Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-09-03 på alla områden

  1. 3 poäng
    Samma här. Trodde igår kväll att det bara var på plattan, men det fungerar inte på datorn heller. Håller med, helt bortkommen nu, då detta är enda funktionen jag använder för att kolla på inlägg. Detta är ju enda sättet att få allt nyinkommet intressant i samma bild utan att behöva klicka runt och plöja en massa underkategorier.
  2. 2 poäng
    Mitt Isotherm ASU (för en separat kylbox) har haft sporadisk benägenhet till kontaktproblem vid elektronikenheten; en 'hardware reset' (tar kontaktena ut och sticker dom tillbaka) har hjälpt. Du kunde kolla att alla kablar är ordentligt i plats. Om detta hjälper, kan man fortsätta behandlingen med en kontaktspray typ CRC vid höstupptagning.
  3. 2 poäng
    Någonting som gått fel. Verkar som om att någon disk blev full. Håller på att bygga om sökindex vilket är grunden till även senaste så det bör fungera snart igen. //stavhammar
  4. 2 poäng
    Håller på att bygga om sökindex vilket är grunden till även senaste så det bör fungera snart igen. //stavhammar
  5. 2 poäng
    Rapporterar detta inlägg i hopp om att väcka admins uppmärksamhet.
  6. 1 poäng
    Jag är nöjd med utombordare till min segelbåt. Skulle aldrig köpa en fenix med utombordare. Inte för att det vore omöjligt, utan för att det alltid finns andra fenix till salu med fungerande inombordare. På en fenix är ju utombordare skit, negativ akterspegel och jättelångt ner till motorn.
  7. 1 poäng
  8. 1 poäng
    Fanns i ett äldre inlägg. Beställde som sagt Huawei-grejen till ett pris av ca 300:-. Till det kommer moms på ca 75:- och Postnords avgift på 75:-. Totalt ca 450:- för bara den och jag hoppas det räcker långt för mig.
  9. 1 poäng
  10. 1 poäng
    Vi har en gammal grej där de till och md läser upp nyheterna!
  11. 1 poäng
    Funkar nu (för mig iaf)
  12. 1 poäng
    Kjell Litwin seglar vidare i tillvaron och är nu söder om Kapstaden. Här kan man se hans framfart i Vagabond 31:an https://eur-share.inreach.garmin.com/KjellLitwin Klickar man på punkterna kan man ibland se korta meddelanden. //N.N
  13. 1 poäng
    Det verkar vara något problem med databas och/eller Elasticsearch. Jag kollar upp det och åtgärdar. //stavhammar
  14. 1 poäng
    Kuriosa: I Stockholms skärgård var det lågt vattenstånd pga ovanligt ihållande högtryck denna sommar. Körde efter två andra båtar i 23 knop i en passage där jag och tusentals båtar har kört varje år i 30-40 år utan incidenter. Jag låg någon halvmeter mer åt vänster än de andra båtarna och sedan hade jag ingen skädda kvar. Propelleraxeln krökt 10 grader. Självklart rapporterade jag detta till Sjöfartsverket som både berättade att områdets sjömätning var från före 1900 samt att de kunde se grundet jag hade "hittat" på en flygbild. Sjömätningen stämde inte alls. Grundet kommer att märkas ut i nya båtsportkort och elektroniska sjökort. Vad jag vill säga med detta är att jag hoppas att alla som på ett eller annat sätt upptäcker ett outmärkt grund verkligen anmäler detta till Sjöfartsverket. Då hjälper du alla andra att kunna undvika en skada som förstör vår glädje att vara i skärgården. Sjöfartsverket är den utan konkurrens bästa myndighet vi har i Sverige i mitt tycke. Otroligt lyhörda, vänliga och framförallt kunniga människor som jobbar där. De tar tacksamt emot dina tips.
  15. 0 poäng
    Då delar jag och marinen den uppfattningen. Jag har med mindre god framgång testat ankarklister, det finns något videoklipp på Youtube om det, sök "på vinden". Vidare hade jag en gång ett 10 grams frystorkat och vacuumpackat ankare. Det var väldigt praktiskt, det expanderade tusenfalt då man blötlade det. Dessvärre glömde jag detta i byxfickan i shortsen och dessa åkte in i tvättmaskinen. Vi fick köpa ny tvättmaskin efter det, en Bosch. Undrar då vad den tvärsförtöjningen jag brukar använda sig av heter. Nummer 6 och rödmarkerad på bilden.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...