Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-04-25 på alla områden

  1. 1 poäng
    Sen när är det egentligen myndighetens problem att ett annat land ställer krav på dokument från ett annat land? Jag ställer frågan såhär. Du vill ha ett "official number" i dokumentet därför att USA(ett annat land kräver det). Finns det nedskrivet i lagen att det ska vara med? Om inte? Då har ju inget fel begåtts. Det kanske är helt enkelt så att det inte är en brist hos transportstyrelsen utan i svensk lag som inte tydligt anger vad detta registreringsbevis ska innehålla? Eller har du någon sådan information att tillgå? Däremot ska samtliga myndigheter svara på mail och det "skyndsamt". Är det ett organisatoriskt fel så finns ingen enskild tjänsteman förutom någon chef. Ligger det hos en tjänsteman som skiter i att svara på det ja då är det fel. Men tror du att en anställd skulle dömas för tjänstefel om den glömt svarat på ett mail? Ska vi börja stämma snickare för att de slår en spik sned härnäst? Sen läste jag det här "Jag har redan skrivit till transportstyrelsen och de har ju hela helgen på sig att svara men jag förväntar mig inte att få ett svar förrän tidigast nästa vecka." Och så kan jag säga följande: Nej, skattebetalarna pungar inte ut helgersättning för att ha personal på helgerna på dessa platser. Det är idag onsdag och då har det verkligen inte gått orimlig lång tid än särskilt eftersom "folket på golvet" uppenbarligen inte har någon position/makt att ändra Sitt lugnt i båten så får du säkert svar.... Vill du ha svar tidigare kan du ringa dem, men risken är att personen på "golvet" som svarar måste be om att få återkomma då frågan måste tas högre upp i organisationen.
  2. 1 poäng
    Har varit o köpt lite prylar på Sea Sea och nu är nya ratten och ny stol på plats, Den gamla i trä gav inte upp så lätt utan fick övertalas med en rejäl hahah avdragare, Bild kommer senare på nytt bord men först skall omklädda säten upp.
  3. 1 poäng
    Drevet fick sig en omgång färg då föregående ägare hade gått på den linjen, Även anoder byttes samt kul sölig drevolja. Sen var det dax för sjösättning21/4, 2-3v tidigare i år.
  4. 1 poäng
    Liten uppdatering. Fick nu hem provbitar från profillagret.se Den nedersta listen passer bra så nu har jag beställt 14meter list =)
  5. 1 poäng
    Första strykning grundar med spädd fernissa international, tänker mig sedan tre övergångar till, använder element roller korthårig blir ett mycket bra resultat. Gjorde rent tanken till hydraulmotorn den såg inte rolig ut inuti. Plåten som håller motorn och reläerna byts också ut tämligen ankommen av tidens tand och rostat. Skölden börjar monteras ihop efter rensning av färgrester i alla tapphål, väntar nu bara på de nya kolvarna så ska den snart sitta på aktern. Kjell håller på och plastar och snyggar till skotten i aktern samt tätar alla sättningar runt kassetten i motorrummet, återkommer med bilder från det. Blästringen tog en del var rejält korroderat av slagvatten i motorbrunnen, men med ny färg blir det kanon.
  6. 1 poäng
    Om jag har förstått epigenitiken rätt så handlar det om att vilka gener som är "påslagna" pga miljöfaktorer kan ärvas till avkomman. Epigenitiken skapar inte nya gener som inte fanns hos föräldrarna, det gör mutationer enligt evolutionsteorin. Det ena utesluter inte det andra. Vi är bara är i början på epigenitikens forskningsfält så att dra slutgiltiga slutsatser vilka kräver att gud(?) införs som nödvändig komponent efter att ha läst en (1) forskningsrapport... När Darwin publicerade sin teori 1859 så var det med förbehållet att "så här ser det ut att vara, men jag kan inte förklara hur det går till". Det var först 1953 när Watson och Crick beskrev DNA-molekylens uppbyggnad med sitt berömda "It has not escaped our notice that the specific pairing we have postulated immediately suggests a possible copying mechanism for the genetic material" och man förstod exakt hur egenskaper kunde ärvas som evolutionsteorin fick den status det har idag. Det finns många missuppfattningar om evolutionen, ex. att den säger att vi härstammar från aporna eller att komplicerade strukturer uppstod av en slump. Nej, om något bygger på en skev verklighetsuppfattning så går det inte att bevisa på ett vetenskapligt korrekt sätt och det kommer andra vetenskapsmän att se och slå ner på. Det är så peer review fungerar. Åsikter och debatt är en annan sak. Att du påstår dig ha en magisterexamen i biologi samtidigt som du inte verkar förstå hur vare sig vetenskap eller evolutionsteorin fungerar finner jag anmärkningsvärt.
  7. 1 poäng
    De flesta professionella produkterna bör hålla måttet tycker jag. Förra året körde jag med 3M Marine Ultra Performance. Höll ganska bra (dock inte hela säsongen). I år testar jag ett vax från Farecla (http://www.lackman.se/produkter/polering/vax-sealer/farecla-profile-polymer-wax-liquid-protection.html). Får se hur det står sig. Har även hört gott om Autoglyms HD Wax. För längsta hållbarhet bör man lackförsegla, det är dock inget jag gett mig på själv än.
  8. 1 poäng
    Då är det sannolikt ett mekaniskt fel, inte elekteiskt. Dessa lencocylindrar innehåller en elmotor, en planetväxel och en gängad stång. Det finns inga elektriska ändlägesbrytare som bryter strömmen till elmotorn vid max upp eller max ned, utan det är en mekanisk frikoppling. Det är lätt att tro att denna släpper greppet förtidigt på grund av att det går för trögt någonstans. Koppla loss trimplanscylindern från själva trimplanet och se om rörelseområdet förbättras. I så fall har du en mekanisk tröghet i "gångjärnet" till trimplanet, i annat fall är det fel i själva cylindern. Jag tror inte att det går att skuva isär dem, min kunskap grundas på att jag haft sådana och tittat noga på en spränskiss. Lenco är annars mycket bättre och snabbare än de hydrauliska trimplanen.
  9. 1 poäng
    Fördela tyngden om du lyfter med domkraft, så du inte får fler hål. En grövre bräda typ en meter lång brukar funka. Kanske funkar det att lyfta trailern? Oavsett, se till att säkra båten så den inte faller ner på dig!
  10. 1 poäng
    Själv skulle jag ha besökt Båthuset, som är den marina butik/verkstad vi har för utombordare där jag bor, och köpt reservdelar. Någon liknande bör väl finnas där du håller till, som servar Johnson/Evinrude?
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...