Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
Khs01

Polar 820 express, rötskadade skiljeväggar bensintanksutrymme

Rekommendera Poster

Hej,

Någon som äger en Polar 820 express som har erfarenhet eller teorier hur skiljeväggar ev stock vid bensintanksutrymmet (mellan motorutrymme och midcabin) på denna modell kan vara utsatta för fuktskada/rötskada? Misstänker att det stått vatten i detta utrymme och varit en långvarig process under båtens levnadsår. Vissa delar är riktigt ruttet. Är båten uppbyggt med ett mellanskrov med ev läns? Inget vi lyckats se eller få fram, men vill ändå fråga. Har kollat slanggenomföringar så gott vi kan, men inget vi kan misstänka i det man kan se och/eller komma åt. Kan det finnas risk för frostsprängning?

Lite fakta från ägaren: Båten har varit torrlagd senaste 2-3 åren, ägaren nämner att han får pumpa/länsa ut vatten ur utrymmet under vårperiod. Grundstötning har skett mitt under båten (ej hål), reparerats av auktoriserat företag. Dålig pressening under säsongen båten är torrlagd.

Tackar ödmjukt för alla tips och teorier!!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej

 

Jag har en Polar 290 -93 med röta i skiljevägg mellan motorrum/bensintank samt bensintank/midcabin. Plywooden i nedre delen av båda skotten är i princip helt borta. 

 

Enligt firman jag anlitat var det vanligt att ej glasfiberarmera hela vägen utan endast lägga på färg. Så är fallet på min båt.

 

//Peter

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...