Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

jokar

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    241
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om jokar

  • Placering
    Kommendörkapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Wow! Den här tråden spårade verkligen bort från ursprungsfrågan. Jag antar att ingen känner till någon fabrikör eller hemmabygge med eldrift och moderna trådlösa sensorer 😛 Allt gott!
  2. Med dagens teknologi borde det gå att få tag på en segelbåt som använder kölen som utrymme för tunga batterier för drift av elmotor. Samt att båtens teknik är helt och hållet trådlös. Dvs varje vindsensor, lod, logg, gps osv är trådlöst ansluten till en iPad (eller dylik padda). Jag har letat men inte funnit en så här modern segelbåt. Känner ni till någon fabrikör eller hemmabygge dom bygger på dessa principer?
  3. Hej! Är på jakt efter att köpa +10 kg räkor. Vet att när man är ute med båten kan man köpa riktigt billiga räkor i tex grebbestad. Är det någon som har tips på liknande närmare göteborg?
  4. Funkar den här? http://www.seasea.se/F%c3%a4rg/Lackf%c3%a4rg/Hempel_Lackf%c3%a4rg/H%c3%84RDARE_EXTRA_0_25L_POLY-BEST
  5. Hej! Jag har köpt 2-komponents polyuretan men burken för härdaren gick sönder och rann ut. På härdaren står det att den innehåller Alifatisk Polyisocyanat. Går det att köpa härdare separat någonstans? Produkten: http://www.biltema.se/sv/Bat/Kemikalier/Farg-och-Lack/2-komponents-polyuretan-36532/
  6. Låter superbra! Var köper man talk och vad är det för något?
  7. Hej! Jag behöver spruta in plast i en spricka i taket. Det är innertaket som det gäller. Finns det någon plast (polyester eller epoxi) som är så trögflytande eller snabbhärdande att jag kan spruta upp den i taket och att den i princip stannar där på plats? Någon som har erfarenhet av liknande: provat att blanda mikroglasballonger med polyester? Använt mer härdare än angett? Tacksam för svar!
  8. Ok! Tack! (Nu ska länkarna fungera.)
  9. Hej! Jag har en sådan här pentrypump från biltema: http://www.biltema.se/sv/Bat/Pump/Vattenpump/Drankbar-pentrypump-12-V-25980/ Och jag tänkte köpa en sådan här pentrykran med kran: http://www.seasea.se/UserFiles/Byggplast%20och%20Batprylar/estore.byggplast-batprylar.se/ArticleImages/Article/500px/4454-2.jpg Anledningen är att det bara finns on/off på pumpen och att den sprutar för mycket. Nu undrar jag från er som kan, kan pumpen ta skada om den jobbar 100% men kranen är stängd? Dvs det kommer inget flöde igenom trots att pumpen är på. Naturligtvis ska den inte vara påslagen hela tiden men i en minutsintervaller.
  10. Tack för svar! Tyvärr var det metallspån överallt i oljan och oljan byttes i våras. Var kan det läcka in vatten i växelhuset mer än packningen i tappskruven?
  11. Jag bytte olja i växelhuset på min utombordare (Yamaha 8hk) och det kom ut vatten, metallspån och tillslut lite vit och geggig olja. Jag ska naturligtvis byta packningar till på- och avfyllningsskruvarna samt lägga i ny olja. Finns det något mer enkelt att göra? Är motorn helt körd? Den är från 80-talet så inte värt att lägga pengar på men startar alltid otroligt lätt och är pålitlig...
  12. jokar

    Reglera spänning

    Hej! Min pentrypump (12V, 2A) är alldeles för stark så vattnet fullkomligt sprutar ut. Finns det något litet (läs: billigt) reglare som gör att strömmen eller spänningen blir mindre? Helst av allt vill jag ju kunna reglera den steglöst men då antar jag kostnaden blir hög. Tack för svar!
  13. Tack! Det här är ett inlägg tillägnat maringuidens alla medlemmar. Kollektivt. Utan er hade det inte blivit bra. Utan er hade många kronor gått till spillo. Tack! Vi är ett par i studentåldern som renoverat en Maxi 77:a totalt invändigt. Vi har ingen erfarenhet av segelbåtar eller båtrenovering. Nu är Signe klar så nu kvarstår endast en uppgift: Lära oss segla. Hela projektet finns sammanfattat här (inte på MG pga jobbigt med bilder osv.): sites.google.com/site/jonaskarles/skeppslogg/denlaangaversionen Tack!
×
×
  • Skapa nytt...