Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-05-08 på alla områden

  1. 1 poäng
    Det går att montera fel men det är uppenbart hur det skall vara. Propellerbladens kuggar kan vara i fel läge och då blir det ena bladet inte fullt utfällt vid rotation. Svårt att misslyckas med detta...!
  2. 1 poäng
    Haha, förmodligen 5-10 ggr mer än vad man kan få en handtvätt av bil för i Sthlms förorter.
  3. 1 poäng
    Överhäng på 900 mm funkar. Om man använder 45x170 mellan bärläkt i ett altanbygge med 28x120 samt cc 600, är max spännvidd 2700 mm så dina 900 ligger klart under halva det avståndet. Fäst de med vinkelbeslag.
  4. 1 poäng
    Hur har du värmt? En skada på kölen tyder på att det är "utomhus". Kölen har ju dessutom en stor massa så att värma med en kupefläkt utomhus tror jag kan vara ganska meningslöst. För att den inre delen av din lagning skall få högre temperatur krävs ju att en ganska stor del av kölen behöver värmas upp. Jag hade väntat en vecka till.
  5. 1 poäng
    Min privata syn på ditt förslag; trallvirke i samma riktning och i samma höjd. Även betongfundamentet går att använda för att fästa konstruktionen i, (expanderbult tex.)
  6. 1 poäng
    Fyller man på med kommunalt kranvatten så är det lugnt. Det är ju renat och behandlat och oftast bättre än vattnet du köper i flaskor(världens mest onödiga grej i ett land som Sverige). Jag har förvisso bara haft båten i 4 år eller så, men den har ju använts av tidigare ägare, men jag fyller på våren, spolar ut allt, sen fyller jag igen. Sen får det vara och jag har aldrig bytt det under sommarsäsongen utan bara använt vattnet(2*140 liter). Har själv funderat på om man ska göra någon rengöring om det behövs? Finns ju särskilda produkter för det som det här: https://www.seasea.se/doc/Ren_Tank_produktblad.pdf Vet själv inte om det är nödvändigt men det är ju inte särskilt dyrt för något man då kanske gör en gång per år
  7. 1 poäng
    Visst kan du fästa reglar under stolparna, försänkta bultar genom stolparna, den nervöse kan då använda mycket grovt material, sedan reglar du upp ovanpå till samma höjd som övrig trall. Med klenare material kan man bygga fackverk, (upp och ner vänd takstol) och få en stabil konstruktion.
  8. 1 poäng
    Går det att fästa reglarna under stolparna? Förmodligen, men det skulle absolut inte jag gjort i alla fall. Var kan jag hitta en ritning på en "kreativ lösning med en "kjol" runt bryggan"? Google..... Om det vore min brygga kanske jag skulle ha satt några regler under stolparna och tillsammans med de överliggande får man då möjlighet till en stabil ram/kjol runtom.
  9. 1 poäng
    Sätt reglar, typ 45x170, med cc600 på och tvärs telefonstolparna. Bygg sedan ett tralldäck (28x120 räcker) med trallen vinkelrätt mot trallen på övriga bryggan. Vad det det gäller landstigningsfrågan får du hitta på något kreativ lösning med en "kjol" runt bryggan. På den nya delen har du i alla fall då minst 45x170 att använda som bas.
  10. 1 poäng
    Man kan ju utnyttja situationen när epoxin är halvhärdad genom att ta bort det värsta men kniv eller stämjärn så man får mindre att slipa sedan. Dvs om man har kladdat dit för mycket... men det har väl inte du gjort.
  11. 1 poäng
    Ett alternativ kan vara att sänka ambitionsnivåerna. Vaxa, tvätta, slipa, m m, handlar om utseende, inte om hållbarhet. Det enda som verkligen måste göras är de säkerhetsrelaterade sakerna, som att inspektera detaljer som slits och där det kan gå illa om de går sönder. Om inget behöver bytas ut går en sån koll snabbt. Underhåll av motor bör inte handla om så många timmar heller, och just den delen bör gå att leja bort till en betydligt mindre summa än vad som snackats om tidigare i tråden. Om allt är friskt bör hela vårrustningen gå att klara av på 1-2 helger.
  12. 1 poäng
    Vill verkligen rekommendera att köra på alkyltbensin. Med lite efterforskningen kan man hitta en land-tapp med alkylat för 20 kr litern här och där. Lagringstålig, sätter inte igen förgasaren över tid på samma sätt som vanlig bensin, luktar oerhört mycket mindre. Och bättre för närmiljön. Det jobbiga är att få tag på alkylaten, men för t ex en liten motor på en segelbåt räcker kanske en eller två tankar om året. Då kan man köpa färdigpaketerade dunkar överallt.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...