Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

hustran

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    687
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om hustran

  • Placering
    Flottiljamiral

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. hustran

    fårtalg finnes.

    Nu har vi fin fårtalg om ngn. vill ha till sin träbåt. Det är alltså talg och inte fårfett och vissa träbåtsentusiaster säger att det är det bästa att täta sin båt med bla.
  2. Här ropar vi också. Eldar i en eldkorg, häver skumpa och njuter av den blå timmen. Hurra! Våren.
  3. Vad jag tror så är det mindre båtar utan toalett. I stället för att knalla upp på land och krafsa ned allt, så skiter man i en hink och hivar allt överbord. Rätt så snaskigt för efterkommande båtar i alla fall.
  4. Jag hör också till denna skara, konstigt för egentligen är jag nöjd med vad jag har. Men det är så härligt att se så många olika båtar från hela landet. Börjar ofta dagen med en genomgång av båtarna på blocket.
  5. Läser med förvåning alla inlägg. Det verkar som ALLA inte släpper ut sin skit...Vilka är då de som bevislingen gör det? Att jämföra med fiskar och fåglar visar ju bara att ni inte förstår. Det havet ger kan havet också ta emot...Jag har själv sett slingor av toapapper, skitklumpar och liknande, dessutom nära land???. Det verkar som om detta forum innehåller bara Änglar så bra, snälla ni förmedla allt detta till de som inte har fattat allt. Hoppas på en mindre snuskig sommar. Må gott.
  6. Dubbla pressar gör underverk. Därför undrar jag fortfarande över kondens i tanken? där är ju dubbelt upp med kyleffekten eller mot snarare. Varför snackar man så mycket om den? Enkla plåttak är ofta katastrofalt, det droppar och blir kondens men har man isolering eller dubbelt så är den försumbar. Prova med dubbla pressar tycker jag. Tyvärr så är hösten nu så varm och fuktig så luftfuktigheten är hög. Inte så mycket att göra åt. Hoppas vintern blir kall och torr. Då skall du se att båten torkar ordentligt.
  7. Blir det verkligen kondens i en tank under vintern? Tanken ligger ju inne i båten. Kondens uppstår väl om man har en yta enbart mot väder och vind, sol etc. Har jag fel?
  8. Tack för det. Då tror jag att jag kan andas med magen och lugnt. Båten är tydligen för gammal för sånt.
  9. Vad jag förstår så är ni alla här på forumet väldigt duktiga när det gäller att inte tömma toaletterna i hamnarna. Tyvärr så gäller det inte andra. Vi lade till som hastigast i ytterskärgården i somras för att äta lunch, efter en dimmig utfärd. Vi stannade vid ett skär som brukar vara rätt populärt. Döm om vår förvåning när vi såg ner i vattnet. CA. 2 m. ner så låg en hoper av dasspapper och annat. Uppe i land så låg slamsor av gammalt dasspapper, som blåst runt. Såg inget roligt ut. Nåja, vi snafsade raskt i oss lunchen och for vidare. Men tänkte i vårt stilla sinne på de som kom efter oss, vi var tidigt ute på försommaren. Hur reagerar ni? Eftertankens kranka blekhet drabbade mig senare. Vi skulle naturligtvis tagit hand om det ikringblåsta pappret. Skäms lite nu.
  10. Be henne skaffa sig en pippinett, en underbar dampotta. Då kan hon både styra och kissa samtidigt. Jättebra sak för framförallt kvinnor på sjön. PS. finns i 2 storlekar, i fina färger DS.
  11. En liten inbrytande fråga till....Vad sjutton är CE-märkning? Har ingen aning om det finns på min båt. Måste man ha det? Blir lite orolig som alltid med en massa olika märkningar och lagar.
  12. Jag har 2st. Lyth snipor. De är lika i skrovet men annars helt olika. Lyth 1 är tyngre och med durk i teak, sump och förlucka nedfällda i glasfiber (regnar inte in) har beslag och årtullar i mässing och en B&S motor original 9 hp. hemmagjord mastfot och ett sprisegel. Lyth 2 känns som en billigare variant, lätt som en plätt med en 5hp. hondamotor som snörstartas. Den har en reversibel propeller men inget segel. var tyvärr vitmålad när vi fann henne så vi målade om i en mörkbrun färg. De är underbara små båtar att tuffa runt i skärgården med men ljudnivån inne i båten är inget vidare även om de utåt låter fint.Nackdelen med luftkylda motorer är väl just det. Men fördelen är att du kan ligga i sent utan att den fryser sönder. Dessutom får man ju en liten värmepuff som är skönt kalla vår och höstdagar.
  13. Vår son blir sjösjuk men det finns ett tuggummi som fungerar för honom. Tror han köpte det på apoteket. Själva tuggandet kanske också distraherar. Sjösjuka är vidrigt så jag tror att bara tanken på att bli det skapar oro.
  14. Jag har en rak axel i båten med en smörjkopp på. Den läcker nästan hela tiden. Inte mycket men tillräckligt för att göra livet lite svårare....droppar. En urgammal burk med sk. Pumpfett har jag använt i alla år.....nästan, men trodde att den var för tjock. (gick knappt att skruva ned) Nåväl inhandlade ett enastående fett i en marinaffär....blääää, det bara läckte ut och droppet blev värre. Vad skall jag använda? Har hört att det skall droppa lite så att man inte dragit packningen för hårt. Men kladdet har snart gjort mig galen. Hur gör ni?
×
×
  • Skapa nytt...