Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
xyz123

Spåra båt och motor. Var fästa TrackR / Tile?

Rekommendera Poster

För mindre båtar och utombordsmotorer är gps-spårning i dyraste laget. Men TrackR och/ eller Tile kostar inte så mycket och borde vara bättre än inget alls.

https://thetrackr.com ; https://www.thetileapp.com ; Säljes av Kjell.com, Teknikmagasinet.se, med flera.) Det som känns som viktigast att förse med spårning torde vara utombordsmotorn. Men var skall man sätt fast TrackR och / eller Tile? Under huven kanske? Men där kan det kanske bli för varmt? Finns det någon annan lämplig plats? Eller skall man satsa på att ta bort den när man själv använder motorn och sätta tillbaka när man lämnar båten? 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hm, räckvidden på en sådan är ca 100 ft, så med andra ord krävs det att det finns någon i närheten av motorn när den blivit stulen som också är uppkopplad mot tex Tile eftersom du kan markera en Tile som stulen och då kan alla andra användare se var den befinner sig. Med reservation för att jag missförstått funktionen. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Båtmotorer stjäls av organiserade ligor. De hittar garanterat alla spårsändare och "avaktiverar" eller slänger dem innan de kör iväg. Tror det är bortkastade pengar, tyvärr.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Polisen tog nyligen med hjälp av spårsändare en liga i stockholmstrakten som hade, minns inte nu, men ca 30 motorer eller nåt.

 

men tror som du att en spårsändare har stor chans att misslyckas. Men jag tror också att bovarna i stor utsträckning har störsändare. Kolla ebay, vem som helst kan köpa. Även poppis bland vissa som kör entreprenadmaskiner eller som illegala körningar med lastbil.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det behövs ingen störsändare. GPS-signaler är så extremt svaga att ett plåtinklätt skåp på lastbilen blockerar rubbet.

 

Och ja, vid ett tillfälle hade skurkarna tydligen missat en sändarw, men rent statistiskt är det nog bättre att lägga pengarna i en självriskpott i stället för på en spårsändare.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...