Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

gusten1

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    281
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av gusten1

  1. Det verkar inte vara klarlagt att man behöver några dioder vid parallellkoppling av solceller. Kanske beroende på vilka solceller det gäller.
  2. "Ny motor 2005". När blir en motor gammal enligt dig?
  3. Den i Grundsund är en Joshua och alltså en systerbåt till Northern Light.
  4. Du gissar helt fel, det är två helt olika båtar OR och Joshua.
  5. Håller med ovanstående skribenter. Du bör åtgärda rosten annars blir det bara värre. Trä och stål är en dålig kombination. Om teaken är skruvad/"spikad" i ståldäcket är det nog inget annat att göra än att ta bort den, blästra och byta plåt där det är för tunt. Det blir inte billigare att vänta.
  6. Min mast är 16,2 m över vattenytan och jag går under utan problem.
  7. Varför skulle man förlora seglingsglädjen i en Joshua eller OE 32?
  8. Du har sannolikt luft i systemet som gör att värmaren inte blir av med värmen och stänger då av sig. Porlandet tyder på luft.
  9. Här finns det mycket att hämta vad gäller ankare: https://www.youtube.com/user/flygoodwin/videos
  10. gusten1

    Frewi AB

    Jag gjorde en beställning för ett tag sen och swishade pengar. Fick efter två veckor och flera påstötningar svar att varan inte fanns. Sen tog det en månad och massor av mail innan jag till slut fick tillbaka pengarna. Mycket trist då jag förut bara haft goda erfarenheter.
  11. Ska du ligga med elvärmepatron inkopplad är det bara isolationstransformator som ger ett fullgott skydd.
  12. Jag har min Air-X monterad på 6 gummikuddar i mesanmasten, men det är ändå störande ljud i akterruffen. Ju mer dämpning du kan få dit dess bättre kommer du att sova. Byte till "blåa blad" gjorde att det störande propellerljudet nästan försvann.
  13. Så har jag haft i 15 år. Ett problem jag upplever är att linorna tvinnar sig så att det kan vara svårt att sträcka upp dem. Jag har rostfria kausar vid hanfoten och de skruvar gärna sig.
  14. Här finns en åsikt i den frågan. https://www.yachtsurvey.com/myth_of_condensation_in_fuel_tanks.htm
  15. Det är för mig lite underligt att de som vill avsluta diskussionen enbart "kommer från den ena sidan". För de som inte kände till Romklubben och även andra föreslår jag ännu en gång: läs Jacob Nordangårds bok eller titta på intervjun på Swebbtv.
  16. Jag har en Sterling som reglerar generatorn. PDar tror jag den heter. Efter några minuters softstart laddar den minst 50% mer än vad standardregulatorn gjorde. Upp till 70 A har jag läst av. Generatorn är en Hitachi på 80A.
  17. Jacob Nordangård har ju skrivit en bok om Rockefellers roll i klimatdebacklet. Rockefeller : en klimatsmart historia. En intervju med honom finns på swebbtv om detta ämne.
  18. Intressant, även om detta inte kan gälla i klimatfrågan där är ju minst 97% av alla på nivå "Expert" är eniga.😎
  19. Här finns hela listan https://clintel.nl/wp-content/uploads/2019/09/ED-brochureversieNWA4.pdf
  20. Här finns en annan partsinlaga: https://uvell.se/2019/09/27/greta-thunberg-har-ratt/?fbclid=IwAR1JfrGz3Owkm9C6-YoYXh0YSHYd-YRF9Mp_5NUALSS8xer3hAbHxCtM96g
  21. Artikeln du hänvisar till i SVD är en partsinlaga, "Det här är en argumenterande text med syfte att påverka. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.". Hur många som kommer att behöva flytta pga klimatförändringar återstår att se. Havsnivåhöjningen tex är ju inte på något sätt alamerande.
  22. https://www.psmsl.org/data/obtaining/map.html#plotTab Här kan man se havsnivåhöjning. Det är svårt att se något alarmerande i Östersjön som gjordes gällande i media häromdan.
×
×
  • Skapa nytt...