Jump to content
Saturday 27 November 2021
Sign in to follow this  
  • entries
    7
  • comment
    1
  • views
    5,277

Obegränsade fritidsmöjligheter i Förenade Arabemiraten

HenryScottland

422 views

Kanske, i ett nötskal, kan tillvägagångssättet för turism i Förenade Arabemiraten sammanfattas enligt följande: "Vi kommer att överraska alla med vad som finns i landet och vad som inte är - vi kommer att bygga och överraska ännu mer . "

Som praxis visar har denna handlingsplan för Emiraterna en mycket positiv effekt på turistflödet: nyckfulla unga damer, vana vid vit sand och klart blått vatten, är nöjda med lokala stränder, extrema älskare utforskar UAE: s undervattens- och sandytor, drömmande natur vandrar längden och bredden av traditionella basarer (enligt vilka Förenade Arabemiraten ansluter hela det arabiska östområdet till deras bälte), och gourmeter och andra hedonistiska kontingenter njuter av utsökta rätter från det nationella köket och aristokratiskt uppmärksam service - UAE: s credo är " allt för gästen! ”.

Huvudstaden är staden Abu Dhabi. Federationen omfattar sju emirat, var och en, i mer eller mindre utsträckning, också en turistort: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Ras al-Khaimah, Umm al-Quwain, Fujairah, Sharjah.

10 saker att göra i UAE

1.  Klättra till 124: e våningen i Burj Khalifa och titta på landet från fågelperspektiv.

2. Beundra världens högsta "dansande" Dubai fontän.

3. Åk utförsåkning i inomhuskomplexet Ski Dubai.

4. Njut av shopping under Dubai Shopping Festival

5. Ta dig runt åtminstone en liten del av Sharjahs många museer.

6. Smaka på läckerheterna i en vattensolferie på de orörda stränderna i Fujairah.

7. Rök en doftande vattenpipa medan du njuter av solnedgången vid Umm al-Quwains strand.

8. Förbättra din hälsa på mineralvattnet i Haat-orten i Ras al-Khaimah.

9. Förstå svårigheterna med att göra dhow-båtar på det äldsta varvet i Ajman.

10. Sitt på kanten av en jätte sanddyn i Liwa-oasen nära Abu Dhabi.

Turistsäkerhet

Det finns praktiskt taget inget brott i Förenade Arabemiraten:  det är helt säkert där både dag och natt . Men då finns det en rad begränsningar relaterade till turisterna själva. Att fotografera arabiska kvinnor uppfattas som en förolämpning. Det rekommenderas inte att fotografera myndigheter, banker och militära anläggningar. Spel är förbjudet i landet, och baddräkter är endast tillåtna på stränderna eller vid hotellets pool. Det är strängt förbjudet att sola i naken eller utan toppen av baddräkten. Var noga med att använda solskyddskräm. Att dricka alkohol (inklusive öl) på offentliga platser och gå på gatan medan du är berusad kan leda till straffrättsligt ansvar och utvisning från landet. Observera: det är olagligt att transportera alkohol från emiratet till emiratet.

Böterna för att korsa vägen på fel plats, kasta skräp på gatan eller röka på offentliga platser är DHS 500.

De flesta stränderna i UAE ligger vid Persiska viken, där kustströmmar ofta är oförutsägbara. Därför måste du simma med försiktighet och bara dyka i sällskap av lokala instruktörer som är väl bekanta med naturen i det omgivande vattnet.

Solen i Emirates är mycket aktiv, därför bör du definitivt använda skyddande krämer när du solar.

Förenade Arabemiratens klimat

Väder i Förenade Arabemiraten: på vintern, från december till februari, i Förenade Arabemiraten, varmt och soligt väder: +20 .. + 30 ° C. Vattentemperaturen på de öppna stränderna vid Persiska viken är från +17 ° C på vintern till +35 ° C på sommaren. Den bästa tiden att resa till UAE är från oktober till maj. På sommaren, från maj till september, når lufttemperaturen dagtid + 45 ° C medan hög luftfuktighet känns.

Genomsnittlig dagstemperatur efter månader, i ° 😄 januari +24, februari +24, mars +24, april +32, maj +37, juni +37, juli +40, augusti +41, september +38, oktober +35, November +30, December +26.

Emirates stränder

UAE: s kust tvättas av perser (patriotiskt kallade här arabiska) och omanska klyftor. Dubai, Sharjah, Ajman, Abu Dhabi ligger vid Persiska viken och Fujairah ligger vid Oman-kusten. Alla hotell i dessa orter, som ligger direkt vid kusten, har sina egna privata stränder. Gäster på ett två- eller tre-stjärnigt stadshotell kan gå till en avgiftsbelagd (5 DHR) eller gratis stadsstrand. En gratis pendelbuss går till och från hotellen och en taxiresa (20-30 minuter från stadens längsta punkt) kostar 5-8 USD. Hotell 4 * och 5 *, som ligger i stadens centrum, har avtal med hotell vid kusten, och en buss tar gästerna gratis till sina stränder.

Förenade Arabemiraten hotell

Dubai city-hotell erbjuder mycket medelmåttig kvalitet i 1-2 "stjärnor", mestadels bra alternativ på 3-4-stjärniga hotell och 5-stjärniga hotell med mycket god kvalitet. Dubais kust (eliten Jumeirah) är full av dyra hotell på en mycket hög nivå. I Sharjah och Ajman är hotellbasen svag (trevliga undantag är Ajman Kempinski och Coral Beach), nästan alla andra hotell kan säkert skrivas av med en "stjärna".

I Abu Dhabi ligger hotell vid kusten, men eftersom det inte finns tillräckligt med mark på ön är territoriet nära stränderna mycket litet. De flesta hotellen är anständiga, men gamla. I verkligheten börjar denna utväg sälja först efter massiva "stopp" på Jumeirah och Sharjah.

I de norra emiraten Ras Al Khaimah och Fujairah är kvaliteten på hotell, som i Sharjah (utom Le Meridien al Aqqa), låg efterfrågan. Dessa emirat säljs också huvudsakligen först efter att hotellen i Jumeirah och Sharjah har "slut".

Banker och växlingskontor

Valuta kan bytas i de flesta banker, liksom i växlingskontor och privata växlingsbyråer. Banker arbetar från 8:00 till 13:00 varje dag utom fredag, vilket är en ledig dag i Förenade Arabemiraten. Banker stänger kl 12.00 på torsdag. De flesta växlingskontor är öppna från 9:00 till 13:00 och från 16:30 till 20:30. De flesta hotell, köpcentra och stora butiker accepterar American Express, American Card, Visa och Diners Club.

Den mest gynnsamma växelkursen är för hundra dollarsedlar, för små sedlar kan den vara märkbart lägre (men detta är sällsynt). En adekvat ränta erbjuds endast i banker, i "växlingskontor" är det inte särskilt lönsamt och på hotell är det ännu lägre.

Shopping och butiker i Förenade Arabemiraten

De obestridda ledarna bland emiraten inom shoppingområdet i Förenade Arabemiraten är Dubai och Sharjah. Det första shoppingalternativet är shopping på shoppinggatorna, där du måste pruta och visa dina kunders kunniga på alla möjliga sätt. Det andra sättet är att besöka stora köpcentra. Deras priser är något högre och det finns färre möjligheter att pruta, men varorna är av högre kvalitet, det finns många specialbutiker och butiker från kända världsföretag.

De allra flesta saker som köps i UAE är produkter från kända varumärken: kläder och accessoarer, skor, kosmetika och parfymeri, klockor och smycken, interiörartiklar. Allt detta presenteras rikligt i många Emirates-gallerior. Det finns inget särskilt behov av att prata om sortimentet: något märke som kommer att tänka på kommer garanterat att säljas i Förenade Arabemiraten.

En annan aspekt av lokal shopping är äkta "endemiska gizmos". Först och främst är detta guldprodukter och bara guldstänger, samt kryddor och aromatiska essenser, inklusive den bästa somaliska rökelsen. Slutligen kommer vi att nämna de värdefulla orientaliska mattorna, fina sidentyger, präglade och kopparprodukter.

Som souvenirer från Förenade Arabemiraten kan du ta med arabiska kaffekannor och vattenpipor, smyckeskrin, kamelullsprodukter och utsmyckade "khanjars" - traditionella arabiska dolkar.

Butikerna är öppna från 9:00 till 13:00 och från 16:00 till 20:30, stängt på fredag. Men små butiker och stormarknader är ofta öppna på fredagar, från kl. 16.00 till 20.00, och det finns 24-timmars stormarknader.

Som det arabiska ordspråket säger, "Lita på Allah och knyt kamelen" - i Emiraterna säljs ett stort antal högkvalitativa, om än högkvalitativa, men fortfarande förfalskningar av välkända varumärken. Du bör vara försiktig när du letar efter ett originalföremål.

Mat och restauranger

Restauranger i Förenade Arabemiraten är strikt uppdelade i anläggningar som erbjuder alkohol och de som inte gör det. Förstnämnda arbetar som regel på hotell - det är nästan omöjligt för en enkel restaurang "på gatan" att få alkohollicens.

Bland de arabiska rätterna i Emiraterna är det värt att prova lamm med ris och nötter "guzi", shashlik "tikka", traditionell arabisk "shawarma" (som de säger, känner skillnaden!), Lammkotletter med örter "kustileta ", den berömda" kebab "marinerade lammet eller nötkött och lamm shish-kebab, umm-ali brödpudding och esh-asaya sötost paj. Fjäderfärätter är mycket populära - stuvad kyckling med tomat, ångad kyckling med honung "al-mandi".

Varje måltid i en restaurang i Emirates börjar med "mezze". Mezze består av 40-50 små aptitretare som oliver, fetaost, lavash, örter och andra.

En speciell typ av måltid är kaffe, som alltid bereds "på plats" (inga maskiner känns igen i princip) och hälls från traditionella dalla-kaffekannor i små skålar.

Att tippa i Förenade Arabemiraten är en gest av goodwill. I de flesta fall är de så kallade "serviceavgifterna" redan inkluderade i fakturan när du betalar för tjänster, från 5 till 15%. Portören på flygplatsen får ett tips beroende på antalet saker och på hotellet - oavsett honom.

På betalda stränder och i vattenparker finns så kallade "kvinnodagar" (vanligtvis onsdag eller lördag), när män inte får komma in dit.

Underhållning, utflykter och attraktioner i Emirates

Flykten av vetenskaplig och teknisk tanke och dess direkta implementering tack vare den generösa infusionen av petrodollars - detta är kanske det viktigaste du vill se i Emirates (åtminstone under ditt första besök i landet). Därför är det inte förvånande att de mest populära utflykterna bland turister bara är ”urbanistiska”: en resa till huvudstaden i Abu Dhabi och ett besök i Dubais mest dynamiska och kosmopolitiska emirat. Som regel hålls dessa utflykter på eftermiddagen och inkluderar middag, deras extra bonus är möjligheten att njuta av kvällens panorama över staden med många vackert upplysta skyskrapor, och i Dubai finns det också en ljus- och musikshow med fontäner. Förresten, förutom ultramoderna underverk, kan du under dessa resor se många historiska sevärdheter: arkeologiska parker, forntida fort och sheikhpalats.

Populära "naturliga" utflykter: alla typer av safarier på sanddynerna på jeepar eller kameler (programmet inkluderar grill- och folkloresammankomster med nomader runt elden), dune buggy safari, en  rundtur i de gamla forten som en gång tjänade till att skydda gränserna emirat från havet, en promenad längs Dubai Bay på en traditionell skonare "dhow", besöker öreservatet Sir Bani Yas och Liwa-oasen med höga sanddyner.

En dagsutflykt till Omanbuktens kust kommer att ge en möjlighet att kasta sig i det varma vattnet i Indiska oceanen, och resor till Dubai och Ras al-Khaimah kan med fördel kompletteras med ett besök i landets största vattenparker - Wild Wadi respektive Dreamland.

Populära utflykter i Förenade Arabemiraten

Du kan åka på utflykter från vilket emirat som helst, men för turister som reser i Abu Dhabi och norra emiraten kommer priserna att vara olika (de kan kontrolleras på plats med värdssidan).

De mest populära utflykterna i UAE är naturligtvis en resa till huvudstaden Abu Dhabi eller till Dubai. Dessutom: ett besök i Sheikh's Stables, marockanska bad och djurparken, samt kamelracing (där radiostyrda robotar håller på att ta plats för levande jockeys - ingen skoj!), Desert safaris och dykning.

Dykning

Även om det inte kan sägas att dykning i UAE-orterna är i full blom, finns det fortfarande dykcenter i Dubai, Fujairah, Sharjah och Abu Dhabi. Även om det persiska och omanska gulfsens marina liv naturligtvis ligger långt från Röda havet. Det representeras främst av sköldpaddor, ål, bläckfiskar och havsabborre. Hammerfish, papegojfisk och revhajar finns också. Fujairah är hem för barrakudor, tonfisk, bläckfisk, sjöhästar, lejonfisk, clownfisk - och om du är väldigt lycklig kan du stöta på valar. Dessutom kan överlevande skeppsvrak kartläggas i Dubai och rev i Fujairah.

Sikt i Dubais kustvatten sträcker sig från 3 till 10 m, Fujairah - från 5 till 20 m. I slutet av juni - början av juli blommar plankton utanför Fujairah-kusten: vattnet färgas med olika färger och synligheten minskas kraftigt .

evenemang

Emirates är värd för många utställningar och seminarier som lockar affärsmän från hela världen. Här är bara några av dem.

Dubai Shopping Festival äger rum i januari-februari. Internationell utställning och konferens om investeringar och fastigheter - i mars. International Education Show, Middle East International Fashion, Accessories and Leather Goods Show och Middle East Apparel Show i april. International Spring Fair och International Middle East Tourism Exhibition i maj. Dubai Summer Surprise Festival - juni-juli. Internationell mässa för parfymeri, kosmetika och kroppsvård - i september. Den internationella möbel- och interiörutställningen, sportutställningen och Mellanösternens största utställning av datorer och kringutrustning, GITEX - i oktober. International Exhibition-Fair of Consumer Goods (tidsbestämd för att sammanfalla med Ramadan), International Exhibition-Fair of Horse Breeding and Airshow - i december.

Var och en av dessa evenemang åtföljs vanligtvis av en hel serie färgglada shower, föreställningar, festivaler och lotterier.

Visum för Emiraterna

Ett visum krävs för att besöka Förenade Arabemiraten.

Uppmärksamhet:  Innehavare av grå pass kan för närvarande inte komma in i Förenade Arabemiraten.

Tull

Import och export av utländsk och nationell valuta är inte begränsad. Tullfri import av 400 cigaretter eller 2 kg tobak, två liter vin eller sprit är tillåten för varje icke-muslimsk vuxen. Import av vapen, droger och pornografi samt videoprodukter och böcker som strider mot islamiska normer är förbjudet. Överträdelser av detta förbud åtalas och straffas hårt, till och med långvarigt fängelse.

I Förenade Arabemiraten är importen av läkemedel och läkemedel begränsad, så du bör ta ut eventuella narkotika och starka lugnande medel från första hjälpen. Om du är osäker är det bäst att konsultera UAE: s ambassad. Om det verkligen behövs ett "tvivelaktigt" läkemedel kan en officiellt certifierad engelsk översättning av läkarens rekommendationer hjälpa.

Transport

Ett brett utbud av  kollektivtrafikanläggningar  finns för att säkerställa fri rörlighet. Taxi  är det vanligaste transportmedlet i Dubai. Taxi är utrustade med mätare endast i Dubai och Abu Dhabi. Det finns också speciella "damtaxi" i Dubai med kvinnliga förare. I genomsnitt kostar resor runt staden 5-10 DHS. I andra emirat har bilar inte sådana krusiduller - det är bättre att i förväg komma överens med föraren om betalning.

Det är också bekvämt att resa runt Dubai med tunnelbanan Dubai   (två linjer - Röd och Grön), medan vattenbussar, vattentaxi och traditionella vattentaxibåtar - "abras" kör längs Dubai Bay.

De flesta hotell har egna bussar som tar sina gäster till stadens centrum eller till stranden.

Biluthyrning i Förenade Arabemiraten

Det är inte svårt att hyra en bil i Emirates : överallt kan du hyra en bil av de senaste märkena med eller utan förare, under alla perioder. Att hyra kräver ett internationellt körkort utfärdat för minst ett år sedan. Föraren måste vara minst 21 år. Det är starkt avskräckt att hyra en bil utan försäkring, och i vissa emirat (till exempel i Dubai) är det i allmänhet omöjligt att hyra en bil utan försäkring. Försäkringen gäller endast i Förenade Arabemiraten. I de befintliga enklaverna i Sultanatet oman är det inte giltigt, så  turister på hjul bör noggrant välja resvägar . Minsta hyrbilstid är 24 timmar.

Hastighetsgränsen i bosättningar är 60 km / h, på motorvägar - 100 km / h. Radarer och säkerhetskameror används överallt och information om inkräktare rapporteras ständigt till den lokala polisen.

Att köra full är strängt förbjudet: det hotar utvisning från landet och i vissa fall också fängelse. Böterna för att inte bära säkerhetsbälten är 150 USD.

Många hyrbilar i UAE är utrustade med ett hörbart varningssystem som utlöses när hastighetsgränsen överskrids.

I Emiraten kombineras allt med allt: havsbrisen leker med dyra gardiner i fönstren på "sju-stjärnigt" hotell, den lysande Burj Khalifa-nålen kan ses från nomadlägret i sanddynerna och kameldjuret dromedar är snyggt pressad mellan höghusen i moderna affärscentra. Förenade Arabemiraten är ett måste för alla som inte är likgiltiga med arabiska exotiska och samtidigt värdesätter komfort framför allt annat.


 0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy