Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Sailing_The_Blue_Note

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    35
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

5 Neutral

Om Sailing_The_Blue_Note

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

688 profilvisningar
  1. @Thallatha: Vilken underbar bild, hur många öl får man muta dig med för att visa vart den platsen ligger? @Lindius: Tack, det ska jag implementera under resan, kul redskap! @Silverfox59, jag har fått låna en båtplats i Åkersberga och kommer under resan hitta en ny hemmahamn är det tänkt.
  2. Tack Thallatha, vilken klippa du är! Skickar ett meddelande när jag börjar närma mig och kollar läget. @Silverfox59: Jag tänkte börja röra på mig nästa vecka, men det kommer gå lååååångsamt första biten. Innan jag är trygg med att segla så blir det endast korta etapper. Men tanken är att jag följer kusten till Helsingör och ev viker av lägger siktet mot Fredrikshavn, läsö, vrångö och sedan följa kusten mot Norge. OM jag förstår hur man gör så ska jag lägga upp en karta där man kan följa resan.
  3. Tack allesammans! Jag hoppas jag stöter på er längst kusten! Det är väldigt jämnt mellan zebra och leopard nu. Vi får se vilken som är billigast!
  4. Tack guys! Jag ska göra mitt bästa för att leverera några skratt och ansikten begrava i händer garnerat med huvudskakningar...
  5. Hej kära ni och tack för all hjälp jag fick i den tidigare tråden. Den hjälp och det stöd jag fick betyder mycket för mig och maringuiden kommer alltid ligga nära hjärtat. Hoppas kunna ge tillbaka så småningom när jag kan lite mer om denna värld! För er som inte läst tråden så är jag i full fart med att förbereda en längre seglats. Beger mig om cirka två veckor och blir borta till i höst. Har köpt båt och ska lära mig segla längst Sveriges, Danmarks och en del av Norges kust är det tänkt. Jag skulle uppskatta om ni besökte min blogg på www.sailingbluenote.com www.facebook.com/sailingbluenote Det kommer uppdateringar dagligen och än mer när jag lättat ankar! Något som jag skulle vilja be er om är er input! Ni får hemskt gärna ge tips och råd å¨bloggen eller på Facebook eftersom jag kommer gå på många av dom minor som gröngölingar gör! Vill någon av er följa med och segla några dagar i sommar så skriv ett meddelande på bloggen eller på Facebook så styr vi ihop något! Det kommer bli en grym sommar, och som sagt, maringuiden ni har betytt mycket för mig!
  6. Hej! Jag är ny ägare av segelbåt med en göte motor. Det här sitter under båten och jag misstänker att det är där som vattnet hittar in till motorn? Det ser ut som en sil. Hälften av silen är igenlägga med färg. Hur skulle ni lägga upp arbetet med bottenmålningen med tanke på silen? Ska jag måla för silen och göra små hål efteråt? Ska jag peta in tandpetare och måla efter dom? Jag har ingen aning om detta. Är det ens ”insuget” för vattnet till motorn? Tacksam för all input!
  7. @AndW: Mellan isoleringen och plasten finns det en del mögel, tänkte försöka ha ihjäl svamparna med det. Men kanske ska börja med att bara köra yes för grovrengöring och sedan marinera svamparna i ättika?
  8. @Bhemac, hehe ja. Båten är byggd på Fisksätra men det har varit något hemmapulare där under vad jag tror är sjuttiotalet och "förbättrat" båten. Har spanat på liggunderlag med slutna celler och tänkte skicka in det på några platser i båten där utseendet inte är lika viktigt. Jag hoppas att armaflexen räcker till mer än bara förpiken! @Vega1959: Tack, det ska jag göra, får dyka in i någon färgbutik imorgon. Vad tror ni om att tvätta ren insidan av båten med klorin,utspätt 1 till fyra?
  9. Tack alla för gratulationerna! Jag har inte varit inne på maringuiden på ett tag nu. Har jobbat häcken av mig och haft det allmänt sönderstressat så nu är jag en lycklig man som går på ledighet imorgon! Har tänkt på er och den tacksamhet jag känner för alla goda råd! Äntligen kan jag helhjärtat jobba med båten! Dom tre dagar jag varit ledig senaste månaden har jag varit på båten och gått loss! Båten var isolerad och täckt med vad som mest liknande tvättlappar för babyrumpor och galon. Under det satt en illaluktande svartmöglig limrest som jag kände mig tvungen att ta bort. När jag slitit loss all isolering (sex sopsäckar) så har jag köpt nylonrondeller skyddsmask med partikelfilter och skyddsglasögon (simglasögon). Slipade bort limrester och annat snusk från väggarna. Det blev så jäkla mkt damm att jag köpt en kärcher grovdammsugare så att jag inte avlider vid fortsatt slipning. Vilket himla jobb det är! Roligt men tidskrävande. Beställde självhäftande armaflex 10mm som jag ska he på väggarna i förpiken. Kommer måla delar av taket i salongen och isolera sidorna. Kommer ta lång tid men ack så givande. Jag ska försöka gå igång hemsidan och bloggen inom två veckor, ska bli väldigt roligt! Kommer levera dagliga uppdateringar fr.o.m. 1 maj! Någon som har tips på bra färg för att måla direkt på plasten på båttaket (inuti båten)? Ska jag köra någon våtrumsfärg eller tvåkomponentsfärg? (har köpt ett filter för organiska och oorganiska gaser som jag hoppas skyddar). Tänkte tvätta hela båten invändigt med klorin innan dess. Bra eller dålig ide? Ha det gott MG:are
  10. @BSven: Tackar! Den boken ska jag jaga ifatt! Perfekt lektyr när jag lättat ankar. @Smoegen: Kul att höra! Jag var lite orolig när jag läste hur vissa sågar kryssegenskaperna vid fotknölarna. Och jag hoppas att folk kommer fram och surrar. Kan tänka mig att den väcker minnen hos folk som varit med ett tag, den är ju så charmig! @Thallata: Kul! Ska läsa igenom din blogg från början till slut! Är lusplatting ngt du rekommenderar? @Lindius: Tack och bock!
  11. @Thallatha: Vilken skönhet!! Vad kul att höra att du också haft en. Den har nummer 73 och är från 1965. Vilket nummer hade din?
  12. Ja ni, nu har jag lagt handpenning på en havsfidra. ett helt otrolig välbevarat exemplar med nya segel, trämast och väldigt upprustat! Det var inte skänke-bort pris men det kändes bara rätt när jag såg den. Har kollat på ett gäng båtar live nu, och denna sjöng till i hjärtgropen direkt.. Jag vet att det bara är att glömma att kryssa, och att den inte är snabb, men här har jag en bra början, och sedan, om ett år eller två så kommer jag förmodligen att sälja den för att köpa något större. Jag kommer att skapa en hemsida och hoppas att ni följer med, kommer uppdateringar inom två veckor och sedan blir det dagliga blogginlägg med bilder och annat kul! Vill tacka för all hjälp, det blev inte en Maxi eller IF men en vacker dag kanske jag seglat en sådan också. NU har jag en seg, trygg och vacker båt att upptäcka Norden med.
  13. @Nilsnobbing: Kul att du ägt en IF! Jag ska försöka se några st i helgen och känna efter hur det känns. Kanske hitta någon med ett sådant där tält som sitter i sittbrunnen? @KG__: Du har nog rätt.. lägger säkert lite väl mkt krut på detta. Har fått många bra tips så nu vill jag bara hitta rätt exemplar @Lintott. Guldinlägg! Ska se första båten som vad det är, min första båt. Nästa år kanske det blir något annat. Får hitta min preferens @Bhemac: Jag tänkte fixa lite extra kräm i båten så att jag kan ha plotter, och autopilot. Känns som att jag börjar greppa ungefär vad jag ska kika efter.
×
×
  • Skapa nytt...