Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Rickard_L

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Rickard_L

  • Placering
    Kadett
  1. Jag har en gummibåt med liknande mått och jag kör med kort rigg, gissar att även du bör ha kort rigg. Vet inte exakt om det är jätteviktigt att man måste ha kort rigg när det är så pass lite effekt, men kraften från propellern kommer dock ganska långt under din båt. Vet som sagt inte exakt vad som skulle hända med lång rigg, men jag skulle i alla fall försöka hitta en motor med kort rigg.
  2. Samma här, har inte heller kopplat in den eftersom alla förbrukare sitter på förbrukningsbatterierna.
  3. Jag har monterat en givare (Lowrance Mark-5x) på insidan av skrovet och tycker att det fungerar utmärkt. Var inne på samma idé som dig först, men slutade med att jag använde en klick sikaflex som jag sedan tryckte ned givaren i. Givetvis måste man kolla om skrovet inte har några luftbubblor just där du tänkt sätta den (använd en påse med vatten som du sätter mot skrovet och sätter ned givaren i). Pratade med en servicetekniker från Lowrance som talade om att det fungerade bra med vatten (med glykolblandning förstås så att vattnet inte fryser på vintern). Tycker att även detta borde fungera på andra ekolod med. Lycka till med monteringen!
  4. Jag hade liknande trimfenor på min förra båt (med en Yamaha 80hk). Jag tyckte att den förbättrade styrningen en aning vid låg fart, speciellt när man glider fram utan växel i (friläge alltså) och sedan försöker styra. För mig gjorde även trimfenan att båten planade vid lite lägre fart.
  5. Håller med tidigare inlägg, en bogpropeller underlättar väldigt mycket när man ska lägga till, speciellt när det blåser eller strömmar i sidled. Man kan ta det lugnare och ha bättre kontroll på fören när man åker i trånga hamnar med andra båtar.
  6. Navtex-antennen ersätter inte VHF-antennen, du måste alltså ha två antenner. Har själv en sådan och tycker att den fungerar bra.
  7. Jag använder själv produkter från Turtle Wax, som jag tycker fungerar riktigt bra. Om inte båten är alltför matt kör jag med först cleaner, följt av vax och sist ett lager med sealer. Tycker själv att det håller bra under säsongen. Resultatet om man använder en polermaskin (av roterande typ) är betydligt bättre än vid hanpolering.
  8. I Västerås är det fortfarande en stund kvar innan isen försvinner, med 40 cm is. Som sagt, lite sommarkänsla nu när vi ställt om till sommartid
  9. Det går att koppla en diod för att undvika att det går backströmmar från batteriet till solpanelerna när det är mörkt (på vissa modeller är dioden inbyggda i panelen).
  10. Jag kör med Cylindergrillen. Är liten och lätt att stuva undan, samtidigt som man har stor yta att grilla på eftersom man använder båda halvorna av grillen (med nackdelen att det inte finns något lock). Ett tips att få grillen att hålla längre är att lägga aluminiumfolie i botten på grillen, så att kolen inte ligger i kontakt med grillen. Jag kör med det och grillen håller betydligt längre.
  11. Alltid kul att strosa runt och koll in nya båtmodeller. Men det ska även inhandlas lite gerjor. Det är dags för ett nytt ekolod samt solceller. Ska bli kul med båtmässan i år igen
  12. Så där såg också min tank ut i höstas, men har under vinter rengjort hela tanken (har också skvalpväggar). Sög först ur all diesel med en dieselpump så mycket som gick, sedan tog jag papper och torkade ur hela tanken så att man får bort all gegga och diesel (så att tanken blir torr och ren). Jag har en inspektionslucka som är bra placerad, så man når hela tanken därifrån som tur är.
  13. Kommer att sjösätta i början på maj. Längtar verkligen
  14. Hej! Jag fyller på min gummibåt med luft ungefär 2 gånger per sommar.
  15. Hej! Håller med föregående talare, att lossa propelleraxeln så borde du kunna byta motorkudde. Har också en Nimbus 2600 med TAMD30, som renoverades förra sommaren. Då lyftes motorn ur för renoveringen, men det borde gå att byta kuddar genom att lyfta en del av motorn, så måste du inte lyfta ur hela motorn.
×
×
  • Skapa nytt...