Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

No_jah

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    1 519
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    12

Allt postat av No_jah

  1. Detta måttet är ju också ganska avgörande, är det för stort får du ju inte plats med rutan, och är det för litet blir det nog inte heller så bra.
  2. Det är no ganska liten sannolikhet att det skulle hända, men det betyder ju inte att man bör köra med överlast. Värre är ju om man skulle råka bli inblandad i någon form av trafikolycka.
  3. Det skulle jag nog säga att det inte är, det är väl en motor med förgasare?
  4. Det låter väldigt omständigt att hålla på med?
  5. Jag misstänker också att dessa färger fungerar bäst på snabbgående båtar, och med tanke på profilbilden som Kane har så tror jag Kanes båt går lite snabbare än trådskaparens?
  6. Ta lite bilder av grejerna så kanske någon känner igen dom.
  7. Jag tänker att det borde vara enklare att hjälpa till om du talar om vad det är för fabrikat och modell på dina trimplan?
  8. Du kan ju testa att greppa och vrida lagerbanan med en redigt stor rörtång, tex. från Biltema https://www.biltema.se/verktyg/handverktyg/tanger/rortanger/rortang-stillson-2000016810
  9. Jag har använt denna när jag tätade kopplingen till extra bensintanken som jag skaffade för två år sedan, och de den har fungerat bra. Så den borde fungera även till dieselkopplingar antar jag. https://www.biltema.se/bilvard/bilunderhall/skyddstatningsmedel/gangtatning-50-ml-2000031437
  10. Som tidigare nämnt, hur kan 160 timmar samhällstjänst motsvara sex månaders fängelse? Om man jobbar 8 timmar per dag så är ju det 20 arbetsdagar vilket ju är vad man jobbar på en månad.
  11. Ja, det där var saftigt pris för några skruvar. Då kan du ju istället köpa en hel interceptor för liknande peng, så har du då lite mer reservdelar? Har du kollat med någon svensk återförsäljare?
  12. Ett bra trick när man letar efter små saker man lyckats tappa på golvet är att lysa med en ficklampa längs med golvet så det bildas en skugga bakom objektet. Det är ett bra sätt att hitt små saker, men en skruv i 10cm-klassen borde man ju som sagt se ganska tydligt om man inte är i stor sett blind. Så skruven måste ju ha lyckats gömma sig i något skrymsle, har arbetsbänken tex. någon typ av rörkonstruktion som skruven kan ha letat sig in i
  13. Det här ser ut som en akterlanterna:
  14. Det har du rätt i. Jag missade den lilla detaljen att det handlar om olika typer av batterier för förbrukning resp. start.
  15. Jag kan tycka det är lite märkligt att det inte fler solcellsregulatorer med utgång för två batteribankar på samma vis som det finns en del batteriladdare som har två eller fler utgångar. Här är ju ett alternativ, dock av PWM-typ: https://www.victronenergy.se/solar-charge-controllers/bluesolar-pwm-charge-controller-lcd-usb Här ett annat alternativ: https://sunlux.se/produkt/epever-duoracer-dr3106n-dds-mppt-12v-30a/ Men som tidigare sagts, så länge man har ett friskt startbatteri så ska det mycket till att det blir urladdat.
  16. Det där är inte ett MS-backslag. Jag tycker snarare det ser ut som en sån där reverseringsmojäng, som istället för att ändra åt vilken håll propelleraxeln roterar när du ska köra framåt eller bakåt, istället vrider propellerbladen. Dessa är inte vattenkylda. Du ser väl att det inte ser ut som MS-backslaget som jag visade på bild tidigare i tråden? Här är en bild som visar båda typerna:
  17. Det bästa vore ju om du kan tina upp motorn så du därefter kan köra igenom sjövattensidan med glykolblandning, det var ju synd att du inte gjorde det när du ändå körde motorn på land efter upptagningen.
  18. Vilken typ av backslag har du på mtorn? Om du har MS-backslag med reduktionsväxel så är detta vattenkylt med sjövatten, och där blir vattnet stående om man inte tappar ur det via pluggen på undersidan, och just backslaget är nog det tråkigaste delen att få frostsprängd med tanke på att det är svårt att få tag på. Såhär ser MS-backslag med reduktionsväxel ut:
  19. Ja, det finns styrväxlar för teleflex med non feedback, tex. denna: https://www.moory.se/p/styrvaxel-nfb-42/?
  20. Nu har jag plockat bort den gamla bordgenomföringen inkl. Kulventil ock slang. Och jag kan bekräfta att det är 1 ¼". Jag använde en 45mm stegborr för att borra upp bordgenomföringen från utsidan, det gick oväntat smidigt.
  21. Det framgår inte på på sidan, men om du ska köpa teleflex-kit inkl. styrväxel så skulle jag iallafall rekommendera att styrväxeln är av sk. non feedback-typ. Non feedback innebär att kraften från motorns propellerverkan inte överförs till ratten, som annars gör att man måste hålla emot ganska kraftigt i ratten framförallt när båten är på väg upp i planing.
  22. Du får väl ta bort gamla kabeln först och mäta. Men glöm inte att fästa en tamp när du drar ut den kabeln, så använder du tampen för att dra in den nya kabeln. Vad är det för rulle du mena, är det kanske styrväxeln? Personligen hade jag övervägt att byta till hydraulstyrning. Visst det blir kanske dyrare, men betydligt trevligare att använda.
  23. Som sagt sugröret är kanske lite kort på den modellen, men det går ju att förlänga med en bit slang. Det finns ju också denna variant som man skakar för att få igång flödet, men den kanske är lite knepig att använda när man ska ner genom et påfyllningsrör: https://www.jula.se/catalog/bil-och-garage/garage/garage-och-verkstad/dieselpumpar/havertslang-008181 Annars kan man ju även tillverka sin egen hävertpump med en vanlig pumpblåsa som används till utombordare plus två slangstumpar. Men den kanske mest driftsäkra varianten är ju den där man själv suger i slangen, och om du använder genomskinlig slang så ser du lätt när dieseln kommer, så du inte klunkar i dig altihopa.
  24. Det är en balansgång med reklam på websidor, det behövs för att finansiera sidan, men blir det för mycket reklam så använder folk reklamblockerare och då blir det inga reklamintäkter alls. Men att ha reklam som täcker hela sidan är ju intet vidare alternativ.
  25. Du kan ju börja med att göra ren pumpen och funkar det ändå inte så är det kanske inte så mycket du kan göra än att byta ut den. För såvitt jag förstår så är ju denna pump sk. elektronisk nivåvakt.
×
×
  • Skapa nytt...