Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

erikz

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    46
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om erikz

  • Placering
    Fänrik
  1. Hej Jag funderar på att byta från MD17 till MD2030 och behöver veta dels om den nya får plats och dels hur mycket motorbädden måste justeras eller byggas om. Någon som vet hur man får tag på ritningar med mått på MD17D och MD2030?
  2. Tack för svaren så här långt. Jag ska inte ersätta spinnakern utan komplettera. Fler erfarenheter av olika märken/tillverkare och själva användningen vore toppen.
  3. Hej Vad finns det för erfarenheter av gennakerrullar? Jag funderar på att skaffa och undrar vilket märke och sort jag ska välja. Bra och dåliga erfarenheter både av produkter men även av själva användningen är av intresse.
  4. Jag har en lite äldre Lowrance plotter (Global map 2400). Någon som vet var / hur man kan få tag på Navionics kartor som passar?
  5. Hej På Fliskärsvarvet finns säkert en tillfällig plats att hyra. Kontakta kansliet. http://fliskarsvarvet.se/kansli.php //Erik
  6. Är det någon som vet vilka alternativ på gästhamn som finns i Köpenhamn? Jag har en 42 fots segelbåt med 17m mast, 1,93m djupgående. Vill gärna ligga så nära centrum som möjligt eller finns andra alternativ med bra kommunikationer? //Erik
  7. I Stockholm skärgård tycker jag de yttre delarna är finast. När man kommer norr ifrån är Arholma ett måste, särskilt om man gillar bastubad. Björkskär (NO Möja) och Bullerö är toppen om det inte är hårt väder. Huvudskär är också fint. Lite längre in är Träskö-Storö fin hamn med bra bastu. Längre söderut, utanför Oxelösund, tycker jag Hävringe (gammal lotsstation)är värd att nämna.
  8. Jag funderar på att byta sprayhood. Den vi har nu fungerar inte så bra, den samlar vatten mitt på. Den är låg och bred, bra ibland men svår att passera. Jag vill gärna veta hur er Ansa 42 sprayhood ser ut och om ni har någon bra täckning för sittbrunnen, helst ska den ju även täcka ingången till akterruffen. För- och nackdelar med er lösning? Pris och tillverkare?
  9. Lite info från SCB om prisutvecklingen. Det var främst på 70- och även en del på 80-talet som inflationen gick hårt åt penningvärdet. Från 1970 till 2002 sänktes penningvärdet med en faktor på 6,59 och från 1980 till 2002 med 2,73. 100 000 1970 är alltså 659 000 år 2002 medan 100 000 1980 är 273 000 2002.
  10. Hej Vill bara varna för att ha preventergaj med ett fäst rep fastsatt mitt på bommen. Enligt Seldén ska man aldrig fästa preventergaj någon annanstans än i bomnocken. Läs mer i denna pdf: http://www.seldenmast.com/download.cfm?download=7945&webnode_id=2099&filename=595-540-S
  11. Hej Jag har fått en luftbubbla i kompassen. Det är en Sestrel och på kompassen står det att den är fylld med olja. Jag har även hittat en beskrivning på nätet som anger att Sestrel-kompasser är fyllda med Bayol. Någon som vet vad Bayol är? Är det Bayol i alla Sestrel-kompasser? Kan man använda något annat att blanda med? Jag vill inte gärna blanda i något fel men vill helst inte byta ut all vätskan. Var kan man få tag i Bayol någonstans? Tacksam för tips.
  12. Oavsett var skotskenan är placerad tycker jag det är självklart att dra skotet till plats där rorsman kan nå det. Går inte det skulle inte jag vilja ha båten. Det som däremot är svårt att göra något åt när skenan sitter på rufftaket är att ordna så rorsman kommer åt justeringen av skotvagnen.
  13. Hej Jag har ett 25 kilo tungt CQR ankare i ankarbox i fören. Jag skulle gärna vilja ha det liggande framme färdigt att fälla så man slipper lyfta det i och ur ankarboxen. Nu finns en ankarrulle monterad men den är för kort för att ha ankaret i under gång. De ankarfästen jag hittat hos olika handlare verkar bara vara gjorda för ankare av breeze-typ eller mindre ankare. Är det någon som har tips om var man kan hitta en fungerande lösning för CQR ankare av den här storleken. /Erik
  14. NX är mycket billigare än NX2 men har en begränsning till vind, logg och lod. Klarar man sig inte med det blir det helt plötsligt dyrt. NX2 är dyrt redan från början men har i princip alla instrument man kan önska. Dessvärre har jag dålig erfarenhet med mottagningen med den trådlösa överföringen mellan givare och mottagare till vindistrumentet i NX. (Jag har varit upp i masttoppen 2 ggr i sommar.)
  15. Jag tänkte köra med Sika (DC 290 tror jag deras nåtmassa heter). Jag har letat i deras införmationsblad och på webben men inte hittat något. Någon som gjort detta och vet?
×
×
  • Skapa nytt...