Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-05-24 på alla områden

  1. 2 poäng
    Han klarar det, en sann överlevare, mötte honom på en kaj en gång, vi var inte bekanta mer än att jag varit på ett par "föreläsningar" han haft, han hejade som om vi varit kompisar hela livet, och plötsligt utan att jag vet hur det gick till sitter han i min båt och äter middag. 😁
  2. 2 poäng
    Om man ska köpa en båt och jämför en med nyare dynor med en som har orginaldynor är det inte särskilt listigt att prisjustera med egenskurna dynor från Jysk. Sedan är jag klart intresserad av att köpa en Linjett 32 för 100 papp, särskilt om den och har den nyare motorn nya segel och fräsha dynor? Var finns den? Mackey
  3. 1 poäng
    Hello musiclowers... Jag har sökt, utan att finna, efter en låt som jag inte minns namnet på... Inte så lätt då. Den spelas instrumentalt på klarinett, och jag förknippar den med någon av Astrid Lindgrens filmer eller TV-serier, kanske "Emil i Lönneberga" men den kan komma någon annanstans i från också... En klämkäck liten trallvänlig melodi. Någon som kan komma på något, med ledning av dessa bristfälliga ledtrådar? Börjar ungefär så här med markerade åttondelar, a,b,c--a,b,c-- a,b,c,c,d,c,b,c,d (sista d punkterad halvnot) kan ju vara annan tonart också, och Bb.
  4. 1 poäng
    Vänta bara. Det samma gällde för terrängkartorna och fjällkartorna. Dyrt som fasiken att köpa från Lantmäteriet digitalt. Nu finns allt gratis.
  5. 1 poäng
    Typ DENNA Obs att den är känslig för slit.
  6. 1 poäng
    Du kan koppla bort moståndet och ersätta det med en lampa, ta en lampa på 1,2-5w och felsök med
  7. 1 poäng
    Mät som jag skrev. Här heter det 61 det jag kallade D+
  8. 1 poäng
    Diafragmapump tycker jag för tankarna till en stunds busskörande på morgonen efter en bra fest Jag köpte en "luftpump" som egentligen är en membranpump, med kapacitet på några liter per minut. Tanken var att pumpa torrt eftersom det alltid blev lite vatten kvar. Det funkade men sen avstannade projektet. Annars är nog en ejektor som drivs kylvattnet den mest eleganta lösningen. Sådana där små "luftsugare" som satt på kranarna i kemisalen.
  9. 1 poäng
    Det är är väl ett dräneringshål som ska säkerställa att det inte finns kvar vatten i drevet (när det är i trailerläge) som kan frysa på vintern.
  10. 1 poäng
    Svårt att säga, du får börja mäta och kolla upp kopplingar och kablar. Elschema har du här, verkstadsmanual för din maskin http://boatinfo.no/lib/volvo/manuals/aq211_572.html#/26
  11. 1 poäng
    Sitter det en voltmätare original så finns det troligtvis ingen lampa, Då sitter det ett motstånd (istället för lampa) på kabeln som går till D+. Motståndet, en svart liten klump, sitter nästan nere vid generatorn.
  12. 1 poäng
    Om generatron inte ger mer så har den inte kommit igång att ladda dvs laddningslampan fungerar inte. Innan du startar, vad har du för spänning mellan D+ och plus på batteriet resp D+ och minus? Efter start ska du ha ca 14V mellan D+ och minus. Ett fulladdat blybatteri ska ha 12,7V, 12,5 verkar lite.
  13. 1 poäng
    Ja den va felvänd, den gick att vända åt båda hållen
  14. 1 poäng
    Volvo har ganska länge haft elektronik i instrumentpanelen som gör att förmagneterseringen fungerar utan lampan. Alla generatorer har inte minus kopplad till jord, alltså måste minuskabel finnas. Som tidigare sagts, mät.
  15. 1 poäng
    Kanske någon varit duktig och satt dit en lysdiod för att spara på strömmen i laddlampan.
  16. 1 poäng
    Jag skulle också gissa att magnetiseringsspänningen saknas.
  17. 1 poäng
    Hur är det med kontrollampan för laddningen? Lyser den? är den släkt? Litet lurigt med dessa kontrollampor, i begynnelsen var det så att det flöt en liten ström genom denna kontrollampas glödtråd till fältspolen i generatorn, som då förmagnetiserade spolen. Var lampan trasig, fattades eller inte var ansluten blev det inget magnetfält i generatorn och det blev ingen laddning. Volvo-Penta gjorde dock någon elektronisk lösning som jag inte vet riktigt hur den fungerar, på detta, men det kan ju ändå vara värt att kolla den lilla svåråtkomliga kontrollampan. Men du kan ju också mäta spänningen på utgående anslutning som brukar heta B+ på generatorn, se dig bara för så att inte mätsladdarna trasslar in sig i remskivorna och drivremmen.
  18. 1 poäng
    Ja ingen orsak. det kan ju vara något som läcker ström också, någonting som förbrukar strömmen även då du inte är ombord.
  19. 1 poäng
    Får man fråga vad ni fick ge för bäddmadrassen?
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...