Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2017-10-15 på alla områden

  1. 1 poäng
    Själva tanken med larmet är att man ska få en varning i god tid innan man får några skador, vill minnas att den larmar på 95 grader. Har du alltså varit hyggligt snabb med att dra av på gasen (och att motorn därmed gått ned i temperatur) bör du inte ha fått några skador. Sedan ska inte motorn gå varm öht vilket tyder på att du har ett annat fel som dels orsakat de tidigare överhettningarna samt nu också gjort att du tappat effekt. Det är alltså läge att låta någon göra en ordentlig felsökning.
  2. 1 poäng
    På våra VP-motorer byter jag impeller vart femte år, mest som en säkerhetsåtgärd. Inga som helst problem, inga fel på dem efter fem år. Det går troligen att använda dem ännu längre. Hur ofta byts impeller på en utombordare? Den har väl samma funktion, eller... Och jag är så dum att jag köper VP original i blå kartong till våra VP-motorer. Ny i Pinpack-förpackning? Nä, nä, inte ny men möjligen oanvänd. Den har säkerligen hängt på en spik i ett förråd nära Din båt i tjugo år...
  3. 1 poäng
    Ja precis, VP bytte ju ut DP-E till DP-G när man trimmade KAD44:an -> KAD300. Då handlade det om 285HK. Att utsätta DP-E för 350 HK är nog inget jag skulle vilja göra. TS: Nu vet jag inte vilken båt du har, men D6:an väger väl nästan 200 kg mer än 44:an. Kanske inte spelar någon roll, men kan vara bra att veta. Finns båtar där självlänsen kan hamna väldigt nära vattenytan efter motorbyten.
  4. 1 poäng
    Jag har aldrig sett en VP impeller i vaccumplast mina ligger i en blå VP kartong och gjort så sedan 2002. Nu är inte min maskin en TMD40 utan en V6:a men impellern är väldigt lik den på bilderna. Byter min vart 5:e år syns inte ett fel på den , men byter ändå.
  5. 1 poäng
    Eftersom D6 har EVC- system, passar inte instrumenten. D6 passar visserligen mot DPE- drev och sköld, men frågan är om det håller, eller om du kan hitta en propellerstorlek som passar.
  6. 1 poäng
    har har det gått för dig,fick du upp båten?
  7. 1 poäng
    du kör in till klubbhuset vid södra hamnen ,först löser du biljett vid bommen,får en bricka som du håller vid avläsaren kör bort mot klubbhuset sedan står det var rampen ligger,där låser du upp bommen med brickan,kör in tar upp båten,hänger du med?.
  8. 1 poäng
    om man skall vara spydig,varför tvätta sig?man blir ju snart skitig igen!!!
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...