Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-06-05 på alla områden

  1. 2 poäng
    Dett lim med hjälp av primer kan få det att hänga ihop hjälpligt men det finns lim som limmar dessa plaster på riktigt. Det finns fler fabrikat. Loctite tror jag har, 3M har.. det jag fått går nog inte köpa privat. Limmen är 2komp 1:10 modifierad mma ligger oftast i 35-38ml dubbelspruta där ena mkomponentens hylsa är tunn 3-4mm ich den andra ca 20mm Har själv limmat tex sprucken snörplinehållare på genoan.. mm.
  2. 1 poäng
    Kritisk nivå är ju om vattnet stått över startmotor, generator eller hålet för oljestickan. I de två förstnämnda fallen så kan enheterna skadats av vattnet och det torde då märkas om du försöker starta motorn. I det sistnämnda fallet så kan du ha fått in vatten i motorn och då bör du göra ett oljebyte innan du gör något startförsök.
  3. 1 poäng
    Nej det är det inte det är ringen som del 21 sätter press på som gått av. /Wahlis
  4. 1 poäng
    Om du gillar båten kanske du ändå skall ta dig en funderare på renoveringar, eller utbyte av komponenter. När det gäller styrningen kan du ju ta hjälp av någon kompis som vrider ratten fram och tillbaka medan du letar efter glapp i leder eller i själva drevet. Om det är en sådan där vanlig kabelstyrning, Morse, Teleflex eller liknande är det ju vanligt att hjulet innanför ratten, i vilket kabeln löper, slits, brukar vara av aluminium. Själva kabeln slits också, liksom länken till drevets styrarm. Det kan finnas reservdelar att köpa. Modernare sådana styrningar finns ju att köpa över disk, inte vansinnigt dyra. Bättre är ju då hydrauliska styrsystem, men då är det helt andra pengar.
  5. 1 poäng
    Det är ganska gamla grejer. Måhända har du förslitningar i rattstyrningen, kabeln och i själva drevets styraxel med lager. Det finns ju nya styrsystem att köpa, varvid de hydraliska ger bäst precision. Jag är osäker på om det finns reservdelar till drevet, men förvånar mig inte om VP har kvar delar i sitt sortiment. Men det kan bli dyrt, och frågan då hur mycket pengar du vill investera i den båten?
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...