Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

philipkarlberg

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    106
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om philipkarlberg

  • Placering
    Örlogskapten

Contact Methods

  • Webb
    http://searay180srv.tumblr.com

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej, Jag renoverade en Penta AQ145 förra året. Motorn går bra, men när jag kommer över 5000 varv så svajar varvtalet upp och ned med jämna cykler. Det verkar ju som om förgasaren inte får tillräckligt med soppa. Jag funderar på att gå upp en dimension på nålventilen. Vad tror ni om det? Förgasaren är en Weber 36 och nålventilen 175. Tack på förhand / Philip
  2. Tack Pentax. Jag har tagit bort vattentemp-givaren nu. Inga problem.
  3. Hej, Det här kanske är en dum fråga, men jag håller på att göra om instrumentpanelen och skulle vilja ta bort och se över mina temp-givare för kylarvatten och olja i min AQ145. Måste jag göra om vinterkonserveringen om jag plockar bort vattentemp-givaren? Och rinner det ut en massa olja om jag byter oljetemp-givaren? Kan man kanske plugga igen hålen med några bultar lite snabbt? Tror det är M14. Tack på förhand / Philip
  4. Aha, då tror jag att jag förstår hur dom menar. Tack Rollen!
  5. Rollen, menar du distansen mellan anslagsytorna, där jag har markerat med rött?
  6. Hej, Jag skrev ett inlägg här för någon månad sen om mitt problem med drevet som slog upp när jag backar, d v s att backhaken inte fungerade som den skulle. Då trodde jag att jag hade löst problemet, men problemet kvarstod tyvärr. Nu har jag köpt ett nytt "kit" hos drevdelar.se. Det var enkelt att montera, men fjäderhakarna var för stora/långa så jag har fått slipa ner dom ganska mycket. Anledningen inledningsvis var att jag inte kunde lägga i framåt. Det jag inte blir riktigt klok på är hur mycket "spel" det ska vara mellan låsbygelns klackar och fjäderhakarna. Enligt manualen ska det vara 2 mm spel i neutral-läge, men hur menar dom att man mäter detta? Enligt manualen så är detta mått väldigt konstigt i min mening (se gröna linjer i bilden nedan), eller menar dom helt enkelt att det ska vara 2 mm glapp emellan låsbygeln och fjäderhakarna i det som jag har märkt ut med rött? Någon som vet?
  7. Jo, jag har förstått nu att det är kraften från propellern / farten som gör att haken häktar loss när båten ligger i vattnet. Jag ska finjustera höjden på tryckstången en gång till så får vi hoppas att det funkar sen. Lite knepigt då man inte kan kolla detta på land på ett vettigt sätt.
  8. Tack Smatte. Jag har läst det inlägget utan och innan, men jag hittade ett bra amerikanskt forum och jag tror att jag är något på spåren nu. Jag misstänker att det är tryckstången som måste justeras och eventuellt modifieras lite. Tydligen ett ganska vanligt att denna stång kärvar lite. http://www.marineengine.com/boat-forum/showthread.php?398962-280-kicks-up-when-shifted-into-reverse
  9. Ingen som kan hjälpa mig med detta? Jag funderar på att slå till på denna reparationssats: http://drevdelar.se/reparationssats-for-backhake-aq250-270-280-285-290 Men samtidigt är jag lite tveksam, för problemet nu på land är ju att backhaken häktar i hela tiden så det går inte att lyfta upp drevet (för hand) alls just nu. Varken i back-, neutral- eller framåtläge. Problemet i sjön däremot var ju att hakarna inte hakade i när jag backade så drevet for upp. Jag har justerat växelstång, växelkabel och tryckstång m m enligt handboken. Har jag missat något?
  10. Jo, då. Den har jag läst ett par gånger nu. Justerade precis backhakarna enligt den manualen, med resultatet att drevlyften inte vill lyfta drevet längre... Tack ändå!
  11. Hej, Jag sjösatten min båt för första gången förra helgen. Motorn har jag gått igenom grundligt och den funkar bra nu, men drevet slår upp när jag lägger i backen. Så min första tanke var att jag måste byta backhakarna (och fjädrar m m). Men nu när jag tagit upp båten, så är problemet snarare det omvända. Drevet häktar i hela tiden och frilägger inte drevet i neutral- och framåt-läge. Alltså, när jag lyfter drevet uppåt för hand så släpper inte hakarna runt ställpinnen. Däremot går det bra att lyfta drevet med drevlyften. Jag har precis monterat bort hela backhakemekanismen samt monterat tillbaka allt igen. Backhakarna såg lite slitna ut men jag har sett värre exempel när jag googlat. Någon som har en aning om vad som kan vara fel?
  12. Jag hade en AQ140 i förra båten som läckte i silhuslocket, i locket satt det en tunn kopparskiva som jag fick loss och kladdade i en massa vattenfast fett under och tryckte dit kopparskivan igen, sen var det tätt så länge jag ägde båten. Bra tips! Ska jag prova!
  13. Då var problemet löst! Jag gick igenom förgasaren en gång till samt bytte fotpackningar. Jag tror det senare kan vara det som orsakade det. Jag varvade upp motorn till 5000 varv nu utan problem förutom att kylarvattnet sprutar ifrån silhuset på värmeväxlaren. Jag måste hitta något att täta locket med. Jag satte dit lite neopren där nu, men det hjälpte inte.
  14. Tack HenryTuba. Kul att jag kan göra någon glad Har du något problem med silhuset som inte håller tätt?
  15. Nehe, det var inte vakumporten på insuget som var problemet till oljudet, även om det såklart var bra att den stängdes till ändå. Mycket märkligt ljud som verkar komma från förgasaren på något sätt. Jag kan inte avgöra om det är ett visslande ljud av luft som rör sig, eller om det är ett ljud som åstadkommer av vibration. Det verkar helt klart komma från babordsidan av förgasaren i alla fall. Det blir nog till att plocka bort och gå igenom förgasaren en gång till . Hör själva här: https://www.tumblr.com/video/searay180srv/160800465484/700/ Angående luften som kom ut ur förgasaren förut, så var det nog så att jag tog fel på förgasarporten och slangen som kommer från oljefiltret. Det var helt enkelt luften från oljefiltret som jag kände förut.
×
×
  • Skapa nytt...