Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

GryningNu

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    32
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om GryningNu

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Men, det var just så jag gjorde, en lina runtom det inrullade seglet - men det godtog inte försäkringsbolaget, det var först när de förstod att knapen som hållit i rullinan, (furlinglinan), slitits bort, som de sa ja till att ersätta viss procent till nytt segel.....så nu är jag ju helnojjig när jag nästa vecka ska hämta ut ett sprillans nytt segel......vill för allt i världen inte vara med om det här igen!!
  2. Det har jag, UV-skydd på det nya. Det var dock det här med försäkringsbolaget. Nu hade jag tur, (därför att knapen som rullinan suttit fast i också blåst bort), hade jag gjort som du beskriver, vilket jag för övrigt gjorde, så hade det inte räckt för att få ut på försäkringen. Och tro mig, jag HADE surrat det!! Det var en storm som skadade alla båtarna längs den bryggan, även bryggan själv gick sönder.
  3. Hej alla! Efter fyra sorger och sju bedrövelser, har mitt försäkringsbolag lyckligtvis lämnat ersättning för den sönderslitna genuan, (ni som läst om dess öde), och det andra som slets sönder där i hemmahamnen tidigt i juni, -- så långt allt väl. För min sinnesro, tänker jag, att ett skydd för den nya genuan kanske hjälper min framtida nattsömn. Min Arietta behöver ju inte ha ett splitternytt dyrt. Absolut inte. Men var kan jag finna ett begagnat sådant eller för den delen ett nytt sytt till någon rimlig kostnad??
  4. Hej alla! Efter fyra sorger och sju bedrövelser, har mitt försäkringsbolag lyckligtvis lämnat ersättning för den sönderslitna genuan, (ni som läst om dess öde), och det andra som slets sönder där i hemmahamnen tidigt i juni, -- så långt allt väl. För min sinnesro, tänker jag, att ett skydd för den nya genuan kanske hjälper min framtida nattsömn. Min Arietta behöver ju inte ha ett splitternytt dyrt. Absolut inte. Men var kan jag finna ett begagnat sådant eller för den delen ett nytt sytt till någon rimlig kostnad??
  5. Hej hörni, alla rara människor som bemödat sig med att svara på mitt förtvivlade utrop! Såhär blev det, då försäkringsbolaget fick klart för sig att knapen som rullinan hade suttit i var bortsliten sa de ja till att jag fick lämna det till en segelmakare som konstaterade att det inte var möjligt att reparera. Försäkringsbolaget ersätter mig med 65% av kostnaden för ett nytt segel av samma kvalitet, (mitt "gamla" var 5 år, och för 3 år sedan omsytt till rullgenua). Under tiden letade jag på blocket, tips från er <3 , och fann ett litet segel som det faktiskt visat sig att jag kan segla, om inte bra så helt ok med till dess jag får mitt nya segel som Boding levererar redan den 18 juli trots att det är mitt i sommaren! Så - TACK, alla för ert engagemang!! Det är fantastiskt att ha någonstans att vända sig när man förtvivlar i en fråga som denna. /M
  6. Åh Tack snälla ni för svaren jag fått!!! Det hjälper verkligen att fråga här för då har jag en riktning att gå på. Tack! Och bra att jag fick svar på det där med gennakern - då vet jag att det är uteslutet, (misstänkte det så). Och att mäta de olika liken och ta med sig de måtten till segelmakare, bra, det ska jag göra. Nu fick jag lite ny luft att andas i. Kände mig så nedstämd då jag precis fixat massor för massor av pengar......och så händer det här. Men TACK ska ni ha!
  7. Menar du att man kan söka på vilken genua som helst, och sedan låta sy om den?Nej du får väl titta efter segel till din båttyp eller liknande, med samma diameter på förliket så det passar i rännan. Kolla med klassförbund om det finns ett sånt, hör med segelmakare och båtskrotar.Provade att googla på begagnade segel och fick massor av träffar. Ok. Tack. Då vet jag lite vad jag har att ta tag i. Vad är ett klassförbund?
  8. Menar du att man kan söka på vilken genua som helst, och sedan låta sy om den?
  9. If. De säger att det jag bundit seglet med måste ha gått sönder för att det ska ersättas. Annars läggs det på att jag bundit det dåligt:(
  10. Att det inte är ersättningsbart i och med att seglet "blåst" upp och sönder.
  11. Suck... Igår blåste mitt försegel sönder till trasor, i hemmahamn, liggandes vid bryggan! En omsydd genua till Plastimo rullfockssystem. Jag har en gennaker liggandes som jag köpte förra sommaren av en vän - är det någon som vet om jag kan låta sy om gennakern till att passa som rullfock? Eller något annat förslag? Båten är gammal och ingen racer, men dock min älskling.... Något trött seglare.... ps: flera andra stackars båtägare fick mycket större skador än jag då förtöjningar brast pga att bryggan släppte förtöjningarna, (jo, det är sant, bryggan gick delvis sönder också).
  12. Ok, jamen då får jag försöka ge upp att förstå den här sidan för jag gör uppenbarligen något fel angående vad jag klickar på - för jag ser inga svar angående appen. Jaha!!! Jamen nu är jag med! Fattade inte att svaret var "Mooringo", trodde det var en signatur här. Tack!!!!
  13. Ok, jamen då får jag försöka ge upp att förstå den här sidan för jag gör uppenbarligen något fel angående vad jag klickar på - för jag ser inga svar angående appen.
  14. Ja, jomen så är det ju att reglerna för detta ser olika ut i olika klubbar och hamnar - men nu var det inte det min fråga handlade om - utan om en app som alltså fungerar som en förmedling för de som nu kan och vill hyra ut sina båtplatser - som man anmäler sig till när man vet att ens plats kommer stå ledig några dagar etc. Det kanske bara är i mitt huvud den appen finns - eller så har jag drömt det. Men det tror jag inte, har bestämt för mig att jag läst det någonstans. Därav min fråga *L* Du fick svar redan igår på din fråga av hbengtsson Ok, om jag redan igår fick svar av hbengtsson så är det jag som inte förstår hur man ska läsa den här sidan - jag ser inget svar som svarar på min fråga om appen - någon som kan hjälpa mig hitta det?
  15. Ja, jomen så är det ju att reglerna för detta ser olika ut i olika klubbar och hamnar - men nu var det inte det min fråga handlade om - utan om en app som alltså fungerar som en förmedling för de som nu kan och vill hyra ut sina båtplatser - som man anmäler sig till när man vet att ens plats kommer stå ledig några dagar etc. Det kanske bara är i mitt huvud den appen finns - eller så har jag drömt det. Men det tror jag inte, har bestämt för mig att jag läst det någonstans. Därav min fråga *L*
×
×
  • Skapa nytt...