Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-05-16 i Forum Inlägg

  1. 2 poäng
  2. 1 poäng
    Vi var ute med båten i långhelgen och såg söta sälar, jättesöta! Vi såg också många rovfåglar, men de har ju varit på gång ett tag. Det är ju skönt att Östersjön återhämtat sig så pass att sälar och andra djur högt upp i näringskedjan överlever. Långt in i skärgården (Trälhavet) simmade sälar rofyllt och lekfullt. Tänk så underbart gulliga de är. Mackey
  3. 1 poäng
    Behövs inte där bhemac seglar...
  4. 1 poäng
    Jag hade också det problemet men efter att jag flyttat ut de översta fästena (B1) till mitt på spridarna och inte nära masten, så funkar det galant. Jag satte ett par små block där och drog ner linorna för om masten c:a 1 meter och knöt ihop dem med en kraftig gummicord, 10 mm, som fästes i bygeln för spinnakerbommen. På så sätt fjädrar anordningen lagom mycket för att ta emot seglet när det tas ner.
  5. 1 poäng
    Alltså. Jag lägger 4-5 timmar totalt på tvätt, polering och vaxning av skrovsidorna. Sen kan man ju sjösätta och njuta!
  6. 1 poäng
    Nu blev det filosofiskt. Borsta tänder är sådant man måste göra om, och där ser jag inga problem med att göra det, även om jag måste göra det igen. Eller vaxa båten. Eller bottenmåla. Eller dammsuga. Men - att göra något som ger halvdåligt resultat och kanske gör det svårare att få det bra när man har energin att göra det rätt - det är fel. Bättre då att skita i det helt tills man har energin att göra det ”på riktigt”, inget blir sämre av det.
  7. 1 poäng
    Varje säsong har jag sedan iallafall 1980-talet fått lägga om ankaret eller komplettera med extra ankare. Senaste säsongen hände det sig några gånger att ankarlinan kinkade och den löpte inte ut då jag fällde ankaret ned ankarspelet, hade inte gummibåten med mig så det blev till att backa ut igen. Men jag behövde inte under vare sig förra eller förrförra säsongen lägga ut extra ankare, kanske främst på att besöken i naturhamnar blivit färre, och att de gånger vi legat i naturhamn varit stabil västlig eller sydvästlig vind, annars har det förekommit då och då att man rott ut ett extra ankare. Det har även hänt x flera att annan besättning plogat eller lyft upp mitt ankare vid avgång, varför omläggning fått ske. Så problemet med att tvingas lägga om ankaret skall inte underskattas. Men mekaniska, radiostyrda, ångdrivna, pneumatiska, hydauliska, flygande, simmande eller submersibla lösningar är nog "en aning" överambitiösa. Underligt att ingen ännu föreslagit teleskopiska styltor vilka kan ställas in för det aktuella vattendjupet, så man likt Jesus kan promenera ut och läga om sitt ankare.... Ingen har heller ännu föreslagit dresserade sälar eller späckhuggare som kan simma ut och lägga om ankaret.... Därför föreslår jag nu sådana lösningar. Detta eftersom en liten gummibåt eller dinge är alldeles för enkla, traditionlella och tråkiga lösningar.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...