Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Dustin

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Dustin

  • Placering
    Kadett
  1. Idag var jag nere och skruvade på motorn, plockade bort ventilen för att kunna lyfta motorn manuellt, det pös ut lite röd hydraulolja, men den satt fortfarande som berget, alternativ var jag för klen för att orka lyfta den. Hur som helst, av någon anledning så kopplade jag på batteriet och klickade på tiltknappen och nog fan reste sig motorn, upp och ner kunde jag köra, inga problem eller protester alls. I med pluggen igen och allt fortsatte att fungera. Jättebra självklart men va fals, vad har hänt, varför fungerar det och kan jag lita på den nu?
  2. Tackar, den sitter på akterspegeln "under" motorn som nu är nere och jag lyckas inte lyfta den och kommer därmed inte åt pumpen. Tips på hur jag får upp motorn?
  3. Jag har en Mercury från 2004 (tror jag) där tilten lagt av. När jag skulle plocka upp båten i höstas hände ingenting när jag tryckte på tiltknappen. Orkade inte ta tag i det då men tänkte ge mig på det nu. Nu har jag testat igen och reläerna klickar (som jag förstått det är det 2 reläer) men inget surr i någon hydraulpump eller annat. Vad som också är lite märkligt är att när jag tog upp båten så var motor upptiltad till max, men under vintern så har den helt plötsligt glidit ner och står nu på backen. Några idéer? /Patrik
  4. Halvlånar tråden lite, hoppas det är ok... Jag planerar att lägga på badrumsmatta i durken på min båt nu när jag renoverar. Planen är att få den att ligga på plats med hjälp av dubbelhäftade tejp. Jag har kölsvin på min båt så jag tror inte att det skall vara några problem med fukt direkt. Men vad säger ni experter om badrumsmatta? Bra eller an*s??
  5. Håller själv på att renovera en gammal Midget... Min första båt och likt din var min riktigt risig när jag köpte den. Gav 6000 för min och jag har rensat ut den helt och hållet, skrovrent inne i båten. Jag kör verkligen budgetrenovering och är uppe i en totalkostnad på ca: 16000 och där ingår: Båt: 6000 Transport gbg - Lysekil: 3500 Övrigt material (mestadels plywood): 6000 Kommer behöva handla en lite till innan allt är klart, men jag räknar helt klart med att klara mig under 20.000 när allt är klart. Inte nog med att jag har en helt fresh båt, jag lär mig också väldigt mycket på vägen. Har inte haft bråttom utan är inne på 2:a sommaren med renoveringar nu och hoppas få båten i sjön strax efter midsommar. Lycka till hur du än väljer att göra...
  6. Tyvärr gör det nog inte det... Har precis rivit ut tapeten i våran båt, vi skar smala remsor, ca 10 cm och sen på med värmepistol. Bara att riva lite i taget, segt och jobbigt är det. Se till att ventilera bra också, man vet aldrig vad det löser upp för goa ångor när man kör med värme på gammalt lim... lycka till!
  7. Tack för alla tips, ritningar och annat... och tur är nog att jag kopplar bättre än jag ritar scheman... ;-) ska ta och skissa upp ett nytt när jag får lite tid över och jag lovar att stämma av innan jag kopplar på batteri på kretsen..
  8. hehe, det stämmer gott... hade blivit många knapptryckningar för att tända å släcka lampor! ;-) tack för övrig input, länken om midgeten var ju prefekt, där fanns ju tillochmed schema och bilder!
  9. Jag har en Magnifik Midget... Vart finns bra ställen att koppla in en minusplint på? Antar att det är en ordentlig jordpunkt du menar Jimsan. anledningen till att jag skippar solcell nu är ekonomin... Precis köpt båten och håller på att totalrenoverar, det finns inte pengar till all lyx med engång... tyvärr... Bra tänkt där med lite extra brytare och säkringar, det kommer säkert mer gott efter hand... tack för era synpunkter!
  10. Jag har nu rivit ut allt i min nya båt och tänkte börja planera för hur kablar och annat skall dras... Jag har lite koll på elinstalationer, har dock aldrig petat i någon båt förr... Jag har gjort ett enkelt elschema som jag bifogar här brevid, tror ni detta kan funka? vad har jag missat, vad ska jag lägga till, funderingar finns på att i framtiden koppla in en solcell...
  11. Hej seglarvänner... Jag har precis köpt mig min första egna båt, en Magnifik Midget. Båten är i ok skick på utsidan men inredningen är dessvärre sämre. Det har läkt vatten från en kabelgenomförning och efter 3 år på land utan omvårdnad eller ens pressening över så börjar inredningen se ganska tråkig ut. Jag har precis rivit ut allt trä och håller som bäst på med tapeten (som sitter stenhårt, tips?!) Nu när jag snart skall bygga ihop en ny inredning så kommer frågan: Vad skulle du ha byggt in i din båt? Vad får man inte missa? Vad kan man vara utan? Tanken är inte att vi (tjejen och jag) skall dra iväg på några längre seglingar, max 2-4 nätter i sträck. Vi kommer allt som oftast vara ensamna så det räcker med 2 kojplatser. Ge mig nu lite tips och råd på roliga, användbara, onödiga men lustiga prylar m.m! tack på förhand! /Patrik
  12. Nopp, kan inte se att skottet sitter fast på något sätt i skrovet, går att ruska på ganska ordentligt. Jag hoppas verkligen itne att det skall vara bärande.. hehe Britsarnas sitthöjd är något lägre än förpikens, vill att allt skall sitta i samma höjd så att jag kan göra lite längre britsar att sova på. men jag gissar på att skottet bara är att riva!
  13. Hoppas nu att jag är i rätt forumdel, annars får ni flytta inlägget dit det skall vara... Jag har precis köpt mig en segelbåt, min fösta egna! Den är i ganska bedrövlig skick och skall under sommar och vinter renoveras så att allt är klart för sjösättning våren 2010. Jag tänkte riva ut större delen av inredningen men vet inte riktigt vad jag vågar ta bort och vad som eventuellt måste sparas, tänker först och främst på båtens styvhet (om det är rätt utryckt) Jag tänkte ta bort den lilla väggen som markerar förpiken och sedan höja upp britsarna på sidan för att få allt i samma höjd. Jag har sedan inga planer på att bygga upp denna vägg igen. Min fråga är nu om den väggen har någon som helst bärande funktion eller om det är helt ok att bara plocka bort den?! Bifogar även en bild så att ni ser vilken väg jag menar...
×
×
  • Skapa nytt...