Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Bella510R

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    22
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Bella510R

  • Placering
    Kadett
  1. Tack för svaren. Motorn är igång nu. Aldrig haft problem med gammal bensin på nån av våra båtar vi haft under dom senaste 40 åren men bensinen kanske tappar lättare kvaliten nuförtiden då det är iblandat så mycket sprit istället. Endera var det dålig/gammal bensin eller vatten i förgasarna som nån påpekade. Farsan fick igång den igen efter att han bytt till ny bensin i tanken o sen körde en bra stund o choka tills den helt plötsligt började gå rent o slutade ryka.
  2. Halloj. I år när jag o min far la i båten så ville inte motorn starta för oss. Först var det inte ett liv i den men efter att man kör startgas så tände den till men dör direkt. Vi lyckades få igång den igen med startgas o sen köra primerknappen ett par gånger men den ryker en väldans massa o dör efter bara en liten stund. Tog bort o rengjorde stiften o kollade att det var gnista på alla stift, vi konstaterade att det nästan bara var olja på dom så det verkar inte som soppan kommer fram, jag ser att det är bensin i soppa filtret i allafall. Kan det vara membranet i VRO pumpen som gett upp på bara bensinsidan eller har ni några andra förslag?
  3. det sitter en 14x17 på nu o tycker den går för långsamt. testade att räkna på det i propellerprop programmet o den rekommendera en propeller med 19 stigning. tror jag skippar den propeller i allafall. Var på en firma som hade en 13,2x19 som han trodde skulle passa bra.
  4. Har hittat en 14x19 propeller som suttit på en V4 Johnson från 92, passar den på min 70hk eller skiljer det i avgashus storlek?
  5. Tack BB hittade din tråd igår faktiskt när jag satt o sökte. det ser riktigt bra ut dock lite för mycke jobb o åverkan på båten för mig tror jag måste ta o sätta mig o fundera ut hur jag ska göra. inga andra tips nån?
  6. BB har du fler bilder?, din konstruktion ser intressant ut
  7. hur mycke hål blir det av den där? Antar att det måste borras. jag hade en fundering på om det går att skruva loss orginal fästena bak o sätta några andra slags fästen för just nån båge eller pylon utan att behöva borra nya hål i båten?
  8. funderar på en lämplig vattenskid båge till en Bella 510R? hade funderingar på att göra en egen men vill inte ha en stor pylon o den måste endera passa in på båten eller vara lätt borttagbar. Nån som har nån lösning på sin 510R?
  9. mm o det är ju den jag menar när jag säger lilla rodret
  10. den är bara graderad o vridbar åt ett håll som jag fattat det men ställer jag den rakt så drar den mycke mer än fullt utvriden
  11. klart man gör är ju för din o andras säkerhet den finns där. ungefär som att fråga använder du säkerhetsbälte i bilen? men det är ju bara vad jag tycker o alla får ju tycka olika
  12. aha det kan ju vara värt ett försök, tack för förslaget
  13. Har tagit reda på nu att det går inte att justera trögheten på min styrväxel utan måste i såfall byta till non feed back styrväxel men det kostar lite för mycke så det får vara då. min motor drar som sjutton åt ena hållet om man släpper ratten även fast jag har lilla rodret max utvridet. Har aldrig på nån av mina tidigare båtar behövt röra rodret alls så jag tycker det är lite lustigt. frågade en båtfima o dom sa att det kan tyvärr bli så med vissa sorters båtar o motorer. Är det nån mer här som har en bella 510r med 70hk motor på som har sånt problem? hoppas på att det kanske bli annorlunda om jag byter till en propeller som inte varit lagad nån gång.
  14. Tja Det programmet finns att hämta hem på den här sidan om du inte visste det finns en tråd om det så sök efter Prop´ n Speed Senast ändrad av Bella510R | 05 juli 2008 | 12:42
  15. Jag tänkte köpa en ny propeller till min Johnson 70hk 2-takt -00 o ta den gamla som reserv då den är lagad en gång o ser lite sliten ut. orginal sitter det 14x17 men jag tycker inte den går tillräckligt fort o jag har testat ett beräknings program som rekommenderar en med 19 stigning istället till min bella 510r. har varit på en båtfirma som hade en 13,2x19 som han trodde skulle bli bra på min båt vad tror ni?
×
×
  • Skapa nytt...