Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

teddes_lilla_trip

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om teddes_lilla_trip

  • Placering
    Landkrabba
  1. Jag är redan i Amsterdam så Kielkanalen är passerad. Funderar nu på att gå kanalerna istället för utsidan. Alternativen tycks vara Rhen upp till Basel (motström och mycket trafik) eller Maas/Meuse till Nancy. Några förslag och erfarenheter?
  2. Nauticat 35 (10,65 x 3,45 x 1,7 m kapabel till ca 6,5 kn). Nu i Amsterdam. Vilken väg är snabbast med tanke på slussar och strömmar? Avsegling inom ett par veckor. Har kort om tid och behöver komma fram snabbt på egen köl. Tacksam för alla svar!!
  3. Hej! Har läst utsjöskeppare med kanalintyg men tycker att handboken för kanalfarare är totalt förvirrande gällande bästa vägval mot Medelhavet. Jag har en långkölad båt som sticker 1,10-1,20. Kan göra max ca 5-6 kt för motor. Vilken är bästa vägen om jag helst vill gå genom Kielkanalen (som jag vet inte heter så) för att sedan ta mig in i kanalsystemet utan några längre överseglingar på Nordsjön? Jag söker bästa och snabbaste vägen med hänsyn till mina förutsättningar. Avser att färdas under oktober/november/december.
  4. Hej! Jag planerar en segling Nynäshamn - Visby - (kanske södra Öland) - Christiansö (nära Bornholm) och till Kielkanalen (Nord-Ost Kanalen). Väl där får jag bestämma mig om jag skall fortsätta eller segla hem. Avresa tidigt i vår. Ensamseglar Storfidra och har navigationskunskaper motsvarande skepparexamen. Dock nybörjare på långsegling och har aldrig gjort några längre överfarter (för mig är allt långt när man inte ser land åt något håll...). Under hösten och tidiga vintern har jag mest seglat utomskärs i stundom ganska hårt väder men med land i sikte. Alla tips och pekpinnar mottages tacksamt! Även på delsträckor. Nynäs-Gotland första gången - era egna erfarenheter? Vidare söderut, skall jag t ex satsa på att hålla ut från Öland eller lägga till någonstans innanför södra spetsen förutsatt att vädret är OK? Tips på lämpliga etapper från Christansö till Kielkanalen? Utrustning som finns ombord: VHF/GPS/Papperskort/Gummijolle/Flytoverall/Epirb/Raketer/Bloss.
×
×
  • Skapa nytt...