Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-09-05 på alla områden

  1. 1 poäng
    Funkar dåligt som ankringsutrusning! En 10 kg blyplätt har dubbel funktion. Varför släpa med sig 10 kg onödig utrustning när man inte behöver. Mackey
  2. 1 poäng
    För långsamma båtar (=deplacementbåtar) är det ju ok att göra så enligt manualen, men om det blir varmt ändå är det ju ett tecken på att vattencirkulationen är för liten. Jag satte ett T-rör (rörskarv i mässing med en egenhändigt hårdlödd nippel för att avleda lite vatten) på kylslangen precis före den ansluter till avgaskröken.
  3. 1 poäng
    Nu är Båten hemma igen, Var och hämta henne igår på Björlanda varvet, det som har gjorts efter provkörning där dom kom fram till samma sak som jag redan gjort var att dom montera en vanlig reservdunk med nya slangar direkt på filtret och provkörde, då gick 99% ok ett litet ryck eller tapp o sen planing, tidigare var det 6-7 ggr där den tappade innan den orkade upp. Så tömning av tank samt rengöring, Nya pressade bränsleslangar utan skarv på mitten (gamla hade det)från tank till filter/motor och ny diesel och resultatet blev som med dunken. Sista % som inte löste sig denna gång får jag fundera vidare på under vintern nu ville vi bara avsluta betala och åka hem, En tanke är om EFC med börvärde på diesel mängd som är 18 år gammal skall skickas till micab för uppdatering o på så vis få lite mer bränsle in. Man kan med skicka in pumpen och få den ompackad o satt i bänk men avvaktar lite, ett bränsle problem är det och lite kvarstår.
  4. 1 poäng
    Att skölja med färskvatten behövs inte om båten togs upp ur Mälaren. Du måste ta ur termostaten innan du kör igenom glykolen så att den även passerar motorn och inte går direkt ut i avgaserna. Se till att kontrollmäta den glykolblandning som kommer ut med avgaserna så att fryspunkten ligger tillräckligt lågt (-20 till -25) Om inte spetsa med mer glykol och kör blandningen ett varv till+ mät igen.
  5. 0 poäng
    Eller en kettelbell från sportaffären, den är dessutom inplastad så den skadar gelcoaten minimalt.
  6. 0 poäng
    En sådan här är bra.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...