Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Wind

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Wind

  • Placering
    Kadett
  1. En liten återkoppling. Nu har jag bytt de två bypasslangarna, fyllde bockhornet med vatten som tidigare och det var tätt. Tätade runt bypasslangarna på drevskölden som ytterligare säkerhet. Monterade drevet och sjösatte, var lite nervös men det är nu tätt, droppar inget vatten längre under bockhornet. Tyvärr är semestern nu slut men lite båtåka skall det väll bli.
  2. Hej Det blev ingen båtsommar i år. Har ett problem med ett sjövattenläckage under bockhornet, det droppar sjövatten under bockhornet på insidan av akterspegeln ovanför den nedre skruven (på babordssidan) för drevskölden. Har en AQ200D med 280DP drev med två bypasslangar förutom avgasbälgen. Det droppar vatten utan att motorn är i gång. Efter att ha stått på huvudet och tittat via spegel så ser man att det inte droppar från själva bockhornet, det verkar komma någonstans mellan drevskölden/akterspegeln och själva bockhornet. Tog upp båten på land och plockade av drevet så har den nu stått då jag våndats över reparationskostnaderna. Men nu har jag undersökt lite. Jag satte i ett vinklat 75mm plaströr i avgasbälgen och fyllde upp så mycket vatten det gick i bockhornet utifrån för att jaga läckan. Det rann givetvis ut vatten genom bypasslangarna men fyllde vatten så en stund utan att det droppade något vatten på insidan. Sedan strypte jag bypasslangarna med buntband för att kunna fylla mera vatten i bockhornet. Efter några minuters spolande så började det då droppa på insidan, ser ut att ev. komma någonstans från babords bypassslang? Det finns ju mycket erfarenhet på detta forum. Nu kommer frågan, finns det någon packning mellan bockhornets uttag för bypasslang och drevskölden? (På de sprängskisser jag hittat syns ingen packning men de har bara visat ett uttag för bypasslang) Eller är det bara flänsen på bypasslangen som tätar mot bockhornet och drevskölden? Bypasslangen är torr och sprucken så den skall bytas, men jag undrar om detta kan vara orsaken till att det droppar vatten på insidan eller om det kan finnas ytterligare problem? Man vill ju undvika att sjösätta och ta upp igen samt kostnaden för mek att lyfta motorn och lossa bockhornet.
  3. Hej Det blev ingen båtsommar i år. Har ett problem med ett sjövattenläckage under bockhornet, det droppar sjövatten under bockhornet på insidan av akterspegeln ovanför den nedre skruven (på babordssidan) för drevskölden. Har en AQ200D med 280DP drev med två bypasslangar förutom avgasbälgen. Det droppar vatten utan att motorn är i gång. Efter att ha stått på huvudet och tittat via spegel så ser man att det inte droppar från själva bockhornet, det verkar komma någonstans mellan drevskölden/akterspegeln och själva bockhornet. Tog upp båten på land och plockade av drevet så har den nu stått då jag våndats över reparationskostnaderna. Men nu har jag undersökt lite. Jag satte i ett vinklat 75mm plaströr i avgasbälgen och fyllde upp så mycket vatten det gick i bockhornet utifrån för att jaga läckan. Det rann givetvis ut vatten genom bypasslangarna men fyllde vatten så en stund utan att det droppade något vatten på insidan. Sedan strypte jag bypasslangarna med buntband för att kunna fylla mera vatten i bockhornet. Efter några minuters spolande så började det då droppa på insidan, ser ut att ev. komma någonstans från babords bypassslang? Det finns ju mycket erfarenhet på detta forum. Nu kommer frågan, finns det någon packning mellan bockhornets uttag för bypasslang och drevskölden? (På de sprängskisser jag hittat syns ingen packning men de har bara visat ett uttag för bypasslang) Eller är det bara flänsen på bypasslangen som tätar mot bockhornet och drevskölden? Bypasslangen är torr och sprucken så den skall bytas, men jag undrar om detta kan vara orsaken till att det droppar vatten på insidan eller om det kan finnas ytterligare problem? Man vill ju undvika att sjösätta och ta upp igen samt kostnaden för mek att lyfta motorn och lossa bockhornet.
  4. Hej. Någon som vet om det går eller har lyckats ta ut bockhornet och byta packningarna mot drevskölden utan att flytta fram motorn? Har en Windy 24 CC med AQ200D och 280DP drev, när jag sjösatte så droppar det vatten från bockhornets anslutning mot drevskölden, det droppar vatten utan att motorn är igång. Det är inga mängder med sjövatten som kommer in ca 1dl/30 min. Misstänker att det är o-ringen på bockhornets fläns genom drevskölden som läcker. Via spegel så ser man att det kommer runt bockhornets genomföring. Går det att byta packningen utan att flytta fram motorn? Är det en bra åtgärd att täta runt bockhornets fläns på drevsidan?
  5. Nu blev det intressant, har inte tänkt på att 95 oktan som jag alltid kört V8:an på, numera kan vara E10 alltså ha 10% etanol inblandat. Min närmaste båtmack har bara 95 och disel därav har jag kört på 95 oktan. Jag Googlade runt lite och kan inte hitta något om att en V8 från 1972 kan köra på E10. Då etanolen drar till sig fukt, så är nog tipset om vatten i bensinen inte så tokigt. Som jag ser det kan nog problemet komma smygande, för varje år borde det bli mer och mer fukt i systemet. samtidigt borde K-spriten som jag stjälper i vare år motverka lite. Jag skall kolla med båtmacken om deras 95 oktan kan vara E10 och när han ev. började med E10. Jag har i sex års tid kört på 95 utan några problem men nu sitter man på pottkanten med en V8 som trillskas och inte går att lita på för att ge sig ut på sjön med. Hur är det med er andra som kör V8, kör ni på 95 oktan och har ni fått några startproblem liknade mina i början på tråden?
  6. tomme 71 Hur blev du av med vattnet i bensinen? Var ned till båten idag och provade, och båten startade som vanligt varje gång. Detta problem verkar inte vara helt lätt att hitta. Kan det räcka med att byta/tömma vattensepareringsfiltret, hälla i K-skydd samt ev. tömma förgasaren? Det är ju inte helt lätt att tömma bensintanken med 150 liter. Vad tror ni?
  7. Hej Har ett litet lurigt startproblem som jag tänkte fresta med. Har en V8 AQ200D med brytarlöst tändsystem. Motorn har alltid startat direkt efter fyra pumpningar med gasen. Var på midsommarafton ute, båten startade som vanligt åkte ca. 40 min. låg still i 2 tim. startade som vanligt, åkte 40 min. in mot hamnen. Drog av gasen utanför hamninloppet och motorn dog. Trots många startförsök, bla. med startgas, omkoppling av batteribank pga. urdragning av startbatteriet mm. vägrade motorn starta ordentligt. Tände till men dog direkt. Misstänkte bensinproblem, skruvade bort luftfiltret på Rochesterförgasaren och gasade, bensin sprutas in i förgasaren så det verkar inte vara problemet. Midsommarturen slutade med perfekt utförd bärgning av SSRS ända in till kajplatsen. Var idag ned för att hämta startbatteriet för laddning, tänkte jag gör ett startförsök. Ja och vad händer, jo motorn startar direkt och går perfekt. Ok det var ju bra. Nästa test. Stänger av motorn och försöker starta igen. Ja då vägrar motorn att starta ordentligt, tänder, varvar upp och dör direkt. Försökte några gånger hela tiden lika dant varvar upp med dör direkt. Hade inte tid att göra mera, tog ur startbatteriet och gav upp för idag. Är det någon som har något tips på vad startproblemet kan bero på?
  8. Har nu haft kontakt med Windy i Norge, och tyvärr visar det sig att relingslisten är bytt av någon tidigare ägare. Så nu är man tillbaka på ruta ett. Har sökt vidare på nätet på alla möjliga ställen utan napp. Jag har däremot sett att på vissa Vator båtar ser det ut att finnas en liknande relingslist t.e.x Vator 14R och Vator 15. Finns det någon Vator ägare som känner igen relingslisten i början på tråden?
  9. Nu är det ju dax för vårrustning igen. Och jag gör ett nytt försök med relingslisten. Är det någon som vet var man kan få tag på gummilisten till relingslisten på en Windy 24 CC? Eller är det någon som vet ungeför vad det kan kosta för att ta fram ett verktyg och få gummilisten tillverkad och vart man i så fall kan vända sig? Mått på gummilisten är Bredd 32mm, Höjd 22mm Längd 24m Bifogar bilder på gummilisten
  10. Filen gick inte att få in. Försöker med en bild på relingslisten i stället
  11. Hej Är det någon som vet var man kan få tag på relingslist till Windy 24 CC 1972. 32mm bred, höjd 22mm Längd 24 m. Se bifogad fil. Har tittat på Kuntze och Parmaplast men hittar den inte.
  12. Jag har ett kylskåp som drivs med gasol eller 12V, med amoniak som kylmedium. Kylförmågan börjar nu bli dålig. Någon som har tips om reparationsfirma som lagar amoniak kylskåp?
  13. Det är lackad teak både på akterdäck och i inredningen. Det finns både massiv teak och teakfanér. Senast ändrad av Wind | 03 september 2007 | 21:00
  14. Jaha. Då är den förb.....e hösten tyvärr, här igen. Det blir ju aktuellt med rengöring av diverse saker i samband med uppläggningen. Det är ju rena djungeln att hitta något bra rengöringsmedel för teakinredningen. På många rengöringsmedel står det att de inte ska användas på trä. Tänket fråga om ni har några förslag på bra sätt att rengöra teakinredning både lackad och oljad teak. Har sett på någon tråd att man kan använda ättika som även skall motverkar mögel, men hur skall den blandas? Vad kan vara bäst för att rengöra lackad respektive oljad teakinredning?
  15. Hej. Finns det någon som känner till var man kan få tag på ett uppfällbart gångjärn till akterrelingen av trä för tex. en Windy 24 CC. Jag skulle vilja göra akterrelingen öppningsbar för att lättare komma ned till badbryggan. Lägger med en bild som förklaring.
×
×
  • Skapa nytt...