Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

_Ankan_

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om _Ankan_

  • Placering
    Kadett
  1. Tack för svar, jag hittade faktiskt en nu som passar mina syften perfekt. En intex exkursion för 2300. Med diverse tillbehör (ställning för motor, elmotor whitesnake 55lbs och handdragen båtkärra (har ca 500 m till sjön) blev det totalt 6000. Batteri till motorn tillkommer. Tror den blir perfekt för mina syften även om dottern blev besviken då hon ville köra racing och inte glida... Så får jag några år på mig att fundera på och utvärdera vad som är viktigt när man sedan vill uppgradera till en "riktig" båt av gummimodellstyp.
  2. Jag vet att man får vad man betalar för, men då syftet mest bara är att göra den närliggande lilla sjön tillgänglig utan tillgång till sjötomt eller bryggor är jag helt enkelt inte sugen att lägga så mycket pengar. De jag hittat nu är av märkena kolibri http://rubberboat.se/portfolio/km-330, seabird http://www.rull.se/Gummibåtar_och_tillbehör/Gummibåtar/Gummibåt_Seabird_300 och triton https://www.vidaxl.se/p/90224/ribbat-triton-rd-320 Är det någon som har någon erfarenhet av någon av dessa båtar eller "hört något" som kanske kan komma med lite tips? Eller om ni vet någon annan i samma prisklass. Syftet med båten är som sagt att två vuxna och två barn ska kunna komma ut på sjön, puttra runt litegrann och ev. hoppa iland och äta en picknick. Kanske meta lite (fast då kommer det bara vara en vuxen och 1-2 barn). Om vi efter att ha testat kommer fram till att själva idén med gummibåt i den lilla sjön är bra kan man ju köpa en bättre båt om några år, men just nu är det detta vi är ute efter. Har kollat på blocket efter begagnade bättre båtar också men inte hittat något av intresse i närheten.
  3. Efter lite funderande och tittande på nätet så lutar det mot att det är Vindö 40 som gäller. Jag ska spana i sommar när vi är ute också och se om det finns något intressant. Köpet är ju planerat till nästa år så jag har ju lite tid på mig. Gäller bara att vara duktig på att spara pengar också, om det inte finns någon tok som vill byta en Vindö 40 mot en Maxi 68
  4. Tack för alla svar. Jag ska köpa sjökort för Sthlm mellersta och norra nu i veckan så att jag kan kolla lite noggrannare på allt. Farten på båten är runt 3.5-4 knop med motor och lite mer med segel, som sagt inte så snabb. Men det känns skönt att era uppskattade tidsangivelser inte är så långa. Vi har 6 dagar på oss för sjösättning, riggning och transport så då borde det ju gå bra. Jag tycker inte om att stressa utan tar gärna en dag extra på mig, det är ju därför man har segelbåt och inte motorbåt.
  5. Jag ska flytta min båt från Uppsala till Härringe (vid Grisslehamn) och har lite frågor ang. det. Vi tänkte flytta båten direkt vid sjösättning den 29.e april och vad jag förstår så har inte broöppningarna kommit igång då. Det känns svårt att beställa broöppningar i förväg när man aldrig tidigare åkt sträckan. Funderade lite på om man skulle låta bli att masta på och köra dit för motor. Har hört att man kan köra kanalen från Lidingöfjärden ända upp till Grisslehamn. Stämmer det? Är slussarna igång vid den tiden? Gärna tips och kommentarer på mina funderingar. Båten är en Maxi 68 med 5hk utombordsmotor, så den är inte så snabb (varken för segel eller motor...) Hur lång tid kan det ta? Tack för alla tips!
  6. Tack för tipsen och kommentarerna. Vad vi vill med båten är lite olika. Jag vill ha en båt som är fin och skön att bo i och glida runt och ha det lugnt och skönt och njuta av vattnet och naturen. Min sambo vill ungefär samma sak, men värdesätter seglingsegenskaperna lite mer än vad jag gör. Men vi är båda beredda att lägga ner ordentligt med tid på underhåll och ser det som en kul vårhobby att fixa med båten innan sjösättning. Bilderna på din båt Satori gör mig verkligen sugen på Vindö. Jag har ju förstått att Vindö kräver en hel del underhåll jämfört med andra båtar, men vad är det lite mer exakt som man behöver göra för att hålla den i skick? Senast ändrad av _Ankan_ | 17 februari 2008 | 20:17
  7. Jo visst är det exteriören jag fastnat för, så länge man inte kan så mycket om båtar så kan man ju göra det . Jag är ju inte ensam om båten och min sambo har stor erfarenhet av sjöliv (gjorde lumpen som matros och har tillbringat mycket tid på sjön i övrigt också), men inte av just segelbåtar. Vad gäller underhåll så är det inga problem så länge det är saker som bara är tidskrävande då vi inte har ngt emot att använda varenda helg hela vårarna att fixa med båten. Problemet är snarare om det är problem som kräver specialkunskap om segelbåtar. Det som vi också gillade med Vindön är att den har ståhöjd, vi tycker att det är jobbigt att behöva huka sig så mycket som man får göra på Maxin när man lagar mat och stökar runt. Tack för tipsen, jag ska genast kolla upp dom.
  8. _Ankan_

    Vindö??

    Jag funderar på att köpa en ny båt till sommaren 2009 och undrar lite över Vindö. För närvarande har jag en Maxi 68 som jag köpte i somras och innan jag köpte den hade jag knappt satt min fot på en segelbåt så vill jag träna ett år till innan jag köper ngt större. Jag har kollat lite på annonser och fastnat lite för Vindö (i lite olika storlekar, jag har ju ändå ett år på mig att fundera...). Fast jag vet ju egentligen ingenting om den mer än att den ser trevlig ut på korten och att den är förhållandevis billig. Och det som finns att läsa på sailguide också. Skulle gärna vilja veta lite mer om båten. Och kanske tips på andra båtar som jag skulle kunna byta upp mig till. Den får inte kosta mer än ca 300 000 och måste ha toalett (landkrabba som sagt, och dessutom tjej och då får man väl vara petig med sånt? ).
  9. Jag har precis köpt en båt som har en Thermo 1000-värmare som inte varit igång på 7 år och försöker nu dra igång den. Nu undrar jag först och främst hur det ska låta från motorn till pumpen. Nu låter det typ zzzzzzzz halvhögt och ojämt. Är det så det brukar låta?
  10. En liten dum fråga kanske men vad menas med slipandet som upprepas här hela tiden? Vad slipar man med? Hur mycket slipar man? Är som sagt en riktig nybörjare på det här
  11. Jag har samma fråga, men skulle behöva instruktioner som ett barn förstår Ska precis köpa en båt där jag tänkte fräscha upp väggar, tak och ev. golv invändigt. Orginalfärgen från 70-talet som är nu är visserligen förvånansvärt fräsch, men jag måste ju göra nåt med min nya båt och måla känns det som att jag med mina ytterst begränsade båtkunskaper klarar av Alltså: Vilken färg? Ska man använda pensel? Vad krävs för förarbete? (det är ffa den biten som jag behöver noggrann förklaring på) Jag antar att det inte är skillnad på motorbåtar och segelbåtar i det här ämnet Hoppas jag kan få lite hjälp. Senast ändrad av _Ankan_ | 17 juli 2007 | 10:04
×
×
  • Skapa nytt...