Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024
siteadmin
siteadmin

Rekordår i ryggen ger båtbranschen framtidstro

  • Förra säsongens långa och varma höst ger positiva effekter för båtbranschen även detta år”, säger Mats Eriksson, VD på Sweboat – Båtbranschens Riksförbund. En bra säsong använder man sin båt oftare, vilket ofta leder till köp av ny eller begagnad båt eller en efterlängtad uppgradering av sin befintliga båt. I snitt ökade branschen med nästan 23 % förra året men i vissa segment och marknader var ökningen ännu större.

Bra väder och positiva ekonomiska signaler är viktiga faktorer för de flesta segment i båtbranschen. De senaste två åren har påverkats gynnsamt av båda dessa faktorer och nu kan båtbranschen äntligen blicka fram emot en stabil försäljningsökning inom alla segment; försäljning av nya och begagnade båtar och motorer, tillbehör, reservdelar, drivmedel, vinterförvaring, service och underhåll.
”En tydlig trend är att små båtar blir fler - och stora båtar blir större. Distributörer, handlare och producenter ser alltså en tydlig utveckling, att man antingen väljer ett enkelt och lätthanterligt båtliv med en liten ändamålsenlig båt för dagsutflykter – eller så investerar man i en stor och rymlig flytande sommarstuga med all tänkbar bekvämlighet. Oavsett segment så ser vi en ökning av helt nya båtmänniskor, vilket gläder oss” avslutar Mats Eriksson.




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...