Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
Jingo

En hjärt-skärande dag på sjön

Rekommendera Poster

Hej!

Det var ett tag sedan men denna mörka historia förtjänar att berättas.

Den sommaren hade brorsan förvärvat ny båt med en gammal men nästan oanvänd motor. Båten gick som blixten under semestern och livet lekte. Dock började motorn bete sig lite märkligt ett par gånger vid kallstart men det var inget att bry sig om, när den gått någon minut så blev det bättre. Ett tändstiftsbyte och det skulle vara fixat.

Sista dagarna skulle det komma gäster till stugan och brorsan skulle hämta dessa i Stavsnäs. På återvägen lagon till han rundat udden och man kunde ana stugan i fjärran stannade motorn med en suck.

Brorsan provade alla knep men det var helt dött. Han ringde hustrun för att begära bärgning med roddbåten men inget svar på någon telefon. (Hon hade ju vandrat ner till bryggan för att ta emot gästerna).

Han provade lite till och helt plötsligt hackade motorn igång och på tomgång tog dom sig hem. Hur som helst detta får man kolla senare, nu var det dags för lunch med sill och nubbe samt en del andra godsaker.

Senare på eftermiddagen ville barnen ut och meta, visst sa brorsan och menade att det är tur vi har en reservbåt när den ordinarie inte vill vara med.

Maskar grävdes upp och roddbåten lastades med barn, föräldrar och metspön.

Den alltid trogna 8-hästarn på roddbåten spann som en katt på vägen bort mot met-stället och efter en timmes metande låg några fina abborrar i hinken.

Tillbaka hem, nu var det filédags. Halvvägs tillbaka tillbryggan börjar plötsligt katten yla och dog med ett gnisslande ljud. Brorsan provade att starta men det var dött. Med hjälp av årorna så kom alla iland. Dock brorsan med svart blick muttrande något om att segling nog är livet.

Dagen eftet startade felsökning som påvisade att bägge motorerna skurit på samma dag. Det blev den dyraste semestern på år och dag med nya motorinköp. Trots brorsans övertygelse om att han f...n i he...e aldrig i detta förb...e liv han ska ha någon mer jä...a motorbåt så syns han fräsande runt med två nyinköpta snurror.

Så hemsk kan en dag för motorbåtsägaren vara ibland.

/Jingo

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Dina historier är helt klart mycket underhållande läsning och passar perfekt att läsa när säsongen  spenderas hemmavid! Fortsätt att posta det som faller dig in och du gör min dag!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan liksom Jan ovan inte heller låta bli att fundera över detta osannolika. Två skurna motorer samma dag utan minsta orsakssamband blir liksom bara för mycket? Låter nästan som en äkta skröna. ;-)

Kanske flöt det omkring nån mystisk gegga i hemmahamnen som delvis täppte bägge motorernas kylkanaler??

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tankade ha färdigblandad soppa på båtmacken? Detta otyg har orsakat massor motorras...indecision

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...