Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

skruddel

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om skruddel

  • Placering
    Fänrik
  1. Hej. Vi har helt nya kapell med plastrutor i. Vi har vikt dem försiktigt och förvarat luftigt. Idag såg vi att ett av barnen har ställt vår 90 kilo tunga jolle på hela paketet med kapell. När vi tar upp alla delar så har det blivit fula märken av dragkjedjorna i plastrutorna. Mycket upprörande eftersom de var helt nya. Letar info om något som kan hjälpa att polera/fylla dessa repor/ skador. Någon som vet ett bra sätt???
  2. Tackar för bra och konkreta svar. Väntar nu bara på varmare klimat för att börja fixa.
  3. Är det någon som har bra tips för hur man fixar/lagar småsprickor i gelcoaten och med vad. Jag har fått som ett fint spindelnäts liknande sprickmönster runt mantågstöttorna och runt ankarfästet. Jag vill alltså inte spackla med gelcoat filler eller något annat kladd som syns väl. Finns det något man kan spraya över som lägger sig i sprickorna och blir hårt? Alla tips tas varmt emot.
  4. Klart du ska köpa dig en bekväm lite rymligare båt. Vi har seglat modell äldre winga 29 och fenix i samma storlek tidigare. Vi är alltså inga tävlings seglare utan seglar på helger och semestrar för det höga nöjets skull. Vi har bytt ut de trånga båtarna mot en Bavaris 35 och har nu en flytande sommarstuga med goda segelegenskaper(vi är 5 pers i vår familj). Vi valde en grund köl (165cm) och kan nu komma in på alla de ställen vi tidigare har åkt på och som vi gillar. Båten har alla bekvämligheter och utrymme. Skönt med en nyare båt där man inte hela tiden måste laga komma på lösningar och fixa.(det är ju roligt med såklart men skönt att slippa nu) Jag tycker du gör rätt i att ha det bekvämt när man blir stel och ev äldre.
  5. Det var ungefär det svaret jag ville ha. Känns lite bättre nu. Tack
  6. När vi tog upp vår Bavaria 35 i höstas så såg vi att det blivit en reva i gummiplattan vid drevet. Vi gissar att det hänt något när vi hyrt ut båten under sommaren. Det finns en skarp reva i gelcoaten som sträcker sig ner mot drevet. Gissar att en tamp eller liknande kommit in under båten och rivit upp skyddsplattan vid drevet. propeller och runt där är helt och mororn låter fint. Inget trasigt vad vi vet. Fråga: Kan man laga gummiplattan? Lappa den med någon form av gummilagning som till en punkad jolle? Vad ska vi då ha för lim? Måste man byta hela bälgen eller bara yttersta gummiplattan? Vi tror inte att bälgen inne fått någon skada. Vad händer om/när det kommit in vatten mellan skyddsplattan och innanför? Vi har inte vatten inne i båten eller i motor rummet. Har någon ett bra billigt förslag eller någon ide vad vi ska göra??
  7. Tack för bra svar. Vi väntar på att Robban som är en toppenkille ska komma till vår brygga och hjälpa oss igen inför sommaren. Vi verkar ha fått ett Måndagsexemlpar.
  8. Vi köpte en ny Bavaria 35 förra våren. När den väl blev levererad efter flera veckors försening och med en del strul med installationer fick vi inte ankaret att fungera ordentligt. badbryggan sprack i plasten och knappen för upp och ner fällning glappade. En del andra småfel kom också,men vi valde att ta det till hösten. Hösten kom och vi fick beskedet att alla fel skulle ordnas till våren.(2010) Vi var snabbt i med båten i sjön(islossning i april) och fick lägga den på Bullandö. Alla fel skulle ordnas under en dag fick vi höra. 3veckor senare tog vi hem båten till vår brygga och fortfarande funkar inte ankaspelet som det ska. Båten väger 7 ton. Vi har en blyad lina och när ankaret ska upp tjuter larmet och ankarspelet orkar inte dra upp linan med ankare utan slirar och matar inte. Är det någon annan som har haft bekymmer med detta. 2 gånger har Bavaria haft båten inne för att fixa detta,men det verkar hopplöst. Kan vi ha fått ett för klent ankarspel? Knappen till badbryggan glappar och är svår att få upp/ner. Någon som har tips ideer om vad vi kan göra själva?
  9. Tack för ditt svar,men där har jag redan tittat och inte hittat någon specifik sida eller länk som utförligt beskriver hur mycket kylen rymmer eller hur rören är kopplade till toa och tank. Det står i stora drag hur lång båten är,vad den väger,hur stora segel som finns,vilken motor man kan få osv. Klen info om hur funktionerna är ombord. Som tjej vill man veta hur mycket plats det finns i lådor och skåp,vad ryms i kylen,kan man göra isbitar,hur breda är hyllorna för bokförvaring osv. För att ta reda på sånt måste man ju åka till en sån båt och gå in och mäta eller se efter själv. Synd att ingen vill skriva ut det i broschyrerna över båtar. Jag tror att fler tjejer skulle bläddra i bland båtinfo med bilder om det fanns med. Man vill ju drömma och möblera innan man slår till.
  10. Hej. Vi undrar om någon vet hur mycket standard kylboxen i bavaria 35 cruiser rymmer i liter. Har letat efter någon sorts info om det men hittar inget. Jag vill veta i runda slängar,inte exakt på millilitern. En annan fråga är om man kan tömma toan på samma båt ute till havs (typ ålandshav)eller går det enbart att tömma toatanken på serviceställen?
  11. Vi har en winga 29 (samma som Ohlson 29) som jag krävde få en ugn i. Den används flitigt till både mat och bak. Tänk en sill lunch utan jansson. Eller en god paj till efterrätt på höstkanten.Det går inte att segla utan ugn.skruddel
  12. Självklart ska du välja SSRS. De kommer snabbast var du än befinner dig.
  13. Kanon pris på denna väderstation. Vi ska köpa en nu på en gång. Finns det någon bra bruksanvisning med för montering eller ska man gissa som vanligt? Är det någon sladd som ska i masten eller är det helt trådlöst?
  14. Här är vår historia: Vi planerade i detalj hur vi skulle segla ner till öland på 4 dagar för att möta upp kompisar i borgholm. Vi gick ut på måndag morgonen från österskär och vattnet var helt stilla. En fantastisk morgon. Vi gick för motor förbi grinda och genom silverkannan och tänkte dra upp segel vid kanholmsfjärden. Väl där blåser det 2-4sm så vi fortsätter med järngenuan över Kanan och nämndöfjärden. På mysingen blåser det lite men motvind så vi går för motor hela vägen till Öja/Landsort och lägger till som sista båt i gästhamnen. Tur för oss. Det kom fler båtar efter oss som fick vända ut igen. Tisdagsmorgon kl 7.00 vi stoppar i barnen åksjukepiller och ger oss ut på öppet hav i 10 sm motvind och 3m höga vågor och ska kryssa över till häradskär. Efter en och en halv timme tvingas vi vända. Båda barnen sitter över en hink och kräks medan vi har stort sjå med att styra och hjälpa varandra med segel och sjökort och såklart en bra kompassriktning. Det går mycket bättre med vinden i ryggen och barnen blir hyfsat snabbt piggare. Ingen äter något förrän kl 14.00 då vi lägger till på Utö. Vi hade tur även där och fick den sista lediga bryggplatsen för timmen vid gruvbryggan. Vi var tvungna att ringa runt till alla och meddela att den fortsatta semestern skulle tillbringas i stockholms skärgård där vi hittar och hör hemma. Efret 4 dagar på Utö seglade vi hela vägen upp till Lådna och låg där 2 dagar med helt fantastiskt väder och härlig badtemperatur. Vidare seglade vi upp till Furusund och övernattade i den mycket fina gästhamnen som har fått ett ansiktslyft och jätte trevlig bryggpersonal. Seglade/motor upp till Vätö och var där i 3 dagar. Solen steker hårt och badtemperaturen är 22 grader. Seglar sakta vidare till Rödlöga och vet inte om det är fel på sjökortet eller om vi missbedömde avståndet till en pinne men vi går på grund strax utanför kapellskär.Enligt sjökortet ska grynnan/stenen ligga nära pinnen och GPSn visar också att stenen ligger nära pinnen,men vi drar på stenen och glider av i 5knop. Plöjer vidare över till rödlöga i nästan ingen vind. Vi möts av en stor svärm minimala småflugor som kommer från ingenstans. Plötsligt finns de överallt och det är tusentals som fastnar på kroppen, i håret ,i ögonen på alla ytor på båten. Vi får ångest och det går inte att ta död på dem. I vattnet på vägen från kapellskär ut till Rödlöga är det stora områden som är helt täckta av alger och det är bara en gulgrön sörja. När vi kommer fram har flugsvärmen avtagit och ersatts av getingar istället. Vi nästan längtade lite efter flugorna. De gör ju inte så förbaskat ont. Här är vattnet jätte fint och vi stannar 2 dagar. Vi ger oss iväg över det gulgröna geggiga havet och plöjer ett dike efter oss när vi går för motor i 2 sm vind mot möja. Här slutar semestern efter 2 dagar och vi får ge upp det hela och åka hem och tvätta.
×
×
  • Skapa nytt...