Gå till innehåll
måndag 25 september 2017

kossor

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  1 233
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  6

kossor senast vann den dag 15 Oktober 2016

kossor hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

106 Expert

Om kossor

 • Placering
  Vice Amiral

Profile Information

 • Location
  Dalarna

Senaste besökare till profilen

1 017 profilvisningar
 1. Bästa sättet att skrota 9m segelbåt?

  Såg någon film från USA för ett år sen ungefär, de hade en stor tugg de slängde ner en trettio fots us båt i. Med motor och allt tog tio minuter sedan var allt separerat järnskrot plast och övrigt material i tre snygga högar. Blir väl nåt sånt för behovet lär finnas av en sådan tugg.
 2. KAD 44P-B + 290DP-E

  Nu vill vi se bilder av ditt nyförvärv som jag vet du körde hem igår. Nyfikenheten är olidlig
 3. Vilken bränsleslang är bäst?

  Om du ska byta slangar kopplingar etc ta löst dem och åk till en hydroscand butik, där får du hjälp med att pressa på kopplingar vinklar osv, så får du en perfekt bränsle slang tät och bara skruva dit.
 4. Bästa sättet att skrota 9m segelbåt?

  Kommer nog klia en hel del innan du är klar.
 5. Vilken bränsleslang är bäst?

  Oftast läckage i luftskruvar samt runt filter.
 6. Oljeläckage

  När du ändå har motorn ur nu, och det är så trångt, så passa på och byt trimslangar och kolvar till trimmet. Kolla även över sköldens tätning och om färg släppt från skölden. Ett perfekt tillfälle för att slippa ur med motorn igen. Byt även kylslangar och om du har servostyrning byt ut slangarna till den. På utsidan har du väl två gummirör, kallas avgasrör hos penta, om de är murkna lär du byta dem med för de byts inifrån. Sitter innanför avgasröret du har kvar på skölden. De kan bara bytas inifrån och det är de som tätar avgasröret.
 7. Gulnad Gelcoat, Reklamation

  Peter hur mycket man tar beror ju på hur det ser ut, ta en del som maskinpolerar med autosol de går ofta igenom direkt, jag vet för jag har haft en autosol polerad båt. Gelcoaten är ju inte tjock en till två millimeter i bästa fall. Under åren som går så tar du lite varje år sedan syns plasten tyvärr. Hade vart bra sett en bild så man kunde bildat sig en uppfattning hur stor skadan är, nu blir det lite fel blir bara spekulation.
 8. Gulnad Gelcoat, Reklamation

  Svar ja !
 9. Hur tung båt kan dra efter en traktor?

  Ja ja då säger vi så. Fråga läste du hela texten från din länk? Var står det om bromsar på 10 tons vagnar? Avsedda för lantbrukets ändamål?
 10. Gulnad Gelcoat, Reklamation

  Stå på dig jag hade aldrig godtagit detta. En båt för 700 lök, ska hålla betydligt längre än tre år. Tyvärr är gelcoaten idag betydligt sämre än för tiotalet år sedan, finns tillverkare som ej tillverkar färgade skrov längre för de kan inte garantera kvaliteten. Att slipa ner gelcoaten som de föreslår är def inte bra, gelcoat lagret är inte tjockt och ju mer du slipar polerar desto närmre kommer du glasfibern. Du har garanti använd den lycka till // Peter.
 11. Hur tung båt kan dra efter en traktor?

  Är lantbrukare sedan 27 år. Lag om broms på spannmålsvagnar timmervagnar kom för nåt år sedan och gäller nya vagnar. de flesta vagnar från tidigare är obromsade, med traktorn som broms.
 12. Hur tung båt kan dra efter en traktor?

  Då kör 100 % av lantbrukarna olagligt 365 dagar om året.
 13. Då har man bytt båt då!

  Avis nu Leffe med så välstädat maskinrum Nä men kolla på högra brytaren sex kablar på en pol skulle räcka med en kabel, eller hur. Går ju gruppera upp dem dra dem i ett rör och göra det snyggt hatar när det ser slafsigt ut.
 14. Penta AD41A till AD41B

  Nä de borde ju inte det tyvärr
 15. Penta AD41A till AD41B

  Man kan ju undra om den får tillräckligt med bränsle då turbotrycket sjunkit som det gjort. Synd ja inte hade turbon hemma hade kunnat knäppa en bild på den då, så du fått se hur det ser ut i denna. Bränslet idag är betydligt sämre än förr vet de som ställt upp pumpen och tar ut 1,7 kg i turbotryck, blir en ny motor då. Men helt ärligt innan du river ta ett kompprov. Om timmarna stämmer kan den inte vara slutkörd, vet att penta rekommenderar ringbyte vid 2000 timmar är ju en bit dit.Kan ju ha hänt nåt i något lopp med då du har så hög vevhusventilation. Men har du så hög bör du se kompförändringar. Jag gruvade mig hela sommaren för att lyfta ur, men det gick på 3,5 timme och känns skönt nu när vi gjort det. Lycka till Makro.
×