Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

excel319

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    2 524
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    11

excel319 senast vann den dag 20 Januari

excel319 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

433 Expert

1 följare

Om excel319

  • Placering
    Hedersmedlem

Senaste Profilbesöken

2 494 profilvisningar
  1. Jag har ingen erfarenhet av nämnda produkter men jag använder denna produkt Lackskydd på bilen och är helnöjd. Jag misstänker att de flesta medlen har ungefär samma formula. Om, säljaren skriver att det gör det, den fungerar på båten beror ju mycket på vilka möjligheter som finns att spola av efter påläggningen. Det är också viktigt att objektet som ska behandlas är ordentiligt rent, för medlet är inget rengöringsmedel.
  2. Om marinan har spolplatta tar man bort den självpolerande färgen med en bra högtryckstvätt. När jag köpte min senaste båt så var den målad med en självpolerande östersjöfärg. Nu är bara epoxifärgen kvar.
  3. Ett snöre är tillräckligt långt eller för kort. Hu svårt kan det vara?
  4. Det var ganska vanligt att man bytte roder på Cumulus men inte så vanligt på 78:an. Jag vet inte om det beror på att Cumulusrodret vart lite större och utsattes för större krafter. Original på båda var helskummade, polyuretan, roder utan genomgående förstärkning.
  5. Kan bli hårt tryck på båtlivet i sötvattenområden då.
  6. Från en leverantörs hemsida, med avseende på vad @Rollen skrev ". Montera med kolvstången nedåt och svarta cylinderröret uppåt för bästa smörjning av packningar och erhållande av ändlägesdämpning. Felaktig montering minskar livslängden avsevärt."
  7. Om det är till någon hjälp i sökandet så är motorn från 1986 och var då försedd med en "Rope start - Deluxe".
  8. Där tror jag det bara står vilken oljekvalité som ska användas, beroende på oljebolag.
  9. Och enligt Murphys lag kommer raset att ske vid sämta tänkbara tillfälle och då kommer snålhet att ångras.
  10. Min kompis kan vrida rodret nästa 90 grader och det fungerar mycket bättre än man kan tro men det gäller i mycket låga hastigheter. Då snurrar han runt nästan på plats utan framåtrörelse.
  11. Skaffa en oskadad propeller till att börja med. En skadad propeller gör inte jobbet och skapar risk för följdskador som läckande axeltätning och lagerhaveri.
  12. @raolskriver i ett senare inlägg "Fördelen med en större elmarknad är att det stora överskottet vi har i Sverige kan säljas för en bra förtjänst utomlands, och dessutom som bonus minska koleldningen där, för det är Polen och Tyskland vi i första hand säljer till. Det finns nästan bara fördelar med det upplägget." Inte lätt att hänga med i svängarna.
×
×
  • Skapa nytt...