Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

-Danne-

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    247
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om -Danne-

  • Placering
    Kommendörkapten
  1. Jag skulle bara torka upp det och försöka lista ut varifrån det kommer. Det är ju ingen fara på taket med så lite vatten under motorn.
  2. Ny har jag aldrig bytt några avgaslimpor, men så länge dom ligger över vattenytan så kan det väll inte vara några problem?
  3. Jag har läst trådarna på bla fiskesnack om felkonstruerade buster L. Är själv skeptisk till att dom skulle vara felbyggda. Alla båtar kan vara farliga om dom används fel. Vissa mer och andra mindre, men i alla fall så är det förarens sätt att framföra båten i förhållande till omgivningen som avgör om det blir farligt eller inte. Bara mina två korvören...
  4. Omdömet försämras oxå av trötthet, hunger, irritation. Finns säkert ett dussin fler saker som påverkar. Att inte ha sovit på 24h eller ha grälat med tanten gör att ens omdöme kan försämras på liknade sätt som vid 0,2 promille. Kanske vi ska förbjuda gräl ombord? eller införa ett minimum på 2timmars vila vid samtliga båtfärder? Eller ska vi förbjuda folk med gipsad arm att köra? Dom har ju en sämre förmåga att styra eftersom bare en arm är funktionsduglig. Lagen missar grovt dess syfte, vilket är att minska skadade och döda till sjöss.
  5. Min df70 är med rem. Osäker på årsmodell men jag tror det är en 2009:a. Finns iaf en 60hp på samma motorblock.
  6. Sopborste hjälper ju bara om det är grus på asfalt. Det jag ser framför mig är typ en grusplan eller dyligt med en vanlig bentongramp ner i spat.
  7. Nu kan varm luft innehålla betydligt mer vatten än kall. Då om TS hällde ut oljan vid 20 grader och hög relativ luftfuktighet så kommer det att fällas ut vatten vid lägre temperaturer. Med risk för korrosionsangrepp. Det troliga är ju att oljefilmen räcker. Men skulle jag ha möjlighet att hälla i olja så skulle jag ta den chansen.
  8. Tror inte att det gör någon skillnad pga tidigare nämna oljefilm. Dock så kommer det vara bättre med olja i än utan, pga kondenschans. Den luften som nu finns i drevet kyls av och vatten kommer om du har otur att fällas ut med risk för angrepp.
  9. Vi kommer byta ut våran räls nu i år. Den har legat på ett utsatt ställe i sthlms skärgård sen tidigt 70-tal och är obehandlad. I princip helt slut i vattenbrynet. Galvat håller nog betydligt bättre. En granne köpte två större U-balkar som är varmgalvade. Nog inte ens 10 år nu men ser ut att hålla bra. Hammarlack tror jag inte på. Färger som inte är gjorda för att vara vattendränkta lossar. Bättre med epoxy för båtbotten.
  10. Och jag antar att det finns kopieringsskydd som gör att du inte kan köpa ett vanligt 1G och helt enkelt kopiera över datat med en kortläsare i datorn? Verkar fortfarande finnas nya 1G kort kvar på marknaden. http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=727#rparams=l=s199805790
  11. Antar att den sitter nånstans inne i rattpumpen. Vet ej var.. På farsans båt så märker man när backventilen öppnas och stängs. Det är när man vänder håll som det märks. Jag kan inte heller med handkraft trycka motorn i sidled. Och har inte heller några problem med att motorn vrider på ratten. Men och andra sidan så är cylindern och rattpumpen kraftigt överdimensionerad för båten. Tror den klarar upp till 200hp men jag har bara 70. Men motorn kan gunga lite om båten står på land och man trycker på sidan. Vet inte vad det beror på. Luft kanske, men att det ska vara kvar nu..? Jag bytte kopplingar på slangen för 3-4 år sen och sen dess har systemet inte varit tömt. Eller så är det pga att jag inte har en backventil. Men nått klickade och ryckade upplever jag inte. Antar att du har kollat oljenivån?
  12. Att den lägger sig på sidan trodde jag berodde på avsaknad av backventil. iaf min motor gör så och saknar backventil...
  13. Jag skulle lägga dom tvärs som spanten på en större båt. Eventuellt även längs men jag har ju inte sett båten så jag vet inte...
  14. Har båten en mittoft? Ifall den är borttagen kan skorvet tappa stabilitet och börja bågna. Gällande plastningen har jag inte så mycket erfarenhet, men jag skulle inte plasta in några plankor. VP-rör på nägra väl utvalda ställen borde räcka. /D
×
×
  • Skapa nytt...