Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

mb66

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om mb66

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

431 profilvisningar
  1. Fick tag i nån gubbe på Penta (via ÅF, äntligen) som skall titta på motorerna, tydligen kan det vara nån enkel mjukvarugrej i styrboxen för insprutningen. Mässan blev inte av i år, det brukar bli dyrt för mig att gå på mässor, sista mässan kom jag hem med 405:an
  2. Har en någorlunda ny Nimbus 405 (2018) som jag hämtade ut förra året och har kört en säsong med. Den har två D4-300 motorer varav den ena drar ca 30% mer bränsle än den andra. I övrigt så känns det inte som det är skillnad på dem i prestanda och annat. Trodde först bara det var diskrepans i förbrukningen på Volvoinstrumentet som visar förbrukning, men eftersom motorerna har varsin separat tank så har jag validerat detta vid tankning. Återförsäljaren hittar inget fel (påstår han) men det verkar ändå mystiskt. Jag har garanti kvar på motorerna, kan man ta detta vidare någonstans?
  3. Tack för alla svar. Det blev tillslut så att jag riggade upp ett sejnfall i vanten med två vantfästen med talja och flagglina. Så nu kan jag praktiskt hissa flaggan högt i vanten utan eltejp och klädnypor.
  4. Haha, tänkte inte använda klädnypa. Så vilken knop är lämplig att fästa en flagga mot ett vantstag utan att den glider längst med?
  5. Jodå styrbordssidan har jag fattat. Det är hur jag enklast fäster flaggan rent fysiskt. Grannbåtarna har en flagglina upp i masten som glider längs vantet, men jag har inte lust att rigga av och pilla med det, särskilt som jag kan ställa mig upp och nå flaggplatsen ändå. Så det jag är ute efter egentligen är något att klämma fast det med (typ klädnypa men då gjord för att klämmas på vantet utan att skada det).
  6. Eftersom jag är helt oinsatt i segel, vant, block och taljor så skulle jag vilja ha lite tips om hur jag bäst fäster en gästflagga och eller vimpel. Har en motorbåt som på flybridge har en mast för antenner, radar, liten bom för att hissa ner dingen etc. Denna sitter med några vantstag för att hålla den på plats, i övrigt används vanten inte till något. Tycker det är det naturliga stället att sätta gästflagga på, antar att det är lättast att "klämma på" flaggeländet, någon som vet vad som är "rätt" metod att göra detta på? Flaggan behöver alltså inte hissas upp, utan kommer att hänga i "min ståhöjd" på fly.
  7. Gott om plats för sin storlek. Går billigt och bra med en skottsäker cummins motor (om man ligger i deplacementsfart). Trevligt att kunna ha flybridge med plats för dinge, 6 fullgoda sovplatser och ordentligt byssa. Sidodörren är verkligen najs när man skall lägga till ensam. Inredningen är dock lite "ikea-kvalitet", inget som stör mig dock. Sen att den ser ut som en riktig båt och inte en flytande gympasko stör ju inte
×
×
  • Skapa nytt...