Gå till innehåll
måndag 23 oktober 2017

Volvo_Penta

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  977
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  7

Volvo_Penta senast vann den dag 30 September

Volvo_Penta hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

91 Expert

Om Volvo_Penta

 1. Litet problem med värmarinstallationen.

  Javisst. Men om snillen inte spekulerat skulle Du fortfarande paddla timmerstock.
 2. Swedol glykol

  Jag kollar nästa gång jag åker till båten.
 3. Litet problem med värmarinstallationen.

  Det jag kommenterade var hur jag fyller en dagtank. Om de eventuella förbrukare som är kopplade till dagtanken inte tål det lilla bränsletryck som uppstår när dagtanken är full behöver Du kunna häva den hävertverkan som pumpblåsan startat. Vilken typ av värmare handlar det om?
 4. Litet problem med värmarinstallationen.

  För att fylla extratanken räcker det med en blåsa för att skapa tillräcklig hävertverkan. Jag har blåsa på returledningen i en installation med separat dagtank. Fungerar i det fallet hur bra som helst.
 5. Volvo Penta impeller sönder efter en säsong!

  Jo, det där med att höja ordinarie pris innan rea-priset sätts är ju ett känt fenomen. Det har väl hänt att någon stor kedja inom bl.a. elektronik har fått rättmätig reklam i kvällspressen efter sådana utflykter i tassemarkerna. När Du minst anar det biter konsumenten tillbaka. I relationen säljare/kund är det alltför ofta säljaren som är den mest korkade. För i de lägen vi är kunder är vi väl aldrig korkade. Eller hur? Detta om konsumentens förmåga att bedöma pris/kvalitet.
 6. Volvo Penta impeller sönder efter en säsong!

  Ursäkta TS men nu blir det helt O.T. Jo, för en del är det lite svårt att förstå. Och tyvärr för Din del, bhemac, så har Du alltid rätt. Vi är många som lever i, av och med försäljningsvärlden. En sund försäljning startar alltid med en marknadsundersökning. Marknadsundersökningens viktigaste uppgift är alltid att komma fram till vad konsumenten är villig att betala för en viss produkt. Sedan räknar man bakåt för att se om det är möjligt att med tillräckligt resultat tillhandahålla produkten till ett pris som konsumenten är villig att betala. Många är de produkter som fallit redan i detta skede. Ju billigare produkten kan inhandlas desto större vinst erhåller man. Denna ekvation gäller i alla led, det är ju en likartad försäljning i alla dessa led bakåt. För att göra så stor vinst som möjligt försöker alla hoppa över så många mellanhänder som möjligt och komma närmare produktionskällan. Ett lysande exempel på detta är Birgma, Biltemas inköpsbolag. Birgma hoppar över i princip alla mellanhänder/agenter och köper allt oftare direkt från producerande fabrik i långtbortistan. Biltemas agerande är jättebra eftersom det pressar ner andra säljares priser. Om inte jag missminner mig brukar Du lite nu och då göra reklam för Ebay. Undrar just om Du gör det för att i Ditt eget pengaintresse kapa bort ett antal av de led som produkten annars ska passera och fördyras av? Prylarna kanske finns på ELFA... Nej, konsumentens vilja att betala kommer alltid att avgöra till vilket pris varorna säljs och av vem varorna säljs, inte antalet mellanhänder. Du får nog, trots allt, inse att: 1. vi lever i en marknadsekonomi, inte i en planekonomi. 2. Du har inte alltid rätt. Åter till TS ämne: Kylvattenimpellern i en motor monterad för normalt nyttjande i fritidsbåt ska inte haverera efter bara en säsong, om den var tillverkad de senaste åren och lagerhållen på rätt sätt. Oavsett fabrikat. Hoppas den impeller Du tvingas montera inför nästa års båtnöjen fungerar problemfritt under längre tid än VP-impellern i pinpack gjorde.
 7. Volvo Penta impeller sönder efter en säsong!

  Jasså? Några timmar tidigare var det ju antalet mellanhänder som gav priset...
 8. Volvo Penta impeller sönder efter en säsong!

  Fel. Den faktor som påverkar konsumentpriset är vad konsumenten är villig att betala, alldeles oavsett hur många led som vill ha sin marginal. Du som är klok handlar billiga dunderprodukter på Biltema och jag som är naiv handlar dyra kassa prylar hos någon annan leverantör. Du som är klok vet att Du gjort en bra affär och jag som är naiv tror att jag gjort detsamma. Kalasbra, eller hur?
 9. Rekommenderad motortemp?

  Ehh, motorernas effekt samt effekt/liter cylindervolym har väl ökat rejält med åren? 245GL D6 hade en effekt på hiskeliga 82 hk på 2383 cm³ men behövde ingen tillsatsvärmare för att hålla värme i kupén. V60 D3 har en effekt om 150 hk på 1969 cm³ men behöver tillsatsvärmare för att hålla värme i kupén.
 10. Rekommenderad motortemp?

  Gäller nog fler fabrikat än VW. Det märks ganska tydligt om Du släpper ner bränslemängden i tanken så lågt att bränslelampan tänds. Om det är riktigt kallt ute och Du då stänger av motorn och startar igen efter ett tag kommer Du att känna skillnad i klimatet inne i bilen.
 11. Volvo Penta impeller sönder efter en säsong!

  På våra VP-motorer byter jag impeller vart femte år, mest som en säkerhetsåtgärd. Inga som helst problem, inga fel på dem efter fem år. Det går troligen att använda dem ännu längre. Hur ofta byts impeller på en utombordare? Den har väl samma funktion, eller... Och jag är så dum att jag köper VP original i blå kartong till våra VP-motorer. Ny i Pinpack-förpackning? Nä, nä, inte ny men möjligen oanvänd. Den har säkerligen hängt på en spik i ett förråd nära Din båt i tjugo år...
 12. Laminera fast flexibel solpanel på plastdäck

  Hört talas om exempelvis kondens...?
 13. Hyra kärra

  Var i landet behöver Du kärran, månntro?
 14. Hur få ut båttrailer till ö

  500:-?! Hur i helsicke kan något vara så billigt i 08-land. Skynda Dig att bekräfta överenskommelsen.
 15. Swedol glykol

  Den glykol det handlar om är denna: http://www.swedol.se/glykol-konc-bs-65-20l.html och mätaren är en lika som denna: http://www.reichertai.com/clientuploads/directory/download_pdfs/Rhino Duo-Chek User Guide.PDF Vad är Din uppfattning om trovärdigheten i mätning och resultat?
×