Gå till innehåll
torsdag 17 augusti 2017

Sök

Visar resultat för taggar 'tändning'.

  • Sök efter taggar

    Skriv taggar separerade med kommatecken.
  • Sök efter författare

Innehållstyp


Kategorier

  • Senaste nytt på maringuiden

Forum

  • Båtar
    • SeglarSnack
    • MotorbåtSnack
    • TräSnack
    • LångfärdsSnack
    • RibBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Maringuiden Informerar
    • Buggar & Frågor
    • Förslag
    • Lösningar, nyheter och tips
    • Felaktiga trådar och inlägg
  • Båklubbar

Bloggar

  • stavhammar
  • Curres Hörna

Kategorier

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga

Hittade 7 resultat

  1. Brytarlös tändning: Vilket val?

    Hej! Har fått råd från flertalet om att byta till brytarlöst tändsystem. Frågan är nu om man ska byta hela paketet eller peta in ett brytarlöst i det befintliga? Och så naturligtvis de klassiska frågorna, vilket system är bäst och till viket pris? Har kollat på dessa inledningsvis: http://shop.textalk.se/se/article.php?id=39028&art=132949520 http://drevdelar.se/brytarlost-tandsystem-b30-motorer-2014 Tack på förhand!
  2. Honda BF

    Min Honda BF 150 À drar ut startbatteriet när motorn är avstängd. laddar normalt vid när motorn går. start och förbrukarbatterier separerade mätt med tångamperemeter på pluskabeln till motorn står på 3,5 À. Tackam för tips
  3. Hej. Jag har ett konstigt problem med min Johnson 55 hk från 1977. Den vägrar att starta med hjälp av startmotorn. Om jag använder snöret för att starta så startar den lätt och går bra. Jag har testat att kolla gnistan på stiften genom att montera bort stiften och hålla dom mot jord samtidigt som jag vrider på nyckeln och då blir det gnista på båda stiften, men om jag låter stiften sitta kvar i motorn så det blir komp och därmed något lägre varv och tar ett annat stift för att kolla gnistan så blir det ingen. Batteriet är fullt givetvis och jag har även testat att koppla på ström direkt från ett batteri till startmotorn men ingen skillnad, alltså startmotorn snurrar med till synes fullkomligt normalt varv, startmotorn är ok. Min egen teori är att det är något problem med Power Packen (CDI-boxen) men detta är väl inget vanligt symtom om det är så? Laddningen verkar fungera med för när jag har motorn igång så laddar den med 13,5V när batteriet redan är i princip fulladdat (ska det vara mer?). Jag har mätt upp triggern (givaren) som sitter under svänghjulet och den har 15 Ohm och det är ok enligt servicemanual som anger att värdet skall ligga mellan 10-20 Ohm. Jag har även mätt så den inte har någon kontakt med jord och det har den inte. Slutsatsen är alltså att den laddar som den skall, nyckelvredet är ok, startmotorn är ok, tändspolarna är ok (en är helt ny), triggern är ok, motorn går bra och är lättstartad med snöret. Så då kan jag inte komma på något annat än att det är något skumt med Power Packen (CDI-boxen)?? Har någon något annat förslag så tas det varmt emot Kanske någon har en sådan begagnad Power Pack att sälja till en vettig peng?
  4. På min Sea Ray 270SD ljuder en signal 2-3 gånger när tändningen slås på. Antar att dettá är för att varna om att snart startas motor. Detta är mycket irriterande, speciellt om man vill slå på tändningen av annan orsak än att starta motorn. I såväl gästhamn och naturhamn för man en del ilskna blickar när signalen ljuder... Är det någon som har, eller har tips på hur man kan antingen koppla bort denna eller få den att låta lite mindre...
  5. Jag har en Selva 2-takt Antibes 30 hk från 2004 som går väldigt fint. Jag har dock problem att starta den ibland med nyckel och får ta till snöret. Det räcker dock att dra den lite så den snurrar sen funkar det med nyckel. Det händer då och då. Nästa gång vid start är det inget problem. När det inte funkar händer ingenting, inte ens ett klickande. Det är som om den inte ger ström i det läget. Batteriet är ok. Tacksam för tips.
  6. Jag har en Selva 2-takt Antibes 30 hk från 2004 som går väldigt fint. Jag har dock problem att starta den ibland med nyckel och får ta till snöret. Det räcker dock att dra den lite så den snurrar sen funkar det med nyckel. Det händer då och då. Nästa gång vid start är det inget problem. När det inte funkar händer ingenting, inte ens ett klickande. Det är som om den inte ger ström i det läget. Batteriet är ok. Tacksam för tips.
  7. Mercury 25 Hk med tändningsproblem

    Försöker att hjälpa en bekant med en båtmotor, Mercury 25 Hk, 2 cylindrar, från 1990, byggd i Belgien Bakgrundsinfo: Har endast gnista på ena cylindern. Har kollat båda tändstiften är OK. Kontrollerat tändkablarna som båda är OK. Gick vidare bakåt i tändsystemet och har kontrollerat att båda tändspolarna är OK, (genom att byta kablarna så fick jag gnista på andra tändstiftet). Misstänkte CDI-boxen men hittade ett elschema, se länk nedan: (sidan 2A-4) http://boatinfo.no/lib/mercury/manuals/20jet-20-25.html#/50 Det är 2 st kablar ner till CDI-boxen enligt sidan 56 i samma manual: (sidan 2A-10) http://boatinfo.no/lib/mercury/manuals/20jet-20-25.html#/56 Då bytte jag plats på ingående triggerkabel in till CDI-boxen och då fick jag gnista på andra stiftet. Så min slutsats är att CDI-boxen och allt efter det fungerar. Ohm-mäter jag på de två triggerkablarna som går upp under svänghjulet så har de 756 ohm vilket verkar stämma enligt manualen på (sidan 2A-15) http://boatinfo.no/lib/mercury/manuals/20jet-20-25.html#/60 Dock så mätte jag mellan de båda triggerkablarna. (Blev osäker på om jag skulle ha mätt mellan en triggerkabel och jord) Efter att försökt att se under svänghjulet så verkar magneten (en av dom) vara trasig och det är troligen det som är felet att jag inte får en puls på ena triggerkabeln, som då inte aktiverar CDI-boxen och den skickar ingen styrsignal till tändspolen och får alltså ingen gnista på ena cylindern. Så nu måste jag försöka att få av svänghjulet och se hur illa det ser ut men svänghjulet satt stenhårt, provade med avdragare och hammare och knackade men vågade inte ta i mer....la ditt lite krypsmörjolja och provar mer imorgon. Är det någon här på forumet som är duktig eller har lagat liknade fel eller vet om det går att få tag på nya magneter eller om man ska försöka leta begagnat svänghjul? Eller om ni har andra tips?

×