Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Florina

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    371
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om Florina

  • Placering
    Kommendör
  1. Nu kommer en ny lag som säger att ni inte får segla i trånga farleder och där endast får föra fram segelbåtar med motorer,
  2. Ja det verkar vara ett världsproblem 0,5 för alla på sjön så borde det vara löst.
  3. Har han missköt sig på något viss? Han representerar säkert mer människor än mupparna från Sandhamn! Men det kommer säkert bli dålig TV av detta för man gillar att se andra människors åtlöje.
  4. Nu kommer KBV med stor insatts i skärgården hål i er
  5. Jag hoppas att man koncentrerar sig på att intervjua de skötsamma som älskar skärgården men det är väl inte något skop så det blir säkert dålig TV. Är det en ny såpa som gäller trafiken från Sandhamn till Stavsnäs så är det inte någon snitt på båtägare men det kommer säkert inte fram.
  6. Är Wase så svår att använda att man må ha < 0,2 promille? Nejdå den är nog inte för svår för dig. Det kan bli kö etc och det är bra att veta.
  7. Om alla använder kart programmet Wase finns som app till telefonen prövade den i helgen på sjön också det funkade.
  8. I östersjön ingår internationellt vatten och östersjön når ända in till Mälaren så jag ser ingen skillnad på Östersjöns begränsning, svensk lagstiftning gäller inte på internationellt vatten. Jag förstår inte att båtägarna tar lagar och regler med sån lätthet, då man blir lagförd med microproblem som jag kallar det,istället för att arbeta med kommersiella fartyg och reningsverken i första hand där det ofantliga problemet finns. Då skulle det kännas att det man tillförde gjorde verkan för miljön!
  9. Ordspråket ang sandlådementaliteten Varför får inte jag tömma mitt gråvatten ca 50 liter när dom stora Kamelerna tömmer 1,2 miljoner liter i östersjön. Sila mygg och svälj kameler kan man också säga. När 1,2 miljoner liter från fartyg plus breddningen av reningsverken ca 3,5 miljoner liter, förstår ni inte att det fritidsbåtar släpper ut skit lite och blivit skamfläcken av att orena östersjön.
  10. Vad säger ni om 1,2 miljoner liter gråvatten från nyttotrafiken i östersjön. Det är ingen lag mot det. Finns logiken även i det?????? Nä det är nog fritidsbåtarna som blir bovarna?????
  11. Nu skall jag hjälpa dig Caribic Du skall dricka innan du kör båten och anmäla dig till komvux samt skaffa dig en båt som inte går saktare än 15 knop och läsa en bok om "vita kränkta män" kom ihåg att njut inte av den vackra skärgården utan leta efter polis och kustbevakarna.
  12. "Efter färd" börjar då du under färd dricker så pass att du hamnar över 0,2" Nu måste vi reda ut ditt svar: Om jag inte dricker under färd och har 0,22 är det ok då om jag skall tyda ditt svar? Tipsen skiter jag i för det kan jag avgöra själv!!!! kan framföras med en hastighet om minst femton knop Nä det står minst femton knop? Läs vad det står
  13. Normalt får du ta nubben i samma sekund som du har ankrat upp. Sillen kan du vänta med.Nja, då då kan man ju få över 0,2 "efter färden". Precis Riro du förstod problemet vem bestämmer när man har passerat tiden efter färden???Många svarar när man har ankrat upp men vad står det??? Sedan minst 15 knop jag kan framföra min båt saktare än 15 knop så då borde det inte gälla mig??? Oj. Det eventuella brottet begås förstås om man framför båten med alkohol i kroppen, även om promillehalten uppmäts efter färden. Om ni på allvar inte förstår vad detta innebär (och hur detta fungerar rättsligt med bevisföring etc) grabbar.... Så kan vara läge att söka in till komvux i höst som ett tips i all välmening.Ett brott är ett brott oavsett när det begås, men i rätten måste du ha blivit tagen på bar gärning, behövs ingen komvux för att första det. Förlåt att jag har rört till det lite men skrivet är ju lag har jag lärt mig på Komvux. Alla har sin lösning på mina påstående men jag ser inte något bra svar som verkar vara grundat med stöd av lagen och rätt. När slutar efter färd????? Min båt går saktare än 15 knop när jag drar ner på gasen???? En del svar har hamnat med låg nivå men jag söker det rätta svaren på dessa frågor om någon sitter med dom?? Vi kan fylla på med en nöt till, är matlagning en väsentlig betydelse för säkerhet till sjös jag skulle nog bli irriterad och brist på vätska skapar en okoncentrerad framfart.
  14. Normalt får du ta nubben i samma sekund som du har ankrat upp. Sillen kan du vänta med. Nja, då då kan man ju få över 0,2 "efter färden". Precis Riro du förstod problemet vem bestämmer när man har passerat tiden efter färden???Många svarar när man har ankrat upp men vad står det??? Sedan minst 15 knop jag kan framföra min båt saktare än 15 knop så då borde det inte gälla mig??? Oj. Det eventuella brottet begås förstås om man framför båten med alkohol i kroppen, även om promillehalten uppmäts efter färden. Om ni på allvar inte förstår vad detta innebär (och hur detta fungerar rättsligt med bevisföring etc) grabbar.... Så kan vara läge att söka in till komvux i höst som ett tips i all välmening. OJ Hej grabben Arne Radar Tack för din välmening men tolkningen på lagen gör inte du, utan det görs av någon med juridisk kunskap eller hur grabben. Din kommentar om komvux är lågt men det tar man till när man när man inte kommer längre eller har någon vettigt att tillföra. Du kommenterar som att det var du som dömde efter den lag som skapar problem att tolka jag håller med att det är under färd som lagen gäller men varför skriver man då in efter färden? Lös den utan komvux?
  15. Normalt får du ta nubben i samma sekund som du har ankrat upp. Sillen kan du vänta med. Nja, då då kan man ju få över 0,2 "efter färden". Precis Riro du förstod problemet vem bestämmer när man har passerat tiden efter färden??? Många svarar när man har ankrat upp men vad står det??? Sedan minst 15 knop jag kan framföra min båt saktare än 15 knop så då borde det inte gälla mig???
×
×
  • Skapa nytt...