Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-06-16 på alla områden

  1. 1 poäng
    Båten har nu varit i en vecka och hittills har inget vatten kommit in. Är en helt annan båt och även klart annorlunda än när jag köpte den för 2 år sedan så det måste varit läckage redan då fast inte så mkt som det blev efter den här vintern. Lite överdrivet så räcker det med att dutta till på gasen så planar den med mig ensam och trimningsvikeln är inte heller så noga med längre. Vill tacka Mange249 för att du fick in mig på rätt spår.
  2. 1 poäng
    Håller verkligen med bhemac, dessa gasolkök är säkra. Även med fasta installationer är det faktiskt svårt att "uppnå" explosiv blandning ombord. Jag brukar länka till följande filmade sevärda experiment https://youtu.be/Yxm3uMy6MPI Absolut farligast ombord är applikationer för flytande bränslen. Lite spill som inte syns som lätt sugs upp av brännbara material, personskador vid påfyllning av varma spritbehållare osv. Var många år delägare och verksam i en tillverkare av båt- och friluftskök. Vi hade en del kontakter med försäkringsbolag bl.a. i samband med olyckor. Spritköksolyckor var det som förekom mest.
  3. 1 poäng
    Pst. Ta inte sån med skum-kärna utan någon vadiant som är "lim" /samma-material rakt igenom. Du kan åxå limma med små kluttar, helst trögflytande, msp om det bara ska hålla vikten.
  4. 1 poäng
    I de här köken med engångstuber skall man enligt deras instruktion ta bort tuben och sätta tillbaka deras plastskydd då man inte använder köket. Tuberna är i ungefär samma format som en sprayburk, och man kan förvara dem i nån nätkasse eller så utanför ruff och sittbrunn. Hela frågeställningen i denna tråd är hur man kan åstadkomma en billig, lätt men användbar kökslösning för en liten båt. Hur man gör i en större bo-båt är en väldokumenterad, men totalt annorlunda sak.
  5. 1 poäng
    säkert ett riktigt bra kök, men vart tar gasen vägen om tuben börjar läcka eller kanske säkerhetsventilen i tuben börjar släppa ut gasen? tänk på att gas är tyngre än luft och lägger sig på lägsta platsen i båten, räcker med en liten gnista för att den skall tända. Jag skulle ha gjort en riktig gasinstallation i stället, med ett dränerat utrymme för gasflaskan efter konstens alla regler.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...