Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Badbalja

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    49
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Badbalja

  • Placering
    Fänrik
  1. Tackar Niklas! Nu fick jag ett svar innan säsongen är över. Hade känslan att min båt gick bättre förra säsongen, men det gjorde den troligen inte då. Tack än en gång!
  2. Inte någon med liknande uppsättning av båt och motor? Jag har ju sett flera Bella 530 med likadan motor på sjön, men då har jag legat förtöjd vid någon ö.
  3. Måste rekommendera Häröns magasin vid Kyrkesund. Vi seglade söderut mot Göteborg i regn och kraftig vind och försökte lägga oss i hamn men hamnarna var fulla. Det var kallt vi frös och var hungriga och klockan närmade sig nio på kvällen. Vi såg detta skjul och chansade för att kanske få en hamburgare eller enklare men överraskades av vad de erbjöd. Blev en trerätters med vinpaket avslutades med bastu. Passerar ni Härön så stanna till här, visade sig vara samma ägare som Wasa Allé i Vasastan i Göteborg. http://www.magasinetharon.com/
  4. Är det en tvärgående bult som motverkar att motorn går emot akterspegeln när du backar? Om så är fallet så bör du verkligen köpa eller be någon tillverka en. Vore inte bra om motorn trycker mot båten vid back. Du vet aldrig när du måste lägga i backen hastigt. När du lägger till vid öar så måste du kanske stanna upp farten hastigt för att inte gå på något och då vill du inte riskera att båten tar skada. Okej, om du tänker på reglagets läge beroende på hastighet så är det bara att föra handtaget framåt eler bakåt. Något mer att tänka på finns det inte där finns inga växlar som ska läggas i. Har du ingen varvmätare så får du lyssna på motorn för att avgöra hur ansträngd den är.
  5. Förstår inte riktigt vad du menar med för vibrationer som uppstår när du lägger i backen. Menar du precis när den läggs i eller medans du backar? Jadu, när du kör med båten är det svårt att säga hur reglaget ska stå i förhållande till hastighet. Har du varvmätare i båten så är väl 3000-3500 varv kanske vad man ligger runt. Någon annan kanske kan rätta mig där om jag har fel.
  6. Hej! Jag tror du kommer vara nöjd med båten och som första båt så är den öppen och du kan röra dig fritt då du lägger till. En bra båt för fiske och dagsturer med vänner ut i skärgården. När det kommer till farten på båten så kommer du troligen inte njuta av en färd i maxfart. Anpassad hastighet är det viktigaste. Ha en skön sommar!
  7. Hej! Jag har varit ute några gången med min Bella som har en 90Hk Mercury Optimax och upplever att den går väldigt långsamt på högt varv. 2000rpm och plottern mäter 5,9knop 3000rpm och plottern mäter 10 knop. Förra året är är min åsikt att vid 3000rpm så låg båten i 17-22 knop. Någon med likadan motor till denna båt som kan bekräfta min känla?
  8. På Norra Älvstranden finns många ställen att lägga båten längst kajerna. Vi har legat där med segelbåtar över natten och det är inga problem. Så länge man inte gör en fast förtöjning så är det tillåtet att unyttja kajerna utan kostnad. Men man måste fendra upp rätt bra då mycket färjor passerar och drar upp sjö. Klart så känns ju en båtplats alltid lite bättre, men det finns alternativ..
  9. Tackar! Batteriet står på laddning men jag får nog ha lite koll på vad som kan laddat ur det, är nu osäker. Blir kanske byte.
  10. Detta med batteri var intressant! Min båt starta inte igår så mätte upp batteriet till 9,9V. Tagit hem batteriet för att ladda det men ska jag se hellre detta som trasigt i så fall? Man vill ju inte ge sig ut på havet och riskera att motorn inte vill starta när man ska gå hem.
  11. Jag vill gärna se flotten och hur arbetet går framåt, om det nu startar.
  12. Själv sitter man med 5 båtplatser denna säsongen men bara 2 båtar. Då är jag väldigt laglig.
  13. Hej! Om man ser till säsong så borde folk vara mer sugna på att köpa båt och betala mer på våren, kanske lite tidigare än maj till och med. För att försäkra sig att man kanske just har den båten som man önskar sig. Ni vet säkert vad ni skulle vilja få ut för båten för att genomföra affären. Vore jag er och stått i valet mellan att sälja på hösten eller sälja nu så hade jag lagt ut en annons nu. Sedan avgjort om man får det man vill. Baserat min åsikt på att jag själv är mer sugen på båt och kolla på det när säsongen närmar sig än när den tar slut. På hösten gör man nog de bästa affärerna som spekulant då ägarna gärna vill bli av med båten och kanske slippa vinterförvaringen.
  14. Alltså jag förstår att ni skiter fullständigt i det. Det var mer personligen jag tyckte det var roligt.
  15. Hej! Jag blev mycket road över detta inlägg, då jag arbetar med tjejen som är Volvos komponentägare av denna artikel. Jag kopierade ditt inlägg och la i ett mail till henne. Nu väntar jag på respons :-)
×
×
  • Skapa nytt...