Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Minego

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    517
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

13 Trovärdig

Om Minego

  • Placering
    Flottiljamiral

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ingen som bytt alt plockat bort o bytt instrument...
  2. Någon som vet/har gjort?? hur jag enklast byter lampor i instrumenten...framifrån alt baksida från toan? finns paneler men ser ut som att jag måste riva hela väggen alltså ingen som tex för säkringarna mm.
  3. Har färgat ett rött o ett blått kapell tidigare och kan bara instämma i att det blir stelt o kan kännas skört, håller bra i 2 till 4 år. Vill ge ett råd som tror hjälper.....vi vet hur brått det ofta är till sjösättning och flesta av oss är ute i sista minuten, så vad gäller kapellfärgningen är mitt tips att inte vänta utan gör det långt innan sjösättning.....märkte att på sista färgningen att min korta torktid och regnväder under första sjösättningsveckan gjorde att färgen på vissa ställen rann bort, flammigt. Jag ganska säker på att det till största delen berodde på att det inte torkat ordentligt och alltså för kort tid dessutom om det går häng inte upp direkt efter färgning om finns plats, dessutom var noga med att skydda plastrutorna som i annat fall blir missfärgade, mao ta god tid för färgning, torka liggande om finns gott om plats annars några delar i taget, låt torka säkerligen några veckor minst för att kanske undvika rinning. Min erfarenhet är oxå att medlet är färskvara dvs öppna burken medlet skall vara hel i färgen .....alltså ingen beläggning som ser ut som mögel alt annan färgning, byt direkt om den ser så ut.
  4. Skaager.com skulle det vara..
  5. Minego

    Nytt kapell

    Någon som känner till, helst köpt kapell av Skaagen.com ? Säljer mallade kapell.....
  6. Skulle köpa impregnerat trallvirke såna med spår utskurna....håller det på en altan/veranda osv håller det på badbrygga minst 10 år och är snyggt och i mina ögon båtmässigt. Alt hel skiva under och tex EVA limmat på denna. https://www.banggood.com/sv/2500x1000x6mm-EVA-Foam-Brown-With-Black-Line-Teak-Sheet-Boat-Yacht-Synthetic-Teak-p-1194520.html?utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_organic&gmcCountry=SE&utm_content=minha&utm_campaign=minha-se-sv-pc&currency=SEK&createTmp=1&utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_bgs&utm_content=xibei&utm_campaign=xibei-ssc-se-sv-all-1012-20bf&ad_id=472411230672&gclid=EAIaIQobChMIqbDegpD27AIVTVwYCh2txQsUEAEYASABEgJjJfD_BwE&ID=41225&cur_warehouse=CN
  7. bevel edge ska det vara på bla Wish med fasad kant så man kan lägga på badbryggan längst med den...lutar nu åt att köpa med fasad kant kolla hemma o känna efter under våren alt med normalt skarva /lägga ut från bryggan då går det att hålla rent den utan problem. kostar under tusingen så inga problem för någon att ta hem o testa med båda om det funkar. Lätta att forma och skär med vanligt mattkniv, klistret hm kanske inte det bästa men släpper det så finns bättre alternativ.
  8. Var hittade/köpte Du EVA med fasad kant? Tänker lägga på badbrygga men vill inte skarva med rätvinkliga.... Lite snabb....hittade inte enl översättning faced edge, utan bevel edge ska det vara på bla Wish.
  9. Öppnar tråden....någon som nu kan tipsa om en tablet som går att läsa i normal svensk sommarsol utan att måste kosta skjortan....... över 300 NIP ? ska det va enligt kille på Elgiganten? Apple hade tydligen bästa men vad finns till Android? Lite förvånad att inte typ Lenova mfl tar fram ett alternativ för Tablet med läsbar skärm, tekniken finns ju redan.......
  10. Gör en liten koll med trimplan för att den vandrar... fart kring 5 6 knop med ratten rakt i färdriktning, kolla vilket håll båten drar låt dra en kort stund tryck sedan ned trimplan på samma sida båten drar åt, till att den rätar upp sig o går någotsånär rakt. gör markering på ratten när Du fått den går rakt...... problemet blir att hitta hur mycket trimplanet sticker ned om Du ska kör fortare.....du lär Dig genom att kolla några gånger....fullt upp räkna till xxxx typ sen lite justering på din markering ratten. Trögt som tidigare.... töm o fyll med nu olja, lufta systemet, fulla utslag vänster /höger brukar lösa problemet. Lycka till
  11. Tack Patrick, får se om jag kan hitta plats åt båda på Targan. Finns dels Erlandssons även Biltema 50 w med mått som är ok typ 70 lång 52 bred hur effektiv resp är ska ge kring 2.6 alt 2.9 amp som mest vad jag kan se o kostar 695 resp 949 kr. Den som sitter där idag är troligvis på kring 25 w...har inte kollat ännu men kan se att den fortfarande fungerar.
  12. Tack Patrick för input! Dina 25 or verkar inte störa allt för mycket, i mitt fall har jag bara babord sida som är ledig(tv antenn mm) så får bli en 50 w, den blir lite stor men monterar den överskjutande mot fören dvs kapellet. Räcker det med en regulator till dina båda celler? sitter en gammal där nämligen redan så ev låta den gamla vara kvar ......
  13. Ska installera solcell på Targan på min 2755 Bayliner, nån som gjort det o vilken storlek lämplig både watt o mått på cellen?
  14. Blev en ny toastol....allt funkar med den. finns bara 3 packningar som kan vändas fel, som jag skriver finns markeringar typ hål piggar mm som visar placering dessutom vänt dessa o provat. Givetvis trodde jag att det var stopp i sjöintaget men icke. Tummen....lossnade slang som spolar vattnet in i stolen in med tummen o det funkar, alltså den som går in baksida stol. Som sagt fick ta lite skit att köpa nytt men nu funkar det med bravur....vill nån köpa gamla o fortsätta utreda problemet så är det ok🙃 Tack för input typ Tummen upp ej i slang.
  15. haft toan i typ 9 år funkat 100 sen utan orsak bara lagt av....inget fel på packningarna som såg ok ut. nåt knepigt är det eftersom det inte är nåt fel varken på gamla kollade packningar alt nya om jag jämför....känns som den suger luft o inte kan hålla tryck. som sagt finns tydliga markeringar för att montera packningarna....ger snart upp men är en envis dj....mao tar ingen skit!!!!!!!
×
×
  • Skapa nytt...