Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-05-12 på alla områden

  1. 2 poäng
    Prova med häst-talg istället, taglet på nacke och svans finns det andra användningar för. Talget ittar ni i bukhålan och mellan muskler i hästen. Lite värdelöst vetande; häst talg användes förr till att smörja motorcykelkjedjor förr, lär ha stannat kvar och smörjt bättre och längre än mer normala smörjmedel.
  2. 1 poäng
    Kan nog vara smart att ha pumpmotorn uppåt oavsett. För när motoraxelns tätning börjar bli sliten så undviks ändå vatten i elmotorn. Brukar finnas nåt skvallerhål där det börjar droppa i så fall.
  3. 1 poäng
    Provade med ”häst-tagel ? ” man använder det för att smörja krokbanorna på det lokala slakteriet. Hade en klump av gojet i en hand och drog den efter kättingen. Blev mycket bättre.
  4. 1 poäng
    Haver tagit en 10mm, 80 m lång "styv" kätting och dragit den på asfaltplanen i Hinsholmen i 15 min. Den blev bättre. I år bytte vi till 8mm rostfri som är smidigare, lättare att renspola samt att den är "självstuvande".
  5. 1 poäng
    Såg/hörde talas om nån som släpade sin rostiga kätting efter bilen på en grusväg/plan. Har den rostat så lär väl problemet upprepas nästa år om det inte åtgärdas ordentligt. Är det bara nån enstaka lämk kanske man kan lösa det genom att länken hamnar mellan en slägga/hammare och en plankstump. Håll undan fingrarna bara. På tal om starka kättingar. Har jobbat på ett komunalt elverk. För väldigt många år sen skulle det byggas en överföringslednin (avlopp) mellan Bovalstrand och Hunnebostrand. Den sista km in mot bovalstrand skulle ledningen gå i strandkanten. Elverket fick lägga med en högspänningskabel i samma sträckning. Entrepenören använde sig av en liten och relativt lätt larvmaskin. På ett ställe var det ganska sankt. Grävmaskinen grävde upp en sträcka och man la ledningen. Larvade tillbaka och återfyllde och när han skulle larva över samma punkt en tredje gång, sjönk makinen ner i det blöta.Maskinisten försökte på alla sätt att komma upp. Sen kommer ju en punkt när man förstår att det inte kommer att gå. Ringde till en av våra traktorgrävare, som inte var så långt bort. Han lyckades ta sig över berget och ner till stranden. Ställde upp maskinen på fast mark och sträckte ut "snabeln" mot den andra grävmasinens "snabel". Man kopplade i hop maskinerna med en alldeles ny klassad kätting. Sen drog bägge maskinerna med sina grävaggregat, samtidigt som larvmaskinen försökte köra med sina larver. Det gick bra. Larvmaskinen kom upp på fast mark. När man skulle lossa kättingen var den stel som en hel järnstång - bara att kassera.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00
×
×
  • Skapa nytt...