Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-06-06 i Forum Inlägg

  1. 1 poäng
    Kanske minns fel men syran i batteriet är väl ändå svavelsyra? En snabb googling verkade tyda på det också.
  2. 1 poäng
    Idag när jag kom ut till min båt efter att inte ha varit där på några dagar så hade det uppenbarligen buskörts ordentligt i hamnen. Mitt startbatteri som jag tydligen inte satt fast ordentligt hade vält (vilket måste krävts att båten kastats runt som en liten vante) vilket innebar att en massa anslutningar lossnat och batterivatten runnit ut. Det värsta av allt var att GPS-spårsändaren (Geosafe) låg i en pöl med batterivatten och verkar helt stendöd. Gav mig lite ökad förståelse för reglerna...
  3. 1 poäng
    Tack det är roligt när nån skriver,ang bensinförbrukning så är en frisk maskin inte så törstig. Men gången och framförallt ljudet är ju oslagbart på dessa Tower,drömmen är att hitta en XS i nyskick.Men jag får hålla tillgodo med den jag har så länge,o vem vet det kanske blir dubbelmontage i framtiden. Idag är det 1år och 8 månader sedan jag påbörjade renoveringen,och nu på sommaren blir det inte så mkt garagetid.Planen nu är att lacka motorn med 2k färg dekaler finns redan nya.
  4. 1 poäng
  5. 1 poäng
    Vet att det är dåligt med svar men måste återställa mitt lösen varje gång jag loggar in så det är lite omständigt. Jag håller på för fullt med det nya "skeppet" och det kommer dyka upp en projekttråd när jag har fått ihop lite intressant matrial 😀
  6. 1 poäng
    Lycka till 🙂 Det finns bara två lösningar. Köpa nytt eller lämna in båten på fullservicevarv. Ingen...och då menar jag verkligen ingen båt är underhållsfri. Varesig det står Bayliner eller något flott svenskt märke på skrovsidan.
  7. 1 poäng
    Bra snabbförklaring av pp/pe, primers, mma här: https://www.galindberg.se/blogg/limma-feta-plaster/
  8. 1 poäng
    Ja det tycker jag. Lägg även tex uttag för värme mm som man nog inte tänker sig köra på invertern.
  9. 1 poäng
    Nu kommer alla säga att du ska köpa en riktig tång med utväxling och visst är den lite bättre men ska du ha riktiga förbindningar så köper du oisolerade kabelskor och en crimptång. Det ger en helt annan pressning. Tång/skor finns numera på Biltema. Titta tex i en bil, vad sitter det för kabelskor där. Sen kan man alltid löda det ger aldrig någon glappkontakt, framförallt tunnare kabel är bättre att löda. Förutsättningen är att man kan löda, vilket inte är svårt men man behöver träna om man är ovan. Tennet får inte dra sig långt in i kabeln, då kan den brytas även om det är ovanligt. Förtent kabel leder inte ström bättre men den är enklare att löda. Solpaneler kopplar man med sk MC4 kontakter.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...