Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-11-15 på alla områden

  1. 3 poäng
    Hatar hen... Hen existerar inte i min adekvata svenska vokabulär, men däremot i min engelska dictionary med betydlesen höna. Istället för hen använder jag den eller denne när jag ska benämna en könlös person...
  2. 2 poäng
    Kort återkoppling, nu bytta alla elektrolytkondensatorer (även de som såg OK ut) samt de två effektresistorerna, lackat om delar av kortet som hade skadad lack från omlödning. Bytt inkommande 12V matningskablar till nya kablar. Värmaren startade på första försöket, ger bra värme och alla funktioner inkl efterkörning av fläkt (styrd av termistor) funkar som de ska! Behöver kompletteras med fäste, skorsten eller skrovgenomföring samt längre bränsleslangar men mycket nöjd så långt.
  3. 1 poäng
    Jag fick något när jag bokade typ början av december. Jag kollade lite, det är deras 3:e kikstarterprojekt och de verkar funka. Annars får Paypal ta tag i dem.
  4. 1 poäng
    Södertälje ligger inom EU så det behövs inte........😉
  5. 1 poäng
    Ett typiskt exempel på när nya ord inte tillför någonting. Men jänkarna använder ju även Railway Station ganska frekvent. "I'm sitting in the railway station Got a ticket to my destination"
  6. 1 poäng
    Han, hon, hen, hun, hin eller hur var det? Det pratades häromdagen i radions P1 om "han-kineser", men det sades inte ett ord om "hon-kineserna", än mindre om hen-dito. Hunnerna pratades det om i ett annat program... Man får väl acceptera att det sker förändringar i språket, statiska språk brukar dö ut, såsom latinet och Kymriskan (som talas i Wales) för att nämna några exempel, som nu hålls i gång med HLR. Svenskan har ju alltid varit i förändring, så varför lägga ned en massa energi på att protestera nu...? Men det finns ett nytt ord som är förfärligt: Och detta förskräckliga ord är; "Tågstation" från amerikanskans "train station". Vad var det för fel på ordet "järnvägsstation"? som då anses komma från brittiskans "railway station" med eller utan mellanslag. Men särskrivningarna är värst, hoppas dom inte kommer hit! Hän i finskan förklarar ju varför vännerna Seppo och Pekka har så svårt med ett definiera andra personers könstillhörighet.
  7. 1 poäng
    Eller "Rengöringsartist". Jag gillar fortfarande inte ideen med att införa nya ord av politiska skäl. Städtanten hade haft mer nytta några kronor mer i timman. I Sovjet var man duktiga på sådant. Den som jobbade på bra blev "Årets arbetare" , fick sitt porträtt uppsatt och ibland även en medalj. Men inte en kopek mer i plånboken. En för staten kostnadseffektiv lösning.
  8. 1 poäng
    Jo, men snart är det nog dags att byta från lokalvårdare till "Golvkosmetolog".
  9. 1 poäng
    Jag kan rekommendera Askeladden 705 Voyager, finns ingen annan båt i den klassen, eller ja, Finnmaster T8, men då är det en annan prisklass. Trevliga båtar med bra utrymmen trotts sina ringa 7m. om man skall leta några nackdelar så är det dåligt med stuvutrymmen. Lycka till
  10. 1 poäng
    Manualen finns här http://www.wallas.fi/flippingbook/1400/files/assets/basic-html/index.html#toc Sen finns det mååånngggaa trådar här om felsökning mm för Wallasvärmare. Alla fotogenvärmarna har ungefär samma grundide så det är inte så kinkigt vilken värmare felsökningen handlar om.
  11. 1 poäng
    Vi kör regelbundet långa stunder i planing och har inga bekymmer med höga tempar i dreven. Oljan har varje år kollats/bytts och den har inte visat tecken på att dreven gått varmt. Dph dreven är ju designade för planande körning tänker jag, så varför ska man behöva köra långsamt alternativt ha drevduschar på dem? Kan inte minnas att jag sett en båt med drevdusch på dessa drev någonsin. Men finns det så finns det ju av en anledning samtidigt .. Om man däremot kör en dubbelinstallation med bara en motor igång, så att det ena drevet släpas i hög fart en längre stund, så kan det gå varmt. Detta pga att motorn då är avstängd och därför inte drar i sig kylvatten. Detta kylvatten är det som normalt kyler drevet. Men jag förstod det som att detta inte var fallet för dig. Vår förra båt var från 2007 och nuvarande är 2008. Tror det är DPH-A även på den vi har nu, men är osäker. Jag har läst om vissa exempel på varmgång i tidiga DPH drev som körts i kallvatten orsakat av en feldesignad shims som är i plast som kan deformeras. Denna byts därför normalt på stor drevservice till en stålvariant. Om du kikar på baatplassen.no så finns det inlägg om detta där. Gällande korrrosion och kavitation på propellrarna så finns det en servicebulletin på det från VP som verkstäderna har tillgång till. Det finns även olika legeringar i propellrarna beroende på hur nya de är. De nyare DPH-propparna är lite omdesignade och förbättrade. Minns inte vilket år uppdateringen kom men det var ett par år sedan. Det står på propellrarna artikelnummer så man bör kunna kolla vilken utgåva man har. Kan tipsa dig om en kille som heter Niklas och äger ett företag utanför Göteborg som heter Propellerservice. Han har hjälpt mig vid tillfällen. Han kan allt om dessa propellrar 👍
  12. 1 poäng
    Kul att det verkar gå att diskutera detta, var lite orolig att det skulle bli ett ramaskri och /eller pajkastning. Det är ju i och för sig inte för sent. Sorry, jag ber vördnadsfullt om ursäkt. Finansminister Sträng var finansminister under hela min uppväxt och innan dess. Han slutade i samband med att jag blev myndig. Flera är inne på liknande spår, eller inte. Jag tycker att hen är okej och inget vänster, men att ordet feminist har kidnappats av vänsterrörelsen. Vi använde ordet snipp (inget a) redan 1988. Det gängse ordet då var framstjärt och det var uteslutet. Hur får man ett barn att säga det och hur trevligt låter det? Snipp och snopp tyckte vi var bra. Ser man ordet på så vis håller jag med, men jag tycker ordet löser två verkliga problem Ett praktiskt könlöst pronomen. Ett könlöst ord för de som inte känner sig som varken man eller kvinna. Redan för fem år sedan införde Tyskland under ledning av CDU (typ KD i Sverige) det tredje neutrala könet. Hur är det då med ord som försvinner, är det lika hemskt som ord som kommer till? Hur är det med anglifieringen? Jag gillar inte det korta smidiga ordet manual som tagit över det fina långa ordet bruksanvisning, men jag använder själv manual rätt ofta. "Sätta ner foten" har på sätt och vis ersatt "sätta klackarna i backen" även om sätta ner foten kanske är mera att säga ifrån. Mackey
  13. 1 poäng
    Jag har finska som andra språk. Finskan har inte några ord för han eller hon, man använder ordet "hän" oberoende av kön. Finskan klarar sig alltså helt och hållet utan könsbestämt pronomen och har gjort det så länge språket har existerat. Det har i och för sig inte gjort Finland mer jämställt än Sverige. Konstigt va? Jag skriver en hel del som hobby och välkomnade "hen" just av anledningen att "vederbörande", "personen" och språkmonstret "hon/han" ger en lättsam text en mycket mer byråkratiskt PK-aktig ton än hen. När könet är känt använder jag inte "hen". Här ett exempel på hur jag brukar använda hen: De satt i köket och väntade på sotaren. Enligt lappen de fann i postlådan skulle hen komma vid niotiden. Fem minuter över nio sladdade en gammal Volvo in på gården och sotaren hoppade ur, hon var uppe på taket innan de hunnit ut på gården. Hon hette Kerstin och hade jobbat som sotare i åtta år... Jag har tagit ordet till mig och gett blanka fan i att en del väger in politiska värderingar i det. Det bästa sättet att ta politiken och ismerna ur någonting är att alla använder det som sitt. Tidvis har det ju nästan varit så att man fick nationaliststämpel om man flaggade annat än på en flaggdag eller hängde en flagga på stugknuten. Flaggar alla när de är på gott humör tappar nationalisterna möjligheten att ha flaggan som sin symbol. Om en tunnhårig är mästare på att dra flintskallighetsvitsar så blir det inte lika kul för någon annan att retas över hens flintskallighet osv. Så de som tror att hen är bara ett sätt att göra hela världen könsneutral skall använda hen så mycket det går. Då går politiska värderingarna ur ordet och ni har VUNNIT! För övrigt anser jag att snippa är ett utmärkt komplement till snopp. På många sätt.
  14. 1 poäng
    Jag hade svårt med ordet "hen" till att börja med, men har märkt att jag börjat använda det i vissa sammanhang. Trott att man är en gammal "stofil", dvs original, kuf, klassik, perukstock, gubbstrutt, stöt, mumrik, mumie.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...