Gå till innehåll
måndag 25 september 2017

kossor

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  1 237
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  6

kossor senast vann den dag 15 Oktober 2016

kossor hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

107 Expert

Om kossor

 • Placering
  Vice Amiral

Profile Information

 • Location
  Dalarna

Senaste besökare till profilen

1 022 profilvisningar
 1. Då har man bytt båt då!

  Jahapp då har Berntsen marin delat motorn, ser bra ut än så länge inga synliga skador i lopp eller brända ventiler. Spridarna ser inte så roliga ut, troligtvis aldrig varit ur, var nog dags för en rejäl översyn så detta arbete är nog definitivt inte bortkastat. Berntsen har ordning och reda syns på bilderna, ska till verkstaden och hämta topp pump samt spridare för genomgång och planing av topplock. Hoppas nu att allt ser bra ut fortsättningsvis med. Berntsen marin ska riva resten i veckan och mäta upp lager samt ringar. Turbon ska Arild lämna iväg för totalrenovering.
 2. Jo ja tror du får ju ett litet utrymme där inne i genomföringen och när båten är trimmad på visst vis så ligger öppningen alldeles i vattenspegeln och snuddar ytan vid planing, detta ljud uppstår då, ett brummande surrande ljud som pulserar till och från. Trimmar du om drevet så hon blir tyngre i röven försvinner detta genast, trimmar du upp röven så återkommer det, mest ljud blir det vid lugna vatten då skrovet ligger som ett strykjärn, minst ljud vid bråkigt vatten. Med andra ord nimbus har placerat öppningarna lite fel
 3. Genomföringen för toan som låter, när du ligger i plan . Låter lika i alla epocor Du ska inte köra med den öppen risk finns då att du vattenfyller tanken wc .
 4. KAD 44P-B + 290DP-E

  Kan bara gratulera, båten ser ju ut som ny. Verkar väldigt välunderhållen, kul när man hittar något sådant. Kan inte finnas mer än sedvanlig polering och vaxning på den, Verkar ju stor som ett hus, måste vara skillnad från 26 an till denna. Sen kan du ju åka på lite nu om du vill, bara fördelar med detta byte.
 5. Bästa sättet att skrota 9m segelbåt?

  Såg någon film från USA för ett år sen ungefär, de hade en stor tugg de slängde ner en trettio fots us båt i. Med motor och allt tog tio minuter sedan var allt separerat järnskrot plast och övrigt material i tre snygga högar. Blir väl nåt sånt för behovet lär finnas av en sådan tugg.
 6. KAD 44P-B + 290DP-E

  Nu vill vi se bilder av ditt nyförvärv som jag vet du körde hem igår. Nyfikenheten är olidlig
 7. Vilken bränsleslang är bäst?

  Om du ska byta slangar kopplingar etc ta löst dem och åk till en hydroscand butik, där får du hjälp med att pressa på kopplingar vinklar osv, så får du en perfekt bränsle slang tät och bara skruva dit.
 8. Bästa sättet att skrota 9m segelbåt?

  Kommer nog klia en hel del innan du är klar.
 9. Vilken bränsleslang är bäst?

  Oftast läckage i luftskruvar samt runt filter.
 10. Oljeläckage

  När du ändå har motorn ur nu, och det är så trångt, så passa på och byt trimslangar och kolvar till trimmet. Kolla även över sköldens tätning och om färg släppt från skölden. Ett perfekt tillfälle för att slippa ur med motorn igen. Byt även kylslangar och om du har servostyrning byt ut slangarna till den. På utsidan har du väl två gummirör, kallas avgasrör hos penta, om de är murkna lär du byta dem med för de byts inifrån. Sitter innanför avgasröret du har kvar på skölden. De kan bara bytas inifrån och det är de som tätar avgasröret.
 11. Gulnad Gelcoat, Reklamation

  Peter hur mycket man tar beror ju på hur det ser ut, ta en del som maskinpolerar med autosol de går ofta igenom direkt, jag vet för jag har haft en autosol polerad båt. Gelcoaten är ju inte tjock en till två millimeter i bästa fall. Under åren som går så tar du lite varje år sedan syns plasten tyvärr. Hade vart bra sett en bild så man kunde bildat sig en uppfattning hur stor skadan är, nu blir det lite fel blir bara spekulation.
 12. Gulnad Gelcoat, Reklamation

  Svar ja !
 13. Hur tung båt kan dra efter en traktor?

  Ja ja då säger vi så. Fråga läste du hela texten från din länk? Var står det om bromsar på 10 tons vagnar? Avsedda för lantbrukets ändamål?
 14. Gulnad Gelcoat, Reklamation

  Stå på dig jag hade aldrig godtagit detta. En båt för 700 lök, ska hålla betydligt längre än tre år. Tyvärr är gelcoaten idag betydligt sämre än för tiotalet år sedan, finns tillverkare som ej tillverkar färgade skrov längre för de kan inte garantera kvaliteten. Att slipa ner gelcoaten som de föreslår är def inte bra, gelcoat lagret är inte tjockt och ju mer du slipar polerar desto närmre kommer du glasfibern. Du har garanti använd den lycka till // Peter.
 15. Hur tung båt kan dra efter en traktor?

  Är lantbrukare sedan 27 år. Lag om broms på spannmålsvagnar timmervagnar kom för nåt år sedan och gäller nya vagnar. de flesta vagnar från tidigare är obromsade, med traktorn som broms.
×