Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Abrahamsson27

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Abrahamsson27

  • Placering
    Kadett
  1. Hej! Äger en Ryds 550GTS årsmodell 2001. Skall försäkras, men vad ska man välja? Några erfarna? Atlantica? Svedea? Tacksam för svar!
  2. Hej! Äger en Ryds 550GTS med ny mercury motor 100hk Fourstroke, 0 gångtimmar. Just nu står den på trailer inomhus i kallförråd,blir aldrig minusgrader. Men jag har en fundering. Det är inbyggd 80L tank med ca 4liter kvar. Vad ska man göra? Behöver man fylla upp? Ska man fylla upp och kompensera med speciell tillsats? Tacksam för svar! Mvh Emil
  3. Ok,tackar. Ja det är liknande fast betydligt ljusare idagsläget! Laminat durk som är kanske 8mm tjock skulle jag tippa på. Penslar man på eller trasa?
  4. Hej! Äger en Ryds 550GTS med teak durk av laminat. Solen har legat på rejält och gjort den väldigt solblekt. undrar hur man på bästa sätt får lite levnadskänsla i den igen. Olja in den? Tacksam för svar!
  5. Hej! En liten fråga till er där ute. Äger en motorbåt,runt om båten finns en svart tjock gummilist(relingslist) mot kanstötning osv. Rengöring? Polering? Vad gör man för att få den finare? Idag är den ljus ljus svart och väldigt ful. Tacksam för svar!
  6. Hej där ute! Jag har en mercury utombordare med hydralstyrning. Från Hydralstyrningen sitter ett svart stag/arm i järn? Som går in under motorn och sitter fast med 2bultar. Detta stag har börjat rosta en del och behöver bytas,någon kunnig som vet vad produkten/delen heter? Länkarm? Tack för svar! Vet ni någonstans där dom kan laga sådant i gbg trakten?
  7. Okunnig inom båtlivet och undrar vad för medel som kan användas för rengörning av kåpan.
  8. Vet att det finns ett rengörningsmedel som heter Mercury Marine Cowl Finishing,men går endast beställa från USA. Finns det någon annan som vet något annat bra medel eller vart man kan finna denna produkt för kåpan?Tack
  9. Ska man utesluta tex IF,Folksam och länsförsäkringar helt? Båtens värde är ca 80-85.000:-
  10. Båten ligger i under sommaren och tas upp på hösten. Förvaras täckt under en carport här hemma och även nautilock på motorn.
  11. Vad föreslår ni för försäkring? Vilket bolag? Tack för svar!
  12. Ok, men så sa dom inte på lindhalmotor christer. Den är fortfarande konserverad och gör inget att man kört med sötvatten. Ville bara höra mig för här i forumet men alla säger olika, det gör mig lite fundersam.
  13. Okej, men det skadar väl inte att köra med glykol? För att försäkra sig om att inget fryser? Hur gör man lättast då? Fylla en balja med 50/50 glykol och fälla ner motorn i baljan?
  14. Tjena! Är ny inom båtlivet och äger nu en Mercury Optimax 75 -07. Motorn är konserverad men startades förra helgen för att se så allt var som det skulle (sötvatten) (spolmuff). Min fråga är, ska man köra igenom motorn med glykol? Båten ska förvaras täckt utomhus. Hur gör man lättast det? Fylla en balja med glykol? Tacksam för svar! Mvh Emil
×
×
  • Skapa nytt...