Fredag 19 apr 2024, 441 entusiaster online

Hasse_O Sjöbod

PresentationBloggbokFotoalbumKöp & säljForuminläggMina båtar

Mina båtar
Här listas alla de båtar som Hasse_O äger eller har ägt.

Crown 39Omega 28
Ägarkommentarer
Årsmodell:
1980
Antal ägare:
1 st
Inköpsår:
1980
Inköpspris:
-
Såld år:
2013
Försäljn. pris:


Positiva egenskaper:
Många stuvutrymmen, bra planlösning, mycket träkänsla, goda och trevliga seglingsegenskaper, 7/8-delsrigg utan backstag gör det lätt att segla. Lätt att manövrera båten i hamn även i låg fart, även med segel. Båten är i grunden välbyggd i handupplagd glasfiber och har stadigt infästad blyköl. Trevlig inredning i teak, vanligtvis oljad. Förstyvande basinrede i plast längst ned ger en fräsch känsla. Nära kontakt mellan kök och sittbrunn.
Negativa egenskaper:
Den långa axeln till motorn i förpiken kan ge vibrationer och läckage, problemet går dock att lösa med extra stödlager som jag gjort mitt på axeln, och motorgången blir därefter nästan helt vibrationsfri. Toan finns i förpiken, förpiken avdelas med draperi, ej dörr. Sittbrunnen blir ibland trång under segling med 4-5 pers.
Generellt omdöme:
Lättdriven och svarar bra på trimåtgärder. Seglar ofta med stor och fock, genua bara i lätt vind. Revar storen på kryss redan vid ca 7 m/s och det går tryggt med god fart. Båten är lite överriggad men absolut inte vek = BRA.!
Mycket bra båt för 2-4 pers. Trots att båten inte är så stor, finns det massor med stuvutrymmen. Många ryms runt salongsbordet och köket funkar bra, då även ut-vikbara navbordet kan användas.


Förbättringar / renoveringar:
Monterat extra stödlager på propelleraxeln mitt under salongsbordet. När jag plastade infästningarna för detta så passade jag även på att förstärka kölinfästningen ytterligare med längsgående förstyvningar (behövs inte), Detta gjorde jag för att få jämnare montering av teakdurk istället för originalets lösa plastdurk. Resultatet med nytt trägolv blev snyggare och varmare durk, samt bättre infästning för salongsbordet och även några cm ökad ståhöjd. 100 liter vattentank har monterats under sittbrunnen där även kylkompressor placerats som kopplas till nybyggda kylboxen i rostfri plåt babord om diskbänks hoarna. Kickbom och lazy-jacks underlättar storsegelhanteringen och alla fall mm nerdragna till sittbrunnen. Monterat inplastade stuvfack i sittbrunsargen dit även stuvfacksventilation, startnyckel och motorpanel fälts in skyddat så att man inte riskerar att trampa sönder densamma



Båtdata från Båtguiden
Fabrikat:
Omega
Modell
28
Längd ö.a.
-
Längd v.l
-
Bredd
-
Djup
-
Deplacement
-
Köl
-
Kölvikt
-
Lystal
-
Riggtyp
-
Masthöjd
-
Krysställ
-
Ant. kojer
-
Vattentank
-
Bränsletank
-
Skrovtyp
-
Ruffhöjd
-
Motor
-
Motor hk
-
Toppfart
-
Drivmedel
-
Prod. start
-
Prod. stopp
-
Antal prod.
-
Konstruktör
-
Tillverkare
-

Maringuiden Nordic AB

Org nr. 556864-7530
Varlabergsvägen 16
434 91 Kungsbacka
Tel. 031-932600
info@maringuiden.se |

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, lämna feedback, rapportera ett fel eller övriga ärenden?

Kontaktinformation
Besök oss på Facebook

Annonsera

Vill ni annonsera i Branchregistret eller via webannonser/banners? Eller vill ni diskutera ett samarbete med sveriges störasta marina portal?

Annonsera på maringuiden.se
Kontaktinformation

Information

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.

Information om maringuiden.se
© 1996-2024 maringuiden.se | Det tog 0,02 sek att generera sidan.