner, kan jag inte dra mig till minnes att någon termostat fastnat, vägrat öppna, alla som jag har varit i kontakt med som varit obrukbara har vid demonteringen varit öppna, och det är konstruktionen som åtgärdar att så blir fallet. 🛠️😉
  12. 1 poäng
    Att ha så där rent och gott om plats borde vara straffbart!
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...