Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-07-05 på alla områden

  1. 4 poäng
    Båten i sjön ..…. Uppdatering på g. 🙄 Tror vi funnit felet, men törs inte ropa hej än, Berntsen Leif och jag tror vi kom på det i tisdags efter sjösättning. Men ja törs inte ta ut nåt i förskott, har trott problemet skulle varit löst ett antal gånger, men nu ser det ut vara nära lösningen. Återkommer efter fredag när allt är provat. Funkar det så ska Berntsen få bjuda på en cigarr och jag honom på en låda pripps blå 😂😎
  2. 2 poäng
    Straff !!! Hahaha här i byn så är pripps blå fiiindricka i vanliga fall är det bult som gäller, men till finare middagar och högtidligheter är det pripps som gäller. Man måste ju stödja Sveriges framsida Göteborg. 😂😂🍺
  3. 1 poäng
    Töm ur oljan innan för att kunna lägga drevet ner utan kladd. Om tapparna går trögt(vanligt) så kan man slipa dessa lite lätt innan så de går lagom trögt. Var noga att bälgen hamnar rätt i sitt spår vid återmontering och använd ENBART hypoidolja i ett 100A drev. Vissa firmor säljer på div andra oljor, men hypoid är det som skall vara i(minns det som sae90). Det är inte samm olja som till de senare dreven. Svårigheten vid montering är att få på zeppajointen(ser ut som en ölburk som hänger ur drevet och skall på splinesen på drivaxeln). Den vill ställa sig snett och fastna. Det är bara att lirka så går det tillslut.
  4. 1 poäng
    Ta bort dom två skruvarna som håller styrarmen ovanpå drevet. Lyft upp drevet och lossa bälgen Ta bort kåpan på vänster sida och ta bort växelvajern Lossa insexsskruvarna på varje sida av drevet som håller tapparna till upphängningsbyglen. Palla upp drevet eller ha nån som hjälper till och hålla. Slå med hammare och dorn på upphängningstapparna innåt tills dom antingen trillar av eller är förbi byglen. Lyft bort drevet busenkelt på 100 drev. ta bort propellern med för att göra det hela lite smidigare innan
  5. 1 poäng
    Vill du åka ett tag till, skulle inte rekommendera det, men i alla fall så ta en bit VP-rör finns lie olika diametrar,16 mm har Biltema, Jula, Byggmax etc etc för under tian, skär av det på mitten så du får två halvor och tejpa fast dessa ovanpå den lagningen du gjort. Stadig o bra blir det. Slangklämmorna tar du naturligtvis bort först kan användas ovanpå vp röret.
  6. 1 poäng
    Du skulle kunna köpa t.e.x en sån här och ha kopplingsplintarna i dom är ip 55 (Dammskyddat & Spolsäkert)
  7. 1 poäng
    Jag tror du ska byta så snart du kan.
  8. 1 poäng
    Det skall ju finnas lock till de lådorna, jag har själv ett lock till min bank på 6 batterier och hade även ett lock på min gamla 26 dc till liknande box. är ju rätt skönt att ha det som kossor säger!=)
  9. 1 poäng
    Nu är jag ju notoriskt nyfiken så jag har ju mätt på en liknande laddare och den laddade riktigt snyggt. Idag sitter det någon intelligent krets som styr laddningen och dessutom individuellt för varje batteri. För 10 år sedan satt det några motstånd... Undviker man de absolut billigaste laddarna så är nutidens laddare oändligt mycket bättre än de var för. Till kameran (Nikon) köpte jag ett par extra laddare för USB a 30kr styck. Har man udda batterier så är Imax B6 användbar. Laddar bly, LiIon, LiFePO4, NiMh mm inkl balansering. Även min borrmaskin när jag glömt dess laddare. Laddar från 11-18V. Kostar under 200kr.
  10. 1 poäng
    Rent spontant skulle jag försöka förstärka med något hårt en liten bit vid brottet. Det ser i alla fall ut på bilden som är det är en ganska kraftig böj precis vid brottet. Här skulle jag vilja ha det rakare för att minska belastningen. Men det är bara en känsla jag har.
  11. 1 poäng
    Jag tycker det verkar som att han själv sågar sin senaste konstruktion, så du är nog inte helt fel ute.
  12. 1 poäng
    Jag skulle tro att skarvproblemet löser sig om det uppstår en skarvkolloni på / nära någon hög politikers sommarö. Åtminstone i det närområdet. Jag ska försöka förklara så begripligt jag kan. Skyddsjakt; när ett problem uppstått. Licensjakt; innan problemet uppstått, men man ser tendensen.
  13. 1 poäng
    Härligt, drick inte för många bara så du missar den med D3 a😂😂🍺
  14. 1 poäng
    Nja, borde han inte köpa nya segel, trimma och polera botten istället? Om han har så mycket extra proviant. Borde han inte lägga ut en tross och minska hastigheten med 25 %. När jag är ute och seglar har jag alltid den målsättningen att den seglade sträckan skall ta den tid jag har till förfogande. Kommer jag till hemmahamnen en dag för tidigt, ser jag det som en stor miss i planeringen. Jag har faktiskt segla Bohusracet - som ensamsegling - och naturligtvis utom tävlan. Mina tävlingsregler var att segla banan på absolut längsta tänkbara tid. En fantastisk segeltur som jag nästan funderar på att göra om. Det finns ju potetial att förbättra mitt resultat. Dvs segla sträckan på ännu längre tid. En helt underbar seglast i en fantastisk skärgård. (om vi bortser sträckan Uddevalla - Hätteberget) Fast svängen in mot rundningen vid Ljungkile är ju ganska fin.
  15. 1 poäng
    Undersökningen är helt klart fejk
  16. 1 poäng
    Nu har jag installerat en 50W solcellspanel som är kopplad mot mina 3 AGM underhållsbatterier, en hel del krypande för den som vet var batterierna sitter på dessa båtar men det blev bra och det bara fungerade när sista kabeln sattes dit och det var skönt,
  17. 1 poäng
    Ett block i öglan på båten, och sen drar du bandet igenom och tillbaks till vinschen, där du fäster det. Sen har du dubblat utväxlingen. Kanske knepigt att hitta ett block som sväljer bandet.
  18. 1 poäng
    Men det är antagligen så jag måste göra... Borra i mitten, och sedan såga utåt...
  19. 1 poäng
    Jo, har tänkt på det också... Grejen är jag antagligen går rätt ner i tanken, å den goe doften som kommer att avges då
  20. 1 poäng
    Fast det borde ju vara ganska klart var mitten på tanken är? borra där och börja såga dig till större och större hål om du är orolig.
  21. 1 poäng
    Ja ja ? Ni amtörsändare vill ju göra allt så märkvärdigt. Det är väl viktigare att man använder sin utrustning på ett ansvarsfullt sätt än att leta i paragraferna. Dessutom i en nödsituation får man använda vilken attans utrustning som helst bara man gör sig hörd. Så tagga ner lite Gunnar. /B Senast ändrad av Bosse | 02 mars 2008 | 17:22
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...