Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-04-27 på alla områden

  1. 2 poäng
    varför snåla med köp av batteriladdare?,haft en ctek sedan dom kom ut,funkar än idag,glöm biltema och jula ,satsa på en känd produkt.
  2. 2 poäng
    Om du fyller batterivatten och därefter inte kör med laddaren så kan du riskera att det nypåfyllda vattnet skiktas och inte blandar sig med övrig elektrolyt. Då kan det stå rent vatten överst i batteriet som kan frostspränga batteriet det när det blir kallt. Det här gäller självklart vid påfyllning av större mängd vatten, en liten skvätt riskerar inte att skada.
  3. 1 poäng
    Är det inte något tankefel inblandat? Låt oss se en bild på fenomenet. Jag tror inte att maskinen eventuellt backar så långt att vingarna kommer åt fel håll.
  4. 1 poäng
    Det finns ju i regel fler åsikter i en sån här fråga än båtägare. Har en gammal plastkopia på en bohusjulle. Bohusjullen - i ek - var nog över hundra år när man gjorde en form på den. Min julle - lilla bilden uppe till vänster - är säkert mer än 40 år. När jag tog upp den efter första sommaren och spolade över båten med högtryck, försvann mycket av den färgen som man målat båten med: Det var ju som med all "styling" inför en försäljning - rena fuskjobbet. Klabba på lite färg så det ser snyggare ut utan att göra nåt underarbete. Jag vände båte upp och ner, slipade ren den, och spacklade upp alla småskador och luftblåsor med epocxspackel. Sen målade jag den med ett par lage Geilshield - epoxygrundfärg. Friborden penselmålade jag med tvåkomponetsfärg. En vit gammal bohusjulle skall va penselmålad. Det skall synas att den är målad (tycker jag). Jag skulle nog gjort som du (TS) skriver i din fråga.Det är ju bara en gammal båt som får en "ansiktslyftning".Tror inte man skall lägga ner allt för mycket jobb för att få det helt perfekt. Fast det är på underarbetet som man skall va nogrannast med. Ju bättre underarbete, desto bättre slutresultat. Idag finns det ett par olika lackfabrikat med K2-lack som sträcker sig. Läggs på med rulle och får ett sprutmålat utseende när det härdat. Vill man inte ha penselmålat utseende så är den typen av färg att föredra.
  5. 1 poäng
    Ja det fungerar utmärkt med vilken modern laddare som helst - så länge man inte försöker ta ut ström samtidigt. Min åkgräsklippare hålls ständigt laddad med en solregulator och en nätdel till en dator. Fungerar också perfekt. Planen är att ersätta nätdelen med en liten solpanel, man vill ju verka lite miljömedveten
  6. 1 poäng
    Har min 4 hjuling ständigt kopplad till c tek laddare vintertid, haft det i cirka fyra år nu aldrig behövt fylla h2o inga fel på batteri, startar alltid, hellre fulladdat batteri stående kallt då mår det bäst. Sämst är batteri halvladdat ståendes i pannrum då mår det riktigt illa. Dagens laddare är så bra så jag oroar mig inte ett dugg. Lika på båten stoppar i landströmmen under några veckor vintertid inte haft några problem med dåliga batterier, aldrig fyllt h2o i de heller för det går inte.
  7. 1 poäng
    Hmm. Jag tror jag prova den här: http://www.cinelight.com/tungsten-lights/accessories/light-dimmer-1000-watts/ Det hade varit SJUKT SMIDIGT om den här fungerade. Dessutom behöver man inte göra några fasta anslutningar för 220V om det fungerar. Blir bara färdiga sladdar från invertern utan några kopplingar.
  8. 1 poäng
    Det är normalt inga konstigheter att lämna en modern smartladdare på i långa perioder bara den fått gå in i underhållsläge. Innan det är det bra att hålla koll på det hela. Inga garantier finns såklart och skall man vara nojjig/petig bör man aldrig lämna elprylar igång oövervakat om man inte behöver. Får min laddare för sig att mata 40A kontinuerligt i batteriet några dagar ser det nog rätt illa ut på platsen
  9. 1 poäng
  10. 1 poäng
    Eller så köper du från Jula denna är riktigt grym!! https://www.jula.se/catalog/bil-och-garage/biltillbehor/bilbatterier-och-tillbehor/batteriladdare/batteriladdare-608201/ läs recensionerna ifall du känner dig osäker
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...