Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Perry75

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Perry75

  • Placering
    Landkrabba
  1. Testar att låna en gammal tråd för en fundering under mitt första försök att byta hjullager, kärran är en 'Brenderup 1002v', bromsad 80-kärra (TSV223P). Jag undrar hur jag får loss navtätningen från bromstrumman - ska den bara knackas ut, får bli genom att slå på det gamla kullagret från andra hållet då? Det är nr 11 på den här sprängskissen, kallas 'tätningsring' där: http://www.slapvagnshuset.se/webkat/Gif/tsv223hb.gif Blåmarkerad på fotot.
  2. Hej! Vi har en nyinskaffad Evinrude 70 hk 2-takt från 1998 som gärna dör när den går på tomgång; den startar snällt och går bra när vi kör, men när vi ska lägga till och puttrar omkring så dör den ofta är svår att köra eftersom den gärna dör så fort vi lägger i växeln. Jag trodde (är okunnig på motorer) att det skulle gå att bara skruva upp tomgången, men hittar inget om något sånt i instruktionsboken? Är det inget alternativ? Och vad borde jag i så all göra i stället? Per
  3. Hej, Har precis köpt vår första båt , en Flipper 570 med en Evinrude 2-takt 70 hästar från 1998. Motorn startar och går bra, men varningssystemet piper till helt kort och tänder och släcker varningslamporna på instrumentbrädan emellanåt under gång - vad kan det bero på? Enligt instruktionsboken är det precis den proceduren som motorn ska signalera sitt själv-test med när man vrider på tändningsnyckeln. Det står också att själv-testet kan köras flera gånger under starten, men att det inte ska varna under gång. Det verkar som om det inte händer när vi kör med motorn helt nerfälld, men så fort vi tiltar upp lite kommer det tillbaka. Är det något att vara orolig för, nåt oljetryck eller så? Tycker att det inte borde vara det, eftersom signalen är kort, och eftersom alla lampor tänds och släcks igen. Kan det vara nån slags glappkontakt, och i så fall i vilken kontakt? Eller är det nån slags trim-indikator, som ska hjälpa mig att ställa in optimal tilt? Jag är total motor-novis, och är tacksam för alla tips!
×
×
  • Skapa nytt...