Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-06-25 på alla områden

  1. 3 poäng
    Bränt..? Det ser väl snarare ut som spackel. Var dekalen original från fabrik, eller har någon tidigare ägare dolt en lagning med dekal..?
  2. 2 poäng
    Det skall bli mycket bättre det med i fortsättningen har vi tänkt. Det vi gör och har gjort med laddning är att göra dom asynkrona och defered. Dom laddas typ när och om dom behövs och efter att innehållet (content) är laddat.. Detta bör skapa en bättre upplevelse för alla som surfar på maringuiden. Framförallt på mobila enheter. Men som någon skrivit så behövs intäkter och det är en balansgång hur/var och varför reklamen skall visas. Håller på med översyn av vad som är lämpligast och det var ett sådant experiment som skapade starten för denna tråden. Och att jag firat midsommar 🙂 //stavhammar
  3. 2 poäng
    I dag skall ju allt va appstyrt - och toleransen för avvikelser är noll. I det verkliga livet är vädret som det är och man får anpassa sig där efter. Blåser det inte - då går jag för motor ( om jag behöver flytta mig) Blåser det mycket - då får jag reva. Blåser det nåt in i bänken - då ligger jag still.
  4. 2 poäng
    Webmaster kan inte se problemet då det ligger reklam ivägen! Kan bara konstatera att det verkar vara samma oavsett vad för typ av webläsare eller OS jag använder.
  5. 1 poäng
    Skitsnack igen alltså! Besökta och provade stationer. Hyppeln funkade förra veckan. Skärhamn, fungerar med med dåligt sug. Gullholmen, hittade den inte, men hamnvärden upplyste om att den ligger söder om Gullholmen på Hermanö vid Hotelelt/Pensionates stora träbrygga. Kungshamn funkade inte, enligt, hör och häpna, besättningen i en segelbåt som var innan oss. Hunnebo, fungerar fantastiskt bra, kustens bästa, synd bara att idioter som lider av såväl dysleksi samt piktoleksi, oförmågan att förstå skyltar, förtöjer nedanför stationen. Min besättning flyttade en fem meters styrpulpetbåt. Havstensund, fungerar jättebra, men något sämre sugförmåga än i Hunnebo. Havstensund har en pedagogisk genomskinlig slang, så man ser när tanken är tömmd. Resö, har fått en likadan sögtömning som Havstensund, men den är ännu inte inkopplad... Kosterrännan är djup!
  6. 1 poäng
    Jag tackar och bockar för ett flertal personer som redan har registrerat sig och loggat in, och har lämnat ett antal tips om nya platser redan! Tar in alla så snabbt jag hinner! Ny funktion är att man kan lägga in korta kommentarer om platserna, även utan att vara inloggad! https://stockholmskust.com/
  7. 1 poäng
    Tack för rapporten! Då lägger jag till hemmahamnen Hönö som funkade bra, inte den bästa på kusten men den tömmer tanken. Bättre var däremot Källö-Knippla, undrar om pumpen är ny för i år tro? Siktglas finns på slangen. Djupet vid bryggan är dock fortfarande begränsat 1.5m längst in.
  8. 1 poäng
    Nu har det änna rättat till sig! Nästan bleke, och sol från molnfri himmel igen. Måhända tog lågtrycken en sydligare bana och ligger och trycker över Kanarieörarna, sikt samma!
  9. 1 poäng
    Inga annonser i inläggen här heller längre, det lilla jag hunnit testa. Också intressant är att mitt behov av att ladda om för att sidan slutar ladda efter bara en liten bit (p.g.a. någon brandväggskonfiguration i min jobbdator) i vart fall är mycket mindre frekvent, kanske t.o.m. helt borta. Har öppnat kanske tio trådar som jag inte öppnat tidigare, och samtliga har laddats som de skall med en gång. Tack !
  10. 1 poäng
    Japp nu var annonsen i lämpligt format så att jag kan stänga ner den, får se hur detta utvecklar sig. Tack så länge!
  11. 1 poäng
    Det brukar fastna skit i det trånga utloppet för skvallerstrålen. Peta med en tändsticka i munstycket, hjälper inte det tag loss den lilla slangen och blås i den så att du vet att den är ren. Peta dessutom i slangens fäste i motorn. Har du tillgång till tryckluft kan du blåsa in i munstycket och slangen utan att demontera då skall det bubbla nere i avgasutblåset.
  12. 1 poäng
    Jo så är det säkert, tänkte inte på det... Vår båt är så kort och långsam så vi får supa och segla samtidigt bara vi kan hantera båten och håller oss under 1promille. När jag tänker efter var det nog väldigt många 32 fots segelbåtar och snipor ute. Mackey
  13. 1 poäng
    Kör motorn på tomgång, ta bort en tändkabel åt gången, om det är ett vevstakslager som knackar så ska det minska då den felande cylindern inte längre arbetar! Om det fortsätter låta så är det troligen ngt med ventilerna. Kolla ventilspelen, går bra att göra med ventilkåporna borttagna som ngn redan skrivit. Antar att oljetrycket är ok?
  14. 1 poäng
    Lyssnade på videon, det är inte spikningar, spikningar inträffar när motorn tänder för tidigt. Det där är nog ett vevstakslager eller i bästa fall en hydraulisk ventillyftare som inte gör sitt jobb.
  15. 1 poäng
    SMHI har en utmärkt vindprognoskarta i appen. Gå till fliken "Kartor", klicka på lagersymbolen (två romber) och välj "Vind".
  16. 1 poäng
    Tag några fler fotografier, tillsamman med linjal eller måttband och sänd till skaderegleraren på försäkrinsbolaget. Om du gör jobbet själv kan du få timersättning.
  17. 1 poäng
    Det är väl inte fel att kontakta försäkringsbolaget redan nu, om man är lagd åt det hållet. De kan ju vänta med att fixa båten till i vinter. Annars röstar jag för hr Ohms förslag.
  18. 1 poäng
    Jag skulle tagit reda på båtens eller snarare gelcoatens färgkod. Tvättat med aceton, maskerat med maskeringstape, lagt på gelcoatspackel i rätt nyans med gummiskrapa, slipat, jagt på mer, slipa polerat etc...
  19. 1 poäng
    Tänker inte lägga något bud, det är inte en potent krabbåt, men en mycket vackert fartyg, bra gjort👌 Nästa projekt? https://www.blocket.se/skaraborg/Ubat_Harren_SF3081_79768518.htm?ca=15&w=3&last=1 Harrar är väl nordiska?
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...