Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Rekommendera Poster

Här kommer ett kanonbra tips som förlänger båtmatens livslängd enormt och dessutom minskar kylskåpets energiförbrukning.
 

Tipset är: Köp en vakuum-förpackare (c:a 700-1200kr på välsorterade elektronikkedjor), tillaga så mycket mat som möjligt hemma dagarna innan avfärd, marinera in kött, stek pannkakor, gör soppa, grytor, thaimat eller vad som helst hemma innan avfärd (vi käkar husmanskost mer eller mindre dagligen i båten istället för konservmat, hel eller halvfabrikat) som enbart då behöver värmas upp i båten ist för att tillagas från scratch, sparar även gasol/t-röd, origonol eller vad du använder till spisen.

Frys sedan den färdiga maten hemma i lagom stora kärl för att få plats med så mycket som möjligt i kylskåpet i båten. När maten är genomfryst, vakuumförpacka allt! Det går även bra att vakuum-förpacka (men inte frysa) sallader av olika slag så att salladen alltid är fräsch när det är dags att äta.

Resultatet blir: Genomkallt kylskåp i flera dagar "gratis", mat med betydligt längre hållbarhet även om den ligger lite för varmt, man kan dagligen och enkelt äta riktig hemlagad mat utan att behöva stå i flera timmar i köket i båten.

Tipset är nog minst lika intressant för de som använder energislukande kylboxar istället för kylskåp med kompressor.
 


 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Håller med. Den vakuumförpackare vi har är lite långsam så till det som inte behöver vakuum har jag en plastpåsesvets. Mycket praktisk att förpacka det mesta med, socker, tändstickor, strumpor mm. Hade en varmtröja förpackad så, låg ca 8 år i båten, helt fräsch när jag öppnade. Kläder ska packas med lite lavendel så luktar det gott. (Köp lavendel och knyt små påsar av tubgas).

För många matvaror ökar hållbarheten avsevärt vid vakuumförpackning.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...